Glassbloggen

Hva er frostet glass?

Frostet glass kalles ofte det som på fagspråket heter 'diffuse glass'. En ganske så pussig betegnelse for de som ikke er vel bevandret i glass-språkets verden. Diffuse glass er altså en fellesbetegnelse på glass som slipper inn lys men forhindrer gjennomsyn. Det er med andre ord mer enn én type glass, her lister vi opp noen av de forskjellige typene av frostet glass som finnes på markedet.

Ulike typer frostet glass

Ulike teknikker gir glasset både forskjellig form og farge. Man kan også i stor grad styre hvor mye av glassflaten som skal være diffus eller opak. Det vil si at du selv kan velge et glass som slipper inn mye lys, beskjeden mengde eller ikke noe lys i det hele tatt. Samme hva du velger så vil du skape et dekorativt miljø med identitet.

Frostet glass til dekorative formål er en produktgruppe som kalles altså Diffuse Glass. Glassene kan være silketrykket, ornamentglass, matt-etset glass, sandblåst glass og matt-laminert glass.

Diffuse glass brukes tradisjonelt på bad, toaletter, i omkledningsrom, på kontoret eller som skillevegger i store rom. Diffuse glass brukes også alt oftere som dekorative innslag i glasspartier for å sette særpreg.

Silketrykket glass

Silketrykket glass

Silketrykket Glass blir mer og mer populært. Tidligere brente man fargen inn i glasset ved herde-prosessen, men nå kan du faktisk trykke ditt eget motiv eller bilde rett på glasset. Det digitale bildet blir overført til glasset ved spesielle printere. Teknikk og resultat er selvfølgelig avhengig av printer som brukes, men i prinsippet kan man trykke det motiv man ønsker på glasset. I noen tilfeller benyttes PVB-folie som vil ligge beskyttet i det laminerte glasset.

 

 

Ornamentglass

Ornamentglass

Ornamentglass har en preget overflate som valses inn i den varme glassmassen under produksjon. Ved denne prosessen slipper glasset inn lys, men forhindrer gjennomsyn. Ornamentglass finnes i mange forskjellige mønstre og farger og glasset kan herdes og lamineres for minimal skade hvis det knuses.

 

 

 

 

Matt-etset glass

Matt-etset glass er et diffust glass med meget høyt innslipp av lys og med en jevn holdbar overflate med bedre finish enn sandblåst glass. Glasset er ideelt der man ønsker effektiv avskjerming og behagelig innslipp av lys. Glassene kan herdes for minimal skade hvis de knuses. 

 

Matt-laminert glass

Matt-laminert glass er et vanlig glass som lamineres sammen med en opal folie. Glasset ser da sandblåst ut selv om det faktisk ikke er det. Dette glasset slipper gjennom 60% lys, men forhindrer gjennomsyn. Matt-laminert glass er en god løsning ved glass tak hvis man ønsker et mykt lys og redusert UV-stråling. Brukes dette glass i tak må det herdes og lamineres for minimal personskade hvis det knuses og biter faller ned.

 

Bruk litt tid på analysere ditt behov og dine ønsker for frostet glass, eller last ned Pilkington sin brosjyre om dekorglass.

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.