Glassbloggen

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 

Før det endelige valget er tatt er det imidlertid mange som stusser på de store forskjellene i pris. Og det med rette, for glassrekkverk er et produkt med mange ulike faktorer som påvirker prisen. Med god kunnskap og forståelse er det imidlertid både enkelt og gøy å velge riktig glassrekkverk! 

Her er de viktigste faktorene som påvirker prisen:

 

Materialkvalitet og type glass

En av de mest betydningsfulle faktorene som påvirker prisen på glassrekkverk er materialets kvalitet og typen glass som brukes. Glass kan variere i tykkelse, styrke, sikkerhetsnivå og behandling.

For eksempel er herdet glass dyrere enn vanlig glass på grunn av den ekstra varmebehandlingen det gjennomgår, som gjør det sikrere og mer motstandsdyktig mot brudd.

Laminert glass, som består av to eller flere lag med glass med folie imellom, er et annet sikkerhetsforbedrende alternativ som påvirker prisen. 

Les også «En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?»

 

Design og tilpasning

Design og tilpasning spiller også en betydelig rolle i prisforskjellene. Glassrekkverk kan tilpasses etter kundens preferanser og krav. Unike designelementer, som spesialtilpassede fester, håndrekker, profiler og innfestingsmetoder, kan medføre høyere kostnader.

Jo mer intrikat og skreddersydd designet er, desto mer tidkrevende og ressurskrevende blir produksjonen, og dermed påvirker det prisen.

Les også «Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk»

 

Installasjonsmetoder og kompleksitet

Installasjonen av glassrekkverk kan være en utfordrende oppgave, spesielt når man tar hensyn til forskjellige monteringsalternativer og underlag. Hvis installasjonen krever spesialverktøy, ekstra støttestrukturer eller tilpasning til eksisterende arkitektur, kan dette øke prisen betraktelig.

Kompleksiteten knyttet til monteringen, som inkluderer høyder, vinkler og tilpasninger til ujevne overflater, kan også føre til økte kostnader.

Les også «Derfor bør du ikke montere et glassrekkverk selv»

 

Produsentens omdømme 

Prisen på glassrekkverk kan også variere avhengig av produsentens omdømme og kvalitetsstandarder. Anerkjente produsenter med en solid historie og et godt omdømme i bransjen har vanligvis høyere priser på grunn av deres pålitelighet og produktets overlegenhet.

 

Lokale forskrifter og sertifiseringer

Byggeforskrifter og sertifiseringer varierer fra sted til sted, og dette kan ha innvirkning på prisene på glassrekkverk. Noen områder kan ha strengere krav til sikkerhet og konstruksjon, som kan medføre økte kostnader for å oppfylle disse standardene.

Produsenter og leverandører må sikre at produktene deres oppfyller de nødvendige kravene og standardene i hvert område, og eventuelle tilleggsprosedyrer som kreves for å imøtekomme forskriftene, kan øke prisen. 

Felles for alle glassrekkverk som selges i Norge, både til private bygg, næringsbygg og offentlige bygg, er at de skal være produsert i henhold til NS 3510 (Norsk Standard)

 

Konklusjon

Hvis du vurderer å investere i et glassrekkverk er det viktig å forstå de ulike faktorene som påvirker prisen. Materialkvalitet, design, tilpasning, installasjonsmetoder, produsentens omdømme og lokale forskrifter er alle relevante faktorer som kan resultere i betydelige prisforskjeller.

Å gjøre grundige undersøkelser, få flere tilbud og konsultere fagfolk kan bidra til å sikre at du får et glassrekkverk som både passer til dine estetiske preferanser og budsjett.

Det er også viktig å merke seg at selv om prisene kan variere betydelig, skal du ikke bare fokusere på å finne det billigste alternativet. Kvalitet, sikkerhet og pålitelighet bør alltid veie tungt i beslutningen, da et glassrekkverk er en langsiktig investering som skal vare i mange år.

Finn en glassleverandør nær deg

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [rekkverk i glass, glassrekkverk]
Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.


Fem grunner til at du skal velge terrasserekkverk av glass

Fem grunner til at du skal velge terrasserekkverk av glass

Terrasserekkverket du velger kan drastisk endre utseendet på boligen din. Med et marked fullt av alternativer kan det være vanskelig å bestemme hvilken type rekkverk som egner seg.