Glassbloggen

Hva er frostet glass?

Frostet glass kalles ofte det som på fagspråket heter 'diffuse glass'. En ganske så pussig betegnelse for de som ikke er vel bevandret i glass-språkets verden. Diffuse glass er altså en fellesbetegnelse på glass som slipper inn lys men forhindrer gjennomsyn. Det er med andre ord mer enn én type glass, her lister vi opp noen av de forskjellige typene av frostet glass som finnes på markedet.

Ulike typer frostet glass

Ulike teknikker gir glasset både forskjellig form og farge. Man kan også i stor grad styre hvor mye av glassflaten som skal være diffus eller opak. Det vil si at du selv kan velge et glass som slipper inn mye lys, beskjeden mengde eller ikke noe lys i det hele tatt. Samme hva du velger så vil du skape et dekorativt miljø med identitet.

Frostet glass til dekorative formål er en produktgruppe som altså kalles diffuse glass. Glassene kan være silketrykket, ornamentglass, matt-etset glass, sandblåst glass og matt-laminert glass.

Diffuse glass brukes tradisjonelt på bad, toaletter, i omkledningsrom, på kontoret eller som skillevegger i store rom. Diffuse glass brukes også alt oftere som dekorative innslag i glasspartier for å sette særpreg.

Silketrykket glass

Silketrykket glass

Silketrykket Glass blir mer og mer populært. Tidligere brente man fargen inn i glasset ved herde-prosessen, men nå kan du faktisk trykke ditt eget motiv eller bilde rett på glasset. Det digitale bildet blir overført til glasset ved spesielle printere. Teknikk og resultat er selvfølgelig avhengig av printer som brukes, men i prinsippet kan man trykke det motiv man ønsker på glasset. I noen tilfeller benyttes PVB-folie som vil ligge beskyttet i det laminerte glasset.

 

Ornamentglass

Ornamentglass

Ornamentglass har en preget overflate som valses inn i den varme glassmassen under produksjon. Ved denne prosessen slipper glasset inn lys, men forhindrer gjennomsyn. Ornamentglass finnes i mange forskjellige mønstre og farger og glasset kan herdes og lamineres for minimal skade hvis det knuses.

 

 

Matt-etset glass

Matt-etset glass er et diffust glass med meget høyt innslipp av lys og med en jevn holdbar overflate med bedre finish enn sandblåst glass. Glasset er ideelt der man ønsker effektiv avskjerming og behagelig innslipp av lys. Glassene kan herdes for minimal skade hvis de knuses. 

 

Matt-laminert glass

Matt-laminert glass er et vanlig glass som lamineres sammen med en opal folie. Glasset ser da sandblåst ut selv om det faktisk ikke er det. Dette glasset slipper gjennom 60% lys, men forhindrer gjennomsyn. Matt-laminert glass er en god løsning ved glass tak hvis man ønsker et mykt lys og redusert UV-stråling. Brukes dette glass i tak må det herdes og lamineres for minimal personskade hvis det knuses og biter faller ned.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.