Glassbloggen

Levegg i glass – lekkert og funksjonelt

Det er midt på sommeren, og solen varmer opp terrassen med all sin herlige varme. Men likevel er det ikke alltid det frister å sole seg på terrassen. Det skal ikke mer enn noen sure vinder til før man ligger der og hutrer til tross for at solen skinner. 

Noen trestammer vil neppe fungere som særlig bra beskyttelse for vinden, og mange av de konvensjonelle leveggsløsningene vil begrense utsikten din helt og holdent.

Vi har alle vært der. Ferien er her, og når du ser ut av vinduet om morgenen, skinner solen for fullt. Du går ut på terrassen for å nyte sommervarmen, bare for å innse at det er et kaldt drag i luften. En dag på havet blir det kanskje ikke, men det betyr ikke at du ikke kan nyte ferien. 

Ved å bruke en levegg i glass som vindbeskyttelse vil du fort glemme at det blåser i det hele tatt. Kanskje du allerede har vindfang i form av bebyggelse eller trær fra en retning. Da kan det være lurt å kombinere en levegg i glass med et glassrekkverk, slik at terrassen din får et stilrent preg. Samtidig vil selve glassrekkverket skjerme deg for den vinden som eventuelt kan slippe gjennom trær og bebyggelse.

 

En finere, lunere og mer privat uteplass 

Med sol følger gjerne hustrig nordavind, og da gjelder det å finne seg en lun krok til å nye solen i. En levegg i glass kombinert med et høykvalitativt glassrekkverk gir deg et effektivt vindfang og en lunere uteplass. Samtidig bevarer det utsikten, slik at du kan nyte solen uansett om det blåser litt eller ikke. I tillegg hjelper det også til en viss grad mot støy.

Glasset i leveggen kan også frostes, slik at naboer og forbipasserende ikke kan se deg mens du ligger lettkledd og soler deg på terrassen.

Glassrekkverket og leveggen kan designes i samme stil, og det kan til og med lages litt personlig, slik at det blir akkurat slik du vil ha det. Her gir vi deg 4 kreative tips til hva du kan gjøre med et glassrekkverk.

 

Hvilken type glass passer til levegg?

En levegg i glass skal kunne tåle en trøkk. Man vet aldri når det kommer en fotball susende fra de små messiene og ronaldoene på løkka. Bruk derfor sikkerhetsglass, Pilkington Herdet Glass er en god løsning på dette.

 

"Pilkington Herdet Glass er herdet sikkerhetsglass og opp til fem ganger sterkere enn vanlig glass med samme tykkelse." – Pilkington

 

Herdet og laminert glass ivaretar sikkerheten dersom du eller noen andre skulle være så uheldig å falle mot glasset, eller hvis glasset utsettes for slag av skarpe gjenstander. Da vil det ikke knuse og skape risiko for kuttskader, men isteden granulere – og bitene vil henge sammen i lamineringen. Dermed er det minimal fare for at du eller noen av dine nærmeste skader seg hvis uhellet er ute. 

 

Gjør terrassen penere og mer allsidig med en levegg i glass

Norge er et vakkert, men akk så forblåst land. Ikke la kalde vinder bestemme om du skal være ute eller inne når det er sol og sommer. Og ikke bygg inn terrassen på en måte som hindrer deg i å nyte utsikten eller hagen din. 

En levegg i glass i kombinasjon med et glassrekkverk vil tilføre funksjonalitet samtidig som det vil gi terrassen din et enda penere utseende.

Ønsker du deg en levegg i glass eller har andre spørsmål om levering av glass, kontakt en av Glassfagkjedens glassmestere, så hjelper de deg med å finne det rette glasset for deg og ditt prosjekt.

Lykke til!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, glassvegg]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.