Glassbloggen

Glassrekkverk – med eller uten håndløper?

Vi har tidligere skrevet at det finnes to hovedtyper glassrekkverk: glassrekkverk hvor glasset er det bærende elementet, og glassrekkverk hvor glasset er et utfyllende element i et rekkverk. 

Når glasset er et utfyllende element i rekkverket, vil det si at stolper, stendere og håndløper opptar de viktigste lastene. Men når bør man bruke hva?

 

Glassrekkverk med håndløper

En håndløper oppfordrer til fysisk kontakt. Med andre ord brukes gjerne glassrekkverk med håndløper på steder hvor det er naturlig å ønske å gripe tak i noe, som for eksempel i trapper. Glassrekkverk med håndløper benyttes derfor veldig ofte innendørs. Håndløperen kan være i flere forskjellige materialer, så som tre, aluminium eller stål.

Men vil dette si at du må velge alternativet hvor glasset er et utfyllende element, og dermed ha stolper? Nei, selvfølgelig må du ikke det. Du kan fint bruke et glassrekkverk hvor glasset er det bærende elementet. Dersom du ønsker å bruke tre i håndløperen, gir det dog oftest mening også å ha stolper i tre, for å gi et helhetlig og ryddig inntrykk.

 

Glassrekkverk uten håndløper

Det er ikke alltid man ønsker å oppfordre til fysisk kontakt med rekkverket. Uansett materiale ønsker du trolig ikke at barna dine skal se på ditt rekkverk som et klatrestativ, og da kan det være lurt å bruke et glassrekkverk uten håndløper. Du vil også få mer ut av utsikten din, siden glassrekkverket vil bli nærmest usynlig. Av denne grunn brukes glassrekkverk uten håndløper som regel utendørs.

Om du er bekymret for finger- og håndavtrykk på glassrekkverket ditt, kan du benytte deg av selvrensende glass. Det holder glassrekkverket flekkfritt, da det rengjøres automatisk hver gang det regner.

Når det er sagt, bør du ta resten av huset med i vurderingen. Glass matcher alle bygg, men noen ganger kan det å ha et glassrekkverk med stolper i tre utendørs virkelig være prikken over i-en på huset ditt.

 

Så hva bør du velge?

Det finnes ikke et rett eller galt svar på dette spørsmålet. Så lenge sikkerheten er ivaretatt ved å benytte kvalifiserte glassmestere som forholder seg til gjeldende lover og regler samt at det benyttes sikkerhetsglass anbefalt av glassmester, kan du bruke et glassrekkverk både med og uten håndløper, uansett hvor i hjemmet du vil ha det. Les gjerne mer om glassrekkverk i vår gratis e-bok "Oppfyll drømmen om glassrekkverk".

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.