Glassbloggen

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


Store vindusflater slipper naturen inn

Dersom hytta eller huset ligger slik til at du kan se sjøen eller havet, vil rause, store vinduer være et godt grep for å hente mest mulig av omgivelsene inn i bygget ditt. Det er stor forskjell på å ha noen mindre vinduer høyt oppe på veggen og store vinduer fra gulv til tak når vinden herjer og bølgene slår inn mot land.

Er du bekymret for solskjerming og regulering av dagslys med store vindusflater, kan du lese mer om solbeskyttelsesglass i denne teksten.


Glassrekkverk åpner opp balkongen

Glassrekkverkets evne til å slippe omgivelsene inn samtidig som det står som en trygg beskyttelse gjør det til et mer og mer populært valg i både hus og hytter.

Har du små barn løpende omkring og er usikker på om glassrekkverk er et trygt alternativ til ditt bruk, har vi skrevet en artikkel der vi forklarer hvorfor glassrekkverk er et trygt og sikkert alternativ.


Funksjonen i glasset er viktigst

Dersom huset eller hytta ligger i nærheten av havet eller sjøen, kan du i utgangspunktet velge alle typer glass. Det viktigste er at du ser på hvilken funksjon du ønsker vinduene skal ha. Det er ett unntak fra denne regelen, og det gjelder selvrensende glass.


Selvrensende glass

Stadig flere oppdager hvor behagelig og praktisk det er med selvrensende glass. De færreste av oss synes det er gøy å vaske vinduer, og vil heller bruke tiden sin på andre ting. Belegget på glasset som sørger for at du kan legge bort vaskefilla, ligger i det ytterste glasset, og aktiveres så fort glasset eksponeres for dagslys. Belegget bryter ned organiske avleiringer, og når regnet skyller over glasset, vasker det bort smuss og skitt.

Saltet fra havet eller sjøen legger seg på hus og hytter i nærheten, og er ikke noe vi vanligvis plages av. For det rensende belegget på selvrensende glass, derimot, kan saltet bli et hinder. Saltpartiklene legger seg på glasset, og siden salt er et uorganisk materiale, brytes det ikke ned av den fotokatalytiske prosessen som ligger i overflaten på glasset. Istedet blir det liggende igjen på overflaten.

Saltet kan vaskes bort med regn, og skader ikke glasset, det brytes bare ikke ned på samme måte som de organiske partiklene. Dersom det blir lengre perioder med tørt vær kan det hende du må vaske over glasset med en myk klut for å få fjerne saltbelegget. Dette gjør du enkelt ved å bruke hageslangen for å spyle glasset rent. Belegget på glasset forringes ikke når det utsettes for salt og mye forurensing, men den fotokatalytiske prosessen som er i glasset virker dårligere.

Du kan lese mer om selvrensende glass i denne artikkelen.

Når rensefunksjonen ved dette glasset er betydelig redusert, kan det hende du er bedre tjent med å vurdere en annen glassløsning for hytta som ligger ved havet.


Kontakt gjerne en glassmester for befaring

Dersom du er usikker på hvilke glassløsninger som best kan ivareta dine ønsker og behov, anbefaler vi alltid å ta kontakt med din lokale glassmester. Her kan du få hjelp til å vurdere ulike alternativer, og glassmesteren kan også bli med på befaring for å se hytta eller huset selv. På den måten blir det lettere å gi gode og presise anbefalinger slik at du får glassløsninger som gjør at du kan utnytte de vakre omgivelsene på best mulig måte.

 

E-bok: Glassordbok

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, glassvegg]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.