Glassbloggen

Muligheter med frostet glass

Frostet eller matt glass har lenge vært et populært glassvalg på baderom, men frostet glass går jo an å bruke til så mye mer. I dette innlegget lister vi opp noen av mulighetene du har med frostet glass – både ukonvensjonelle og mer konvensjonelle.

Frostet glass til vinduer

Ønsker du å redusere innsyn og utsyn av en eller annen grunn? Vanligvis vil det jo være nettopp badet du ønsker redusert innsyn på, men det kan være mange grunner til at du ønsker å redusere innsyn eller utsyn. Det kan være alt fra mer privatliv på soverommet, til en vegg med utsikt rett inn i naboens kjøkken. Frostet glass slipper fortsatt inn lys i hjemmet, samtidig som du bevarer privatlivet.

Dersom du ønsker mer lysgjennomslipp enn frostet glass gir, kan du faktisk kombinere et floatglass med et dekorglass, slik at toppen av vinduet er helt gjennomsiktig. Glasset trenger med andre ord ikke å være frostet hele veien. Et vindu som kombinerer frostet glass med vanlig glass, vil definitivt gi hjemmet ditt et særegent og eksklusivt inntrykk.

Frostet glass til glassrekkverk

Frostet glass kan herdes og lamineres, slik at du får et sikkerhetsglass. Dette innebærer at du faktisk kan bruke frostet glass til glassrekkverk, levegger i glass og andre glasselementer utendørs. Et frostet glassrekkverk på balkongen gir deg privatlivet du ønsker, samtidig som det føles minst like elegant som et vanlig glassrekkverk.

Dersom noen i husholdningen har litt høydeskrekk, kan det være lurt med et frostet glassrekkverk, siden elementet som skiller balkongen fra resten av verden, blir mer tydelig enn med et vanlig glassrekkverk.

Frostet glass til levegg

I en tid hvor boliger bygges tett innpå hverandre, kan det bli nødvendig å sette opp en type avskjerming. Raskt-voksende thuja eller trevegger kan fort gjøre at terrassen føles innelukket. En levegg i frostet glass, derimot, oppfyller akkurat samme funksjon, samtidig som det blir lysere og føles mindre innelukket. Og dersom du ønsker litt ekstra privatliv, kan du også få støyreduserende funksjoner på glasset.

Frostet glass til glassvegg innendørs

Det er ikke bare utendørs at frostet glass kan benyttes. Glassvegger er et av de vanligste glasselementene hvor man bruker frostet glass. Dette kan være alt fra en dusjvegg i glass til en romskillende vegg. Vi har tidligere skrevet om fordelene med å ha en skillevegg mellom kjøkken og stue – hvorfor ikke bruke frostet glass? Du kan til og med silketrykke det frostede glasset dersom du ønsker en vegg utenom det vanlige. Det finnes mange forskjellige mønster å velge mellom, og du kan faktisk lage ditt eget mønster.

Frostet glass over kjøkkenbenk

Glass over kjøkkenbenk har blitt veldig vanlig. Noe som har vokst i popularitet, er å bruke frostet, silketrykket glass. Dette passer særdeles godt til kjøkken som går i hvitt eller svart. Det frostede glasset gir kjøkkenet et helt annet uttrykk enn klart glass.

Dette er bare noen av mulighetene du har med frostet glass. Det finnes egentlig ingen begrensninger for bruken av frostet glass, så ikke vær redd for å tenke utenfor boksen når det er på tide med et nytt glasselement i hjemmet.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, interiørglass, Glass på kjøkken]
Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Kan jeg montere rekkverket mitt selv, eller bør dere som fagfolk montere det for meg?

Når du skal montere rekkverk, kan det være fristende å gjøre det til et gjør-det-selv-prosjekt, og spørsmålet “Kan jeg montere rekkverket mitt selv?” dukker raskt opp. 


Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Store prisforskjeller på glassrekkverk: Hvorfor er det slik?

Glassrekkverk har blitt stadig mer populært i moderne arkitektur og design. Både i næringsbygg og i private hjem skaper et rekkverk i glass et elegant uttrykk samtidig som det gir mer lys og bedre utsikt. 


En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

En sammenligning av stolperekkverk og helglassrekkverk: Hva bør du velge?

Rekkverk spiller en viktig rolle i å sikre tryggheten til personer som ferdes i ulike områder. Viktig å huske på at rekkverk er i utgangspunktet ett sikkerhetsprodukt og det er derfor viktig å velge godkjente rekkverk.