Glassbloggen

To hovedtyper glassrekkverk – dette bør du vite

Som du sikkert vet, finnes det nær sagt uendelig med muligheter når det kommer til rekkverk i glass, men disse mulighetene må bæres opp på en eller annen måte. Det finnes to hovedtyper glassrekkverk, og det er stor forskjell på hvordan glasset skal dimensjoneres.

Type 1: Glassrekkverk hvor glasset er det bærende elementet

Med denne løsningen får du fullt utbytte av utsikten din, siden rekkverket blir nærmest usynlig. Her er det nemlig glasset som er både rekkverket og det bærende elementet. Glasset må derfor være dimensjonert for å oppta alle laster. Dette høres kanskje selvsagt ut, men visste du at færre enn halvparten av alle glassrekkverk av denne typen oppfyller norske krav?

 

quote1.png Prøving viser at glass som oppfyller krav i NS 3510:2015, er stivt nok, både for glassrekkverk med stående stolper og rekkverk med glass som bærende element. Men ofte er ikke u-profilene eller stolpene stive eller sterke nok til at rekkverket oppfyller kravet. quote2.png
- Sintef

 

Valg av glass skal oppfylle kravene i NS 3510 – Sikkerhetsruter i byggverk. Kontakt oss gjerne for mer informasjon rundt dette.

 

Type 2: Glassrekkverk hvor glasset er et utfyllingselement i et rekkverk

Med denne løsningen kan du sette ditt eget preg på glassrekkverket. Her er det nemlig stolper, stendere og håndløper som opptar de viktigste lastene. Om du vil bruke stålstolper og få en moderne look, eller gå for en mer tradisjonell look med trestolper, er helt opp til deg. Men, det faktum at glasset ikke er det bærende elementet, innebærer at du må benytte deg av riktig type sikkerhetsglass. Ulykker kan fremdeles skje, og da er det viktig at du har glass som er lagd for bruk i rekkverk.

 

quote1.png Bruk av feil glass i nye boliger blir stadig mer vanlig. Grunnen er at mange handler glass i utlandet for å spare penger. quote2.png
- Newswire

 


Tenk nøye igjennom hvilken type glassrekkverk som er rett for deg, din personlighet og ditt hjem før du setter i gang med prosjektet. Og husk på å bruke en seriøs leverandør som kan hjelpe deg med å velge rett type glass. På den måten er du sikker på at du har et kvalitetsprodukt som ikke utgjør en risiko i hjemmet.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

Gjennom snart 20 år i denne bransjen og med tett kontakt med glassmestere over hele landet, er det noen spørsmål som går igjen fra kunder. I denne andre artikkelen om de mest stilte spørsmålene svarer vi på fire nye spørsmål, og peker deg videre til andre artikler som utdyper temaet. 


Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.