Glassbloggen

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.

Store vindusflater slipper naturen inn

Dersom hytta eller huset ligger slik til at du kan se sjøen eller havet, vil rause, store vinduer være et godt grep for å hente mest mulig av omgivelsene inn i bygget ditt. Det er stor forskjell på å ha noen mindre vinduer høyt oppe på veggen og store vinduer fra gulv til tak når vinden herjer og bølgene slår inn mot land.

Er du bekymret for solskjerming og regulering av dagslys med store vindusflater, kan du lese mer om solbeskyttelsesglass i denne teksten.


Glassrekkverk åpner opp balkongen

Glassrekkverkets evne til å slippe omgivelsene inn samtidig som det står som en trygg beskyttelse gjør det til et mer og mer populært valg i både hus og hytter.

Har du små barn løpende omkring og er usikker på om glassrekkverk er et trygt alternativ til ditt bruk, har vi skrevet en artikkel der vi forklarer hvorfor glassrekkverk er et trygt og sikkert alternativ.

Les mer om hvorfor du bør velge glassrekkverk til balkongen din her.


Funksjonen i glasset er viktigst

Dersom huset eller hytta ligger i nærheten av havet eller sjøen, kan du i utgangspunktet velge alle typer glass. Det viktigste er at du ser på hvilken funksjon du ønsker vinduene skal ha. Det er ett unntak fra denne regelen, og det gjelder selvrensende glass.


Selvrensende glass

Stadig flere oppdager hvor behagelig og praktisk det er med selvrensende glass. De færreste av oss synes det er gøy å vaske vinduer, og vil heller bruke tiden sin på andre ting. Belegget på glasset som sørger for at du kan legge bort vaskefilla, ligger i det ytterste glasset, og aktiveres så fort glasset eksponeres for dagslys. Belegget bryter ned organiske avleiringer, og når regnet skyller over glasset, vasker det bort smuss og skitt.

Saltet fra havet eller sjøen legger seg på hus og hytter i nærheten, og er ikke noe vi vanligvis plages av. For det rensende belegget på selvrensende glass, derimot, kan saltet bli et hinder. Saltpartiklene legger seg på glasset, og siden salt er et uorganisk materiale, brytes det ikke ned av den fotokatalytiske prosessen som ligger i overflaten på glasset. Istedet blir det liggende igjen på overflaten.

Saltet kan vaskes bort med regn, og skader ikke glasset, det brytes bare ikke ned på samme måte som de organiske partiklene. Dersom det blir lengre perioder med tørt vær kan det hende du må vaske over glasset med en myk klut for å få fjerne saltbelegget. Dette gjør du enkelt ved å bruke hageslangen for å spyle glasset rent. Belegget på glasset forringes ikke når det utsettes for salt og mye forurensing, men den fotokatalytiske prosessen som er i glasset virker dårligere.

Du kan lese mer om selvrensende glass i denne artikkelen.

Når rensefunksjonen ved dette glasset er betydelig redusert, kan det hende du er bedre tjent med å vurdere en annen glassløsning for hytta som ligger ved havet.


Kontakt gjerne en glassmester for befaring

Dersom du er usikker på hvilke glassløsninger som best kan ivareta dine ønsker og behov, anbefaler vi alltid å ta kontakt med din lokale glassmester. Her kan du få hjelp til å vurdere ulike alternativer, og glassmesteren kan også bli med på befaring for å se hytta eller huset selv. På den måten blir det lettere å gi gode og presise anbefalinger slik at du får glassløsninger som gjør at du kan utnytte de vakre omgivelsene på best mulig måte.


Finn din glassmester her.

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, glassvegg]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.