Glassbloggen

Slik bør du ikke rengjøre ditt glassrekkverk

Glassrekkverk krever minimalt med omsorg og vedlikehold, særlig hvis det er utendørs og du har valgt å bruke selvrensende glass. Å bruke selvrensende glass på rekkverk innendørs gir dog like lite mening som å plante en kaktus i hagedammen. 

Så hvordan holder du ditt glassrekkverk rent og pent innendørs? Det er utrolig lett og tar bare noen minutter, men det er også fort gjort at man bruker feil metoder.

Glass tiltrekker seg ikke særlig mye støv, smuss eller flekker hvis man sammenligner det med andre steder i hjemmet. Forskjellen er at når det synes, så synes det godt. Har man husdyr eller barn, vet man hvor fort det dukker opp mystiske finger-, hånd-, pote- og snuteavtrykk på alt som heter glass. Men det er faktisk ikke så mye jobb som det høres ut som, så lenge man gjør det på riktig måte. Her er tre feller du må unngå når du skal rengjøre glassrekkverket ditt.

 

LES OGSÅ: Oppfyll drømmen om glassrekkverk [E-BOK]

 

1. Unngå fuktige kluter

Å tørke med en fuktig klut er lett gjort. Man har sprayen i ene hånden og kluten i den andre. Vips så er man ferdig. Og visst ser den delen man rengjorde først, bra ut ... men så skjer det noe. Det er vannflekker på glasset, og støvet har samlet seg i kantene, eller enda verre, der man avsluttet tørkingen, midt på glasset. Glassrekkverket ser rett og slett mindre rent ut nå enn det gjorde før man begynte.

 

Bruk isteden flere tørre mikrofiberkluter og bytt ut kluten så fort den begynner å bli litt fuktig. Da blir resultatet veldig mye bedre og krever ikke at du må gå over på nytt. Som man sier, det er bedre å gjøre det riktig i første omgang enn å måtte gjøre det to ganger.

 

2. Unngå vindusnal innendørs

En vindusnal går fint å bruke på rekkverk utendørs, så lenge den er av god kvalitet. Med andre ord, kjøp ikke den billigste vindusnalen du finner, 50 kr hit eller dit er ikke så mye når du tenker på skaden du kan påføre glasset med et dårlig produkt. Det er lett å tenke at en vindusnal vil fungere like godt innendørs. Visst gjør den det, på glasset, men uhellet er fort ute og vannet renner ned på gulvet. Én gang eller to er ikke dette et kjempeproblem, det er bare å tørke opp og gå videre med livet sitt. Tenk da på at hvis du gjør dette flere ganger per år i flere år, så kan golvet fort ta skade hvis det for eksempel er parkett.

 

Vi anbefaler at du bruker en høykvalitativ vindusnal med fersk gummi på når du skal rengjøre glassrekkverk utendørs. Innendørs er det dog tryggere å holde seg til en lofri klut for å unngå søl.

 

3. Unngå slurv i kantene

Det er ikke alle glassrekkverk som har hjørner og kanter som er vanskelige å komme til, men dersom de har det, er de lette å overse. Særlig dersom du har en relativt tykk klut. Dette kan selvfølgelig føre til at støv samler seg i disse områdene og gir inntrykk av at glassrekkverket er slurvete rengjort. Det som man fort glemmer, er dog alt vannet som samler seg i den øverste kanten av glasset. Dette vannet vil renne ned sakte men sikkert, og gi glasset stygge, hvite streker som man jo helst vil unngå.

 

Bruk en tynnere klut i kantene og før den på fingeren langs ved hele rammen. Det tar kun noen sekunder ekstra, men vil gi deg et mye penere resultat.

 

(4.) Miljøskadelig vinduspuss

Det er viktig å verne om miljøet, så selv om et miljøskadelig produkt ikke vil påvirke glasset ditt, så anbefaler vi at du bruker et miljøvennlig alternativ. Du kan til og med lage ditt eget rengjøringsmiddel for å forsikre deg om et miljøvennlig produkt, samtidig som du sparer penger. Bruk en tom sprayflaske og fyll den med 2 dl og 2 dl eddik (12 %). Tilfør så 2-3 dråper miljømerket oppvaskmiddel og du har en løsning som er miljøvennlig, og som vil være skånsom mot glasset ditt.

 

Selv om du ikke trenger å rengjøre et glassrekkverk særlig ofte, så er det viktig at du gjør det på den riktige måten når det er på tide. Ta godt hånd om ditt glassrekkverk og du vil kunne ha glede av det i lang tid fremover.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.