Glassbloggen

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 

Er det sånn at “et glassrekkverk er et glassrekkverk”?

Når det gjelder forskjellen på glassrekkverket du plasserer ute og inne, er svaret ja, glassrekkverket er det samme. Det som heller er verdt å merke seg, er hva som gjør et glassrekkverk velfungerende og trygt. 

Det er én egenskap ved glass som ikke vil gjøre så stor nytte innendørs, og det er selvrensende glass. Utendørs er dette derimot svært godt egnet, og hvis du benytter deg av selvrensende glass, holder det seg rent lenger, og trenger sjeldnere rengjøring. Glassrekkverket inne er du nok derimot pent nødt til å tørke over selv.

 

Kvalitetsglass i glassrekkverket

Det aller viktigste valget du tar når du skal velge glassrekkverk, handler om glasset. I et glassrekkverk skal det være sikkerhetsglass, det vil si et laminert og/eller herdet glass.

Når glassrekkverket ditt består av sikkerhetsglass, betyr det at unge som gamle kan ferdes i nærheten av rekkverket ditt, og være trygge på at de ikke skader seg dersom noen faller inn i, eller på annen måte gjør at glassrekkverket knuses. 

Hvis du er i tvil om hvordan et rekkverk i glass kan være trygt, har vi skrevet en artikkel som forklarer det

 

Trygg montering av glassrekkverket

Å montere glassrekkverk er ganske annerledes enn å snekre en platting foran hytta. På grunn av at glassrekkverk har blitt så populært, har flere leverandører, også lavpriskjeder, begynt å selge glassrekkverk. 

For den gjennomsnittlige forbruker er det ikke nødvendigvis så lett å se hvorfor man bør velge et mye mer kostbart alternativ, og mange ender opp med å kjøpe et billig produkt. Dersom du skal ha et glassrekkverk som oppfyller sikkerhetskravene, holder det ikke med en billig “bygg det selv”-pakke. Én ting er selve produktet man får, noe annet er innfestingen av glassrekkverket. 

Les også: Derfor bør du ikke montere glassrekkverk selv

Det sier seg selv at det kan få svært alvorlige konsekvenser dersom et glassrekkverk ikke monteres og festes riktig. Om du så skulle velge et kvalitetsglass til rekkverket ditt, hjelper det lite dersom det ikke er innfestet på en måte som ivaretar sikkerheten. 

 

Ingen egentlig forskjell

Det er altså ingen reell forskjell på et glassrekkverk som står ute og et som står inne. For å sikre at du får et glassrekkverk som innfrir dine ønsker og behov, anbefaler vi å kontakte en av våre glassmestere. Du kan finne din lokale glassmester her

Vil du lese mer om glassrekkverk, har vi samlet en hel del informasjon om temaet på denne siden.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.