Glassbloggen

Derfor bør du vurdere et glassrekkverk til terrassen din

Det er ingen hemmelighet at et glassrekkverk kan få hvilket som helst hus til å se ut som at det er verdt dobbelt så mye som det egentlig er. Men hvis man ikke bare ser til det estetiske – hvorfor skal man egentlig velge glassrekkverk? Det er jo billigere å bare smekke opp noen planker, kan man lett tenke.

Her er noen grunner til at glassrekkverk kan være riktig valg for deg.

 

Utsikten

Har du en nydelig utsikt, om det så er over åpent landskap, hav, eller en hage som du vil se så mye du bare kan i løpet av de månedene den står i full blomstring? Et glassrekkverk vil gi deg muligheten til å nyte utsikten din uansett om du ligger på terrassen og soler deg, eller om du sitter i sofaen og ser på TV og så kaster et blikk ut av vinduet på terrassen. Et rekkverk i tre vil begrense dette og gjøre at du ikke får riktig like mye ut av utsikten, siden det dekker alt fra midjen og opp hvis du ikke står rett ved det.

Et glassrekkverk vil få hagen din til å føles mye større. I en tid da stor hageplass er blitt luksus, vil man virkelig ta vare på all plassen man har. Med rekkverk i glass føles det helt enkelt ikke som at terrassen tar opp hele hagen, slik det kan gjøre når man har et rekkverk i tre.

 

Vedlikehold

Frem med olje og malekosten, nå er sommeren her! Nei, sånn skal det vel ikke være? La heller regnet holde rekkverket ditt rent, og glem alt som heter vedlikehold. Et glassrekkverk sparer deg for mange timers arbeid med å prøve å holde rekkverket ditt pent og nytt. Tenk deg selv hvor vanskelig det er å få et 10, eller 15, år gammelt rekkverk til å se nytt og pent ut, og hvor mye jobb det er. Et glassrekkverk kan se like nytt ut 10 år fra nå som det gjør i dag.

 

Sikkerhet

Mange tenker sikkert at glass er mindre sikkert, men det er ikke sant. Det er selvfølgelig viktig å velge rett glass, for visst stemmer det at ikke alt glass er like sikkert. Men velger du riktig glasstype, vil det absolutt være like sikkert som et rekkverk i tre. På noen måter til og med sikrere.

De fleste av oss har opplevd det: En planke i terrassen har råtnet eller blitt infisert av stokkmaur helt uten at vi var klar over at det engang var et problem der. Og har du først fått stokkmaur, så er krisen et faktum, og snart bruker du hele sommeren på å bygge nytt rekkverk. Å kunne se gjennom rekkverket er ikke bare koselig på grunn av utsikten, men for å kunne se hvor god tilstand rekkverket ditt er i. Videre trenger du aldri å dra ut fliser du har fått i hånden etter å ha lent deg mot rekkverket ditt.

 

Bedre for naturen

Det er viktig å verne om miljøet, og siden du ikke trenger å male eller olje rekkverket med giftige kjemikalier, gjør du et mer naturvennlig valg når du velger glassrekkverk. Videre kan du med fordel sette potteblomster på innsiden av rekkverket. Disse vil få masse varme og sollys, slik at du kan fore sommerfugler og humler med pollen fra blomster tidligere på året enn du kan i hagen. Et lite tips er å plante noen jordbærplanter i potter og sette dem ved rekkverket, så får du jordbær litt tidligere enn vanlig.

 

Tidløst

Til slutt vil vi argumentere for at glassrekkverk rett og slett er tidløst. Lyst på en ny farge på huset? Et glassrekkverk vil komplimentere huset ditt uansett stil og farge, slik at du aldri trenger å tenke på hva du må gjøre med rekkverket hvis du en gang skulle ønske å endre stilen på hagen eller huset.

 

Argumentene for å velge et glassrekkverk er mange, og det finnes mange forskjellige stiler på glassrekkverk du kan velge mellom. Slipp naturen inn og åpne opp hagen din med glassrekkverket som du syns er rett for deg.


Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.


Inspirasjon: balkong i glass

Inspirasjon: balkong i glass

Balkongen er et område det er lett å glemme i de kalde, mørke periodene av året. Selv om balkongen din kanskje ikke måler så mange kvadratmeter, ligger det et stort potensial i dette uteområdet, både når det gjelder innredning, design og bruksmuligheter. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til måter du kan benytte glass for å optimalisere og utnytte balkongen din.


Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Trekk naturen og lyset inn på terrassen med glassrekkverk

Siden poenget med et glassrekkverk er å beholde utsikten og samtidig slippe inn lys, har du kanskje ikke tenkt på selve rekkverket som et interiørelement? Med noen enkle grep kan du bruke glassrekkverket ditt til å skape en lun og innbydende atmosfære.