Glassbloggen

Levegg i glass – lekkert og funksjonelt

Det er midt på sommeren, og solen varmer opp terrassen med all sin herlige varme. Men likevel er det ikke alltid det frister å sole seg på terrassen. Det skal ikke mer enn noen sure vinder til før man ligger der og hutrer til tross for at solen skinner. 

Noen trestammer vil neppe fungere som særlig bra beskyttelse for vinden, og mange av de konvensjonelle leveggsløsningene vil begrense utsikten din helt og holdent.

Vi har alle vært der. Ferien er her, og når du ser ut av vinduet om morgenen, skinner solen for fullt. Du går ut på terrassen for å nyte sommervarmen, bare for å innse at det er et kaldt drag i luften. En dag på havet blir det kanskje ikke, men det betyr ikke at du ikke kan nyte ferien. 

Ved å bruke en levegg i glass som vindbeskyttelse vil du fort glemme at det blåser i det hele tatt. Kanskje du allerede har vindfang i form av bebyggelse eller trær fra en retning. Da kan det være lurt å kombinere en levegg i glass med et glassrekkverk, slik at terrassen din får et stilrent preg. Samtidig vil selve glassrekkverket skjerme deg for den vinden som eventuelt kan slippe gjennom trær og bebyggelse.

 

En finere, lunere og mer privat uteplass 

Med sol følger gjerne hustrig nordavind, og da gjelder det å finne seg en lun krok til å nye solen i. En levegg i glass kombinert med et høykvalitativt glassrekkverk gir deg et effektivt vindfang og en lunere uteplass. Samtidig bevarer det utsikten, slik at du kan nyte solen uansett om det blåser litt eller ikke. I tillegg hjelper det også til en viss grad mot støy.

Glasset i leveggen kan også frostes, slik at naboer og forbipasserende ikke kan se deg mens du ligger lettkledd og soler deg på terrassen.

Glassrekkverket og leveggen kan designes i samme stil, og det kan til og med lages litt personlig, slik at det blir akkurat slik du vil ha det. Her gir vi deg 4 kreative tips til hva du kan gjøre med et glassrekkverk.

 

Hvilken type glass passer til levegg?

En levegg i glass skal kunne tåle en trøkk. Man vet aldri når det kommer en fotball susende fra de små messiene og ronaldoene på løkka. Bruk derfor sikkerhetsglass, Pilkington Herdet Glass er en god løsning på dette.

 

"Pilkington Herdet Glass er herdet sikkerhetsglass og opp til fem ganger sterkere enn vanlig glass med samme tykkelse." – Pilkington

 

Herdet og laminert glass ivaretar sikkerheten dersom du eller noen andre skulle være så uheldig å falle mot glasset, eller hvis glasset utsettes for slag av skarpe gjenstander. Da vil det ikke knuse og skape risiko for kuttskader, men isteden granulere – og bitene vil henge sammen i lamineringen. Dermed er det minimal fare for at du eller noen av dine nærmeste skader seg hvis uhellet er ute. 

 

Gjør terrassen penere og mer allsidig med en levegg i glass

Norge er et vakkert, men akk så forblåst land. Ikke la kalde vinder bestemme om du skal være ute eller inne når det er sol og sommer. Og ikke bygg inn terrassen på en måte som hindrer deg i å nyte utsikten eller hagen din. 

En levegg i glass i kombinasjon med et glassrekkverk vil tilføre funksjonalitet samtidig som det vil gi terrassen din et enda penere utseende.

Ønsker du deg en levegg i glass eller har andre spørsmål om levering av glass, kontakt en av Glassfagkjedens glassmestere, så hjelper de deg med å finne det rette glasset for deg og ditt prosjekt.

Lykke til!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, glassvegg]
Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

Gjennom snart 20 år i denne bransjen og med tett kontakt med glassmestere over hele landet, er det noen spørsmål som går igjen fra kunder. I denne andre artikkelen om de mest stilte spørsmålene svarer vi på fire nye spørsmål, og peker deg videre til andre artikler som utdyper temaet. 


Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.