Glassbloggen

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.

 

Slik fungerer det

Glasset er selvrensende og holder seg rent ved hjelp av et belegg som påføres glasset i produksjonsprosessen. Belegget ligger på det ytterste glasset og når belegget blir utsatt for dagslys aktiveres dette og prosessen med å bryte ned organisk smuss på glasset settes igang og forsvinner "som dugg for solen" når glasset kommer i kontakt med vann. I tillegg gjør belegget det lett for vannet, enten det kommer fra regn eller hageslange, å renne av glasset.


Her til lands sliter vi sjelden med mangel på nedbør, noe som gjør Pilkington Activ™ spesielt godt egnet for norske forhold. Heller enn å bli nedstemt over regnværet, kan vi glede oss over at både vinduer og glassrekkverk med selvrensende glass, skinner strålende rene.

 

Ser ut som “vanlig” glass

Første gang du hører om selvrensende glass høres det kanskje ut som et glass som er så spesielt at du kan se det med det blotte øye. Dersom vi satte opp et balkongrekkverk med selvrensende glass og et med glass uten denne funksjonen, ville du raskt sett at dette ikke stemmer. Selvrensende glass ser ikke annerledes ut, annet enn at det alltid ser skinnende rent ut.

Her finner du flere tips til hvordan du får et glassrekkverk som passer for deg

Når hele nabolaget er i gang med vårrengjøringen, vasker vegger, rydder i boden og vasker vinduer og balkongrekkverk, og naboen spør hvordan du allerede har rukket å vaske alle glassflatene dine, bestemmer du jo selv om du vil avsløre hemmeligheten bak krystallklart og rent rekkverk. Det kan hende du må dele “oppskriften” på suksessen når du etter hvert får rykte for å alltid å ha det reneste glassrekkverket. 

 

Stabilt god utsikt

Ved å bruke Pilkington Activ™ i glassrekkverket ditt, er du sikret en klar og tydelig utsikt gjennom hele året. Du kan bruke det selvrensende glasset på begge sider av rekkverket, slik at du heller ikke trenger å vaske fingermerker og isflekker av innsiden av rekkverket. Dersom det midt på sommeren er en periode med tørt vær, kan du, dersom du synes glassrekkverket ser flekkete ut, hjelpe renselsesprosessen i gang. Finn frem hageslangen og gi rekkverket ditt en kjapp skyll, så renner smuss og skitt av, og du kan igjen nyte utsikten gjennom plettfri vinduer.  


Les mer om hvordan du kan skape en balkong etter din smak.

 

Viderefør suksessen

Pilkington Activ™s selvrensende belegg kan legges på mange typer glassflater. Dette gjør det svært anvendelig, så dersom du prøver selvrensende glass i glassrekkverket ditt, kan du føre suksessen videre til alt fra vinduene på kjøkkenet til glassveggen i vinterhagen. Bruksområdene er mange, og for hvert selvrensende glass du får på plass i boligen din, jo mer tid vasketid sparer du. 

 

 

Interiørglass vol. 2

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.