Glassbloggen

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 

Her er fire måter du kan lage et glassrekkverk på som reflekterer din personlighet:

 

1. Frostet glass

Vil du avskjerme terrassen eller balkongen din litt fra innsyn, men samtidig kunne nyte utsikten? Ja, da kan kanskje frostet glass være rett for deg. Frostet glass er stilrent og lekkert, og på vinteren vil terrassen din forvandles til et winter wonderland med et glassrekkverk i frostet glass. Hvis du plasserer noen lave hagelykter på utsiden av rekkverket, vil det lage skikkelig koselig stemning på sene sommerkvelder og mørke vinterdager. Hvis du noen gang har sett en lampe eller et lys gjennom frostet glass, så vet du hva vi snakker om. Terrassen din blir rett og slett magisk hele året.

Les mer om hva frostet glass er her.

 

2. Silketrykket glass

Dette er glasset for den kreative. Med silketrykket glass kan du velge et mønster som trykkes på glasset. Men hvorfor velge et ferdiglagd mønster når du kan skape et selv? Eller hvis du har barn, hvorfor ikke la dem lage mønstret og skape et minne sammen for resten av livet? Kanskje dere vil holde det minimalistisk og kun ha deres navn på glasset? Her er det kun kreativiteten som setter grensene. Uansett hva du velger å trykke på glasset, kan du lage et helt unikt glassrekkverk som forteller en historie.

 

3. Ornamentglass

Du tenker kanskje fortsatt at akkurat innsyn vil bli et problem hvis du lager et glassrekkverk, men likevel vil du ha inn så mye sollys på balkongen eller terrassen din som mulig. Vi er jo ikke akkurat bortskjemt med sollys her oppe i Norden og vil ta vare på det vi får. Da kan ornamentglass, glass med mønstret overflate, være riktig valg for deg. Ornamentglass kan begrense innsynet nesten helt, slik at man kun kan se en veldig diffus kontur av hva som "gjemmer seg" bak glasset. Samtidig slipper ornamentglass inn masse lys, slik at du kan nyte solen til fulle.

 

4. Farget glass

Et glassrekkverk i farget glass? Det høres kanskje helt sprøtt ut. Men når vi snakker om farget glass, tenker vi ikke nødvendigvis sjokkrosa, selv om dette hadde kunnet være rimelig kult på riktig bolig. Men kanskje et hint av blåtone i glasset? Dette vil gi glassrekkverket ditt et eksotisk preg, slik at det føles som at du er i Syden hver gang du går ut på terrassen eller balkongen. En mild fargetoning på glasset kan til og med forsterke inntrykket av utsikten din.

 

Hvordan holder man så et glassrekkverk pent, lurer du kanskje på nå. Pilkington Activ™, verdens første selvrensende glass, lar naturen vaske rutene for deg og oppfyller offisielt den nye europeiske standarden for selvrensende glass Pilkington Activ™ kan kombineres med alle glass som er blitt nevnt ovenfor, og gjør at du kan nyte ditt glassrekkverk uten å trenge å tenke på vedlikehold.

 

Som du ser, er det ikke kun én type glass som kan brukes i glassrekkverk. Du kan tilpasse glassrekkverket slik at det blir riktig for deg og din bolig. Uansett hvilken type glass du velger, må det være sikkerhetsglass hvis det skal brukes i et glassrekkverk.

Fortsatt i tvil? Les mer om hvorfor du bør velge glassrekkverk her.

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, interiørglass]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.