Glassbloggen

Alt du trenger å vite om glasshyller på bad

Glasshyller har blitt et av de vanligste glasselementene på badet i senere år. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. De er enkle å rengjøre, de er elegante, og de passer inn uansett stil på resten av badet. 

Men det er enkelte ting mange lurer på når de skal kjøpe glasshyller til badet. Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene.

Hvor holdbare er glasshyller?

Å sette en tung blomsterpotte på en tynn glasshylle er ikke alltid så lurt. Man kan kjøpe glasshyller til bare noen kroner, men da får man hva man betaler for – og det er viktig å huske på. Billige glasshyller kan knuse, som følge av at de for tynne eller er lagd av glass som ikke er beregnet for tunge gjenstander. Videre har det mye å si hvordan man fester glasshyllene. Hvis glasshyllene ikke festes forsvarlig, kan de naturligvis falle ned og gå i tusen biter – og selv om man tror at man har fått støvsuget opp alle glassbitene, ligger det nesten alltid et bittelite skår igjen som man absolutt ikke vil ha i foten sin.

Glasshyller er faktisk veldig holdbare og trygge dersom de er lagd av høykvalitativt glass som er produsert for å plassere ting på. Dette er grunnen til at glasset som brukes til glasshyller, ofte er tykt med en tykk grønn kant – noe som fører oss til neste spørsmål.

 

Hvorfor har glasshyller grønne kanter?

Dette er fordi glasset som brukes i hyllene, er vanlig glass. Du kan unngå grønnskjæret i glasset ved å bruke Pilkington Optiwhite™. For hyller som skal tåle litt tyngre gjenstander, kan Pilkington Optilam™ OW brukes. Pilkington Optilam™ OW er et laminert og sikkert glass som inneholder Pilkington Optiwhite™. Dette gjør at du får beholdt den visuelle klarheten samtidig som det er trygt å sette ting oppå glasset. Vi vil uansett anbefale at du tar en prat med en glassmester før du kjøper glasshyller, slik at du kan fortelle hvor stor tyngde glasset skal kunne tåle.

 

Hva slags valgmuligheter har jeg med glasshyller?

Dette spørsmålet er det veldig enkelt å svare på: utrolig mange. Mulighetene er faktisk nesten uendelige. Kanskje ønsker du å ha en glasshylle til såpen, og da nytter det selvfølgelig ikke å bruke en flat glasshylle – såpen vil jo bare skli rett av. Glasshyller kommer i mange forskjellige størrelser og former. Du kan få glasshyller som er tilpasset dimensjonene i nettopp ditt baderom. Kanskje du kun vil ha glasshyller i kantene for å spare plass i et lite baderom, eller kanskje du vil ha en avlang glasshylle over vasken. Her er det ditt kreative blikk som setter grensene.

 

Finnes det ulike farger på glasshyller?

Naturligvis finnes det ulike farger. Det er ikke alle som ønsker helt transparent glass. Det kan for eksempel være lekkert å bruke svart glass i hyller. Dersom hyllene er plassert lavt, for eksempel over vasken, vil kanskje brennlakkert glass være stilig.

Ved å bruke et farget glass kan du knytte sammen fargene i hjemmet med baderommet. Dette er kanskje noe du har sett på et hotell, at man henter inn fargene som brukes i resten av hotellet, i glasset som blir brukt som hyller på badet.

 

Å fjerne flekker fra såpe, tannkrem og andre hygieneartikler fra trehyller er ikke alltid så lett, og noe de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Med glasshyller kan du enkelt fjerne flekker fra hygieneartikler, samtidig som du får et moderne bad. Og hvem ønsker seg vel ikke et penere baderom med mindre behov for vedlikehold? Les gjerne mer om hvordan du kan oppfylle drømmen om det perfekte badet i vår gratis e-bok.

 

New Call-to-action

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.