Glassbloggen

To hovedtyper glassrekkverk – dette bør du vite

Som du sikkert vet, finnes det nær sagt uendelig med muligheter når det kommer til rekkverk i glass, men disse mulighetene må bæres opp på en eller annen måte. Det finnes to hovedtyper glassrekkverk, og det er stor forskjell på hvordan glasset skal dimensjoneres.

Type 1: Glassrekkverk hvor glasset er det bærende elementet

Med denne løsningen får du fullt utbytte av utsikten din, siden rekkverket blir nærmest usynlig. Her er det nemlig glasset som er både rekkverket og det bærende elementet. Glasset må derfor være dimensjonert for å oppta alle laster. Dette høres kanskje selvsagt ut, men visste du at færre enn halvparten av alle glassrekkverk av denne typen oppfyller norske krav?

 

quote1.png Prøving viser at glass som oppfyller krav i NS 3510:2015, er stivt nok, både for glassrekkverk med stående stolper og rekkverk med glass som bærende element. Men ofte er ikke u-profilene eller stolpene stive eller sterke nok til at rekkverket oppfyller kravet. quote2.png
- Sintef

 

Valg av glass skal oppfylle kravene i NS 3510 – Sikkerhetsruter i byggverk. Kontakt oss gjerne for mer informasjon rundt dette.

 

Type 2: Glassrekkverk hvor glasset er et utfyllingselement i et rekkverk

Med denne løsningen kan du sette ditt eget preg på glassrekkverket. Her er det nemlig stolper, stendere og håndløper som opptar de viktigste lastene. Om du vil bruke stålstolper og få en moderne look, eller gå for en mer tradisjonell look med trestolper, er helt opp til deg. Men, det faktum at glasset ikke er det bærende elementet, innebærer at du må benytte deg av riktig type sikkerhetsglass. Ulykker kan fremdeles skje, og da er det viktig at du har glass som er lagd for bruk i rekkverk.

 

quote1.png Bruk av feil glass i nye boliger blir stadig mer vanlig. Grunnen er at mange handler glass i utlandet for å spare penger. quote2.png
- Newswire

 


Tenk nøye igjennom hvilken type glassrekkverk som er rett for deg, din personlighet og ditt hjem før du setter i gang med prosjektet. Og husk på å bruke en seriøs leverandør som kan hjelpe deg med å velge rett type glass. På den måten er du sikker på at du har et kvalitetsprodukt som ikke utgjør en risiko i hjemmet.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.