Glassbloggen

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.

 

Slik fungerer det

Glasset er selvrensende og holder seg rent ved hjelp av et belegg som påføres glasset i produksjonsprosessen. Belegget ligger på det ytterste glasset og når belegget blir utsatt for dagslys aktiveres dette og prosessen med å bryte ned organisk smuss på glasset settes igang og forsvinner "som dugg for solen" når glasset kommer i kontakt med vann. I tillegg gjør belegget det lett for vannet, enten det kommer fra regn eller hageslange, å renne av glasset.


Her til lands sliter vi sjelden med mangel på nedbør, noe som gjør Pilkington Activ™ spesielt godt egnet for norske forhold. Heller enn å bli nedstemt over regnværet, kan vi glede oss over at både vinduer og glassrekkverk med selvrensende glass, skinner strålende rene.

 

Ser ut som “vanlig” glass

Første gang du hører om selvrensende glass høres det kanskje ut som et glass som er så spesielt at du kan se det med det blotte øye. Dersom vi satte opp et balkongrekkverk med selvrensende glass og et med glass uten denne funksjonen, ville du raskt sett at dette ikke stemmer. Selvrensende glass ser ikke annerledes ut, annet enn at det alltid ser skinnende rent ut.

Her finner du flere tips til hvordan du får et glassrekkverk som passer for deg

Når hele nabolaget er i gang med vårrengjøringen, vasker vegger, rydder i boden og vasker vinduer og balkongrekkverk, og naboen spør hvordan du allerede har rukket å vaske alle glassflatene dine, bestemmer du jo selv om du vil avsløre hemmeligheten bak krystallklart og rent rekkverk. Det kan hende du må dele “oppskriften” på suksessen når du etter hvert får rykte for å alltid å ha det reneste glassrekkverket. 

 

Stabilt god utsikt

Ved å bruke Pilkington Activ™ i glassrekkverket ditt, er du sikret en klar og tydelig utsikt gjennom hele året. Du kan bruke det selvrensende glasset på begge sider av rekkverket, slik at du heller ikke trenger å vaske fingermerker og isflekker av innsiden av rekkverket. Dersom det midt på sommeren er en periode med tørt vær, kan du, dersom du synes glassrekkverket ser flekkete ut, hjelpe renselsesprosessen i gang. Finn frem hageslangen og gi rekkverket ditt en kjapp skyll, så renner smuss og skitt av, og du kan igjen nyte utsikten gjennom plettfri vinduer.  


Les mer om hvordan du kan skape en balkong etter din smak.

 

Viderefør suksessen

Pilkington Activ™s selvrensende belegg kan legges på mange typer glassflater. Dette gjør det svært anvendelig, så dersom du prøver selvrensende glass i glassrekkverket ditt, kan du føre suksessen videre til alt fra vinduene på kjøkkenet til glassveggen i vinterhagen. Bruksområdene er mange, og for hvert selvrensende glass du får på plass i boligen din, jo mer tid vasketid sparer du. 

 

 

Interiørglass vol. 2

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.