Glassbloggen

Derfor bør du vurdere et glassrekkverk til terrassen din

Det er ingen hemmelighet at et glassrekkverk kan få hvilket som helst hus til å se ut som at det er verdt dobbelt så mye som det egentlig er. Men hvis man ikke bare ser til det estetiske – hvorfor skal man egentlig velge glassrekkverk? Det er jo billigere å bare smekke opp noen planker, kan man lett tenke.

Her er noen grunner til at glassrekkverk kan være riktig valg for deg.

 

Utsikten

Har du en nydelig utsikt, om det så er over åpent landskap, hav, eller en hage som du vil se så mye du bare kan i løpet av de månedene den står i full blomstring? Et glassrekkverk vil gi deg muligheten til å nyte utsikten din uansett om du ligger på terrassen og soler deg, eller om du sitter i sofaen og ser på TV og så kaster et blikk ut av vinduet på terrassen. Et rekkverk i tre vil begrense dette og gjøre at du ikke får riktig like mye ut av utsikten, siden det dekker alt fra midjen og opp hvis du ikke står rett ved det.

Et glassrekkverk vil få hagen din til å føles mye større. I en tid da stor hageplass er blitt luksus, vil man virkelig ta vare på all plassen man har. Med rekkverk i glass føles det helt enkelt ikke som at terrassen tar opp hele hagen, slik det kan gjøre når man har et rekkverk i tre. Dette kan du lese mer om her.

 

Vedlikehold

Frem med olje og malekosten, nå er sommeren her! Nei, sånn skal det vel ikke være? La heller regnet holde rekkverket ditt rent, og glem alt som heter vedlikehold. Et glassrekkverk sparer deg for mange timers arbeid med å prøve å holde rekkverket ditt pent og nytt. Tenk deg selv hvor vanskelig det er å få et 10, eller 15, år gammelt rekkverk til å se nytt og pent ut, og hvor mye jobb det er. Et glassrekkverk kan se like nytt ut 10 år fra nå som det gjør i dag.

 

Sikkerhet

Mange tenker sikkert at glass er mindre sikkert, men det er ikke sant. Det er selvfølgelig viktig å velge rett glass, for visst stemmer det at ikke alt glass er like sikkert. Men velger du riktig glasstype, vil det absolutt være like sikkert som et rekkverk i tre. På noen måter til og med sikrere.

De fleste av oss har opplevd det: En planke i terrassen har råtnet eller blitt infisert av stokkmaur helt uten at vi var klar over at det engang var et problem der. Og har du først fått stokkmaur, så er krisen et faktum, og snart bruker du hele sommeren på å bygge nytt rekkverk. Å kunne se gjennom rekkverket er ikke bare koselig på grunn av utsikten, men for å kunne se hvor god tilstand rekkverket ditt er i. Videre trenger du aldri å dra ut fliser du har fått i hånden etter å ha lent deg mot rekkverket ditt.

Sikkerhetsglass er å vurdere dersom du ønsker økt sikkerhet.

 

Bedre for naturen

Det er viktig å verne om miljøet, og siden du ikke trenger å male eller olje rekkverket med giftige kjemikalier, gjør du et mer naturvennlig valg når du velger glassrekkverk. Videre kan du med fordel sette potteblomster på innsiden av rekkverket. Disse vil få masse varme og sollys, slik at du kan fore sommerfugler og humler med pollen fra blomster tidligere på året enn du kan i hagen. Et lite tips er å plante noen jordbærplanter i potter og sette dem ved rekkverket, så får du jordbær litt tidligere enn vanlig.

 

Tidløst

Til slutt vil vi argumentere for at glassrekkverk rett og slett er tidløst. Lyst på en ny farge på huset? Et glassrekkverk vil komplimentere huset ditt uansett stil og farge, slik at du aldri trenger å tenke på hva du må gjøre med rekkverket hvis du en gang skulle ønske å endre stilen på hagen eller huset.

 

Argumentene for å velge et glassrekkverk er mange, og det finnes mange forskjellige stiler på glassrekkverk du kan velge mellom. Les mer om hvorfor du bør velge glassrekkverk her.

Slipp naturen inn og åpne opp hagen din med glassrekkverket som du syns er rett for deg. Her kan du lese mer om glassrekkverk i selvrensende glass.


Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.