Glassbloggen

Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Siden poenget med et glassrekkverk er å beholde utsikten og samtidig slippe inn lys, har du kanskje ikke tenkt på selve rekkverket som et interiørelement? Med noen enkle grep kan du bruke glassrekkverket ditt til å skape en lun og innbydende atmosfære.

Lys opp rekkverket

Fordelen med glassrekkverk, enten det er inne eller ute, er at du kan velge hvilken hovedfunksjon det skal ha, basert på behovet ditt. Er det en varm sommerkveld, sola har gått ned, men dere vil fortsette å sitte ute, skaper det fin og hyggelig stemning når du slår på led-lamper på rekkverket.

Her kan du velge om du vil plassere en lyslenke langs toppen av glassrekkverket eller om du vil la dem henge ned i bølger som på et juletre. Foruten det varme, fine lyset lampene gir, vil du også få god effekt av gjenskinnet i glasset, og alt ligger til rette for at kvelden kan fortsette inn i de sene nattetimer.

Led-lamper er lett å få tak i, tømmer ikke lommeboka, og du kan velge blant nøytrale eller mer fargesprakende varianter, alt etter hvilket uttrykk du ønsker å ha på glassrekkverket ditt. Led-lampene er enkle å flytte og dandere, noe som gjør dette til en fleksibel og tilpasningsvennlig løsning.

Rent praktisk er led-lamper best egnet til glassrekkverk som har stender på toppen eller skinner i bunnen, disse utgjør nemlig gode festemekanismer for led-lysene.

Dersom du fortsatt er i planleggingsfasen og ikke har satt opp rekkverket ditt ennå, er det også mulighet for å bygge lampene inn i konstruksjonen. Da slipper du å bekymre deg for at de skal løsne, og led-lyset er tilgjengelig når du ønsker å sette det på.

 

La hagen komme inn på terrassen

Noe av det som er spennende med glass i rekkverk på uteområdet ditt, er muligheten for å skape inntrykk av at naturen eller hagen kommer inn på terrassen. Mange ønsker seg mer nærhet til naturen, og et glassrekkverk kan gi opplevelsen av at det ikke er noe skille mellom terrassen og hagen.

Med et rekkverk i tre eller andre materialer som ikke lar deg se ut, blir det et tydelig skille mellom hagen og terrassen. Det er vel hyggeligere å få følelsen av at hagen kryper opp på terrassen?

Ved å sette noen potteplanter eller blomsterkasser ved rekkverket, skaper du lett inntrykk av at hagen begynner på terrassen og bare fortsetter utenfor rekkverket.

På sommeren kan du til og med sette ut orkideer som til vanlig står innendørs. Så lenge sommeren ikke er alt for våt, vil orkideene trives der ute i varmen.

Er du glad i planter og blomster, kan du også kjøpe blomsterpotter som du kan henge i glassrekkverket. Ingenting slår en potte med eføy eller jordbær som henger over rekkverket ditt.

Blir du nysgjerrig på glassrekkverk, kan du laste ned vår e-bok Oppfyll drømmen om glassrekkverk.

 

Skru på hageslangen

Det er noe vakkert og harmonisk over vanndråper på glass. Dersom du ikke får hjelp av regnet til å skape denne effekten, kan du selv ta grep, eller med andre ord grep om hageslangen. Ved å forsiktig skylle vann over glasset rett før gjestene kommer, vil glasset se friskt og rent ut.

Denne effekten blir tydeligst dersom du har selvrensende glass i rekkverket, da vil vannet skylle bort alle urenheter, uten at du trenger å bruke rengjøringsmiddel eller skureklut. Glasset tørker fort igjen, men det duggfriske førsteinntrykket blir værende. Dette er spesielt effektivt i tørre, varme perioder, der glassrekkverket vil bidra til å omskape uteområdet ditt til en oase, selv med bare noen sekunders egeninnsats med hageslangen. 
Les mer om selvrensende glass her.

Det er egentlig bare fantasien og dine preferanser som som setter grenser for hvordan du kan bruke glassrekkverket til å skape den atmosfæren du ønsker. Vil du ha flere tips til hvordan du kan pynte opp med glassrekkverk,
les artikkelen
4 kreative tips til glassrekkverk.

Les mer om hvorfor du bør velge glassrekkverk til terrassen her.

 

* Foto: Ragnar Hartvig. Kopirettigheter: TMM Produksjon.

Foto Ragnar HartvigGratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Siden poenget med et glassrekkverk er å beholde utsikten og samtidig slippe inn lys, har du kanskje ikke tenkt på selve rekkverket som et interiørelement? Med noen enkle grep kan du bruke glassrekkverket ditt til å skape en lun og innbydende atmosfære.