Glassbloggen

To hovedtyper glassrekkverk – dette bør du vite

Som du sikkert vet, finnes det nær sagt uendelig med muligheter når det kommer til rekkverk i glass, men disse mulighetene må bæres opp på en eller annen måte. Det finnes to hovedtyper glassrekkverk, og det er stor forskjell på hvordan glasset skal dimensjoneres.

Type 1: Glassrekkverk hvor glasset er det bærende elementet

Med denne løsningen får du fullt utbytte av utsikten din, siden rekkverket blir nærmest usynlig. Her er det nemlig glasset som er både rekkverket og det bærende elementet. Glasset må derfor være dimensjonert for å oppta alle laster. Dette høres kanskje selvsagt ut, men visste du at færre enn halvparten av alle glassrekkverk av denne typen oppfyller norske krav?

 

quote1.png Prøving viser at glass som oppfyller krav i NS 3510:2015, er stivt nok, både for glassrekkverk med stående stolper og rekkverk med glass som bærende element. Men ofte er ikke u-profilene eller stolpene stive eller sterke nok til at rekkverket oppfyller kravet. quote2.png
- Sintef

 

Valg av glass skal oppfylle kravene i NS 3510 – Sikkerhetsruter i byggverk. Kontakt oss gjerne for mer informasjon rundt dette.

 

Type 2: Glassrekkverk hvor glasset er et utfyllingselement i et rekkverk

Med denne løsningen kan du sette ditt eget preg på glassrekkverket. Her er det nemlig stolper, stendere og håndløper som opptar de viktigste lastene. Om du vil bruke stålstolper og få en moderne look, eller gå for en mer tradisjonell look med trestolper, er helt opp til deg. Men, det faktum at glasset ikke er det bærende elementet, innebærer at du må benytte deg av riktig type sikkerhetsglass. Ulykker kan fremdeles skje, og da er det viktig at du har glass som er lagd for bruk i rekkverk.

 

quote1.png Bruk av feil glass i nye boliger blir stadig mer vanlig. Grunnen er at mange handler glass i utlandet for å spare penger. quote2.png
- Newswire

 


Tenk nøye igjennom hvilken type glassrekkverk som er rett for deg, din personlighet og ditt hjem før du setter i gang med prosjektet. Og husk på å bruke en seriøs leverandør som kan hjelpe deg med å velge rett type glass. På den måten er du sikker på at du har et kvalitetsprodukt som ikke utgjør en risiko i hjemmet.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.