Glassbloggen

To hovedtyper glassrekkverk – dette bør du vite

Som du sikkert vet, finnes det nær sagt uendelig med muligheter når det kommer til rekkverk i glass, men disse mulighetene må bæres opp på en eller annen måte. Det finnes to hovedtyper glassrekkverk, og det er stor forskjell på hvordan glasset skal dimensjoneres.

Type 1: Glassrekkverk hvor glasset er det bærende elementet

Med denne løsningen får du fullt utbytte av utsikten din, siden rekkverket blir nærmest usynlig. Her er det nemlig glasset som er både rekkverket og det bærende elementet. Glasset må derfor være dimensjonert for å oppta alle laster. Dette høres kanskje selvsagt ut, men visste du at færre enn halvparten av alle glassrekkverk av denne typen oppfyller norske krav?

 

quote1.png Prøving viser at glass som oppfyller krav i NS 3510:2015, er stivt nok, både for glassrekkverk med stående stolper og rekkverk med glass som bærende element. Men ofte er ikke u-profilene eller stolpene stive eller sterke nok til at rekkverket oppfyller kravet. quote2.png
- Sintef

 

Valg av glass skal oppfylle kravene i NS 3510 – Sikkerhetsruter i byggverk. Kontakt oss gjerne for mer informasjon rundt dette.

 

Type 2: Glassrekkverk hvor glasset er et utfyllingselement i et rekkverk

Med denne løsningen kan du sette ditt eget preg på glassrekkverket. Her er det nemlig stolper, stendere og håndløper som opptar de viktigste lastene. Om du vil bruke stålstolper og få en moderne look, eller gå for en mer tradisjonell look med trestolper, er helt opp til deg. Men, det faktum at glasset ikke er det bærende elementet, innebærer at du må benytte deg av riktig type sikkerhetsglass. Ulykker kan fremdeles skje, og da er det viktig at du har glass som er lagd for bruk i rekkverk.

 

quote1.png Bruk av feil glass i nye boliger blir stadig mer vanlig. Grunnen er at mange handler glass i utlandet for å spare penger. quote2.png
- Newswire

 


Tenk nøye igjennom hvilken type glassrekkverk som er rett for deg, din personlighet og ditt hjem før du setter i gang med prosjektet. Og husk på å bruke en seriøs leverandør som kan hjelpe deg med å velge rett type glass. På den måten er du sikker på at du har et kvalitetsprodukt som ikke utgjør en risiko i hjemmet.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Siden poenget med et glassrekkverk er å beholde utsikten og samtidig slippe inn lys, har du kanskje ikke tenkt på selve rekkverket som et interiørelement? Med noen enkle grep kan du bruke glassrekkverket ditt til å skape en lun og innbydende atmosfære.