Glassbloggen

Dette bør du vite om glassgulv

Enten du skal flytte inn i et nytt hus og leter etter måter å lage det til ditt eget, eller du ønsker å gjøre noe nytt med det huset du allerede bor i, vil glass være et materiale som løfter både kvaliteten og det visuelle uttrykket i hjemmet. Hva med å ta steget helt ut, og over på et glassgulv?

Glass på gulvet, virkelig?

Noen vil kanskje heve øyenbrynene og bli skeptiske ved tanken på glassgulv, og det er slett ikke underlig. Mange tenker fortsatt på glass som et skjørt materiale som ikke egner seg til annet enn som glass i vinduer. Med et slikt utgangspunkt er tanken på å legge glass i gulvet naturlig nok fremmed. Når vi derimot vet at glass kommer i flere ulike styrker og tykkelser, som gjør det svært anvendelig og slitesterkt, er det ikke vanskelig å se for seg at glass også kan brukes på gulvet.

 

Glassgulv er solid og sklisikkert

I gulvglass bruker man som regel multilaminert glass, altså et svært tykt og sterkt glass i minimum to lag. Når glass skal brukes i gulv, pleier det å bestå av tre lag, slik at det tåler den belastningen som naturlig kommer med en gulvplassering.

Med barn i hus vil jo de fleste av husets flater bli testet ekstra godt, og glassgulvet er ikke noe unntak her. En stor fordel med glassgulv er at det er sklisikkert. Dermed trenger du ikke bekymre deg for at minstemann skal skli og falle mens han løper fra storesøster i ivrig politi og røver-lek.

 

Glassgulv som vakkert og særegent interiør

Som visuelt virkemiddel er glassgulv helt unikt, og vil sette et helt eget preg på hjemmet ditt. På grunn av de mange valgmulighetene du har til utformingen med både form, farge og visuelle effekter som frosting, kan du tilpasse valgene dine til den effekten du ønsker. Du kan lage ett eller flere områder hvor du setter inn glass, eller du kan ha en større gulvflate i glass.

Kanskje har du et hus som er hevet over bakken og ønsker å vise frem det som finnes under? Har du en kjeller hvor du oppbevarer modelltogsamlingen din, en vinkjeller eller kanskje et lite bibliotek der alle bøkene dine utgjør et vakkert rom du ønsker å vise frem? Har du en peis eller et ildsted i første etasje og ønsker å fordele det varme, lune lyset fra flammene i resten av huset? Et stykke glass i gulvet over peisen vil slippe lyset videre gjennom huset. I små rom med lite naturlig lys er gulvglass et fint tiltak for å reflektere og gjøre mest mulig ut av det lyset som er der.

Hva med gulvet på hytta, der det like under bugner av vakker, grønn mose? Kanskje ligger hytta eller huset ditt i strandkanten, og livet i fjæresteinene utspiller seg like under gulvplankene? Her er det bare fantasien som setter grenser.

 

Planlegg og vær forberedt

Dersom du vurderer å sette inn glass i deler av gulvet ditt, bør du sørge for å kontakte både snekker og glassmester som du vet følger de tekniske byggeforskrifter for glassgulv. Når glass skal ned i gulvet, krever det at både snekkeren og glassmesteren forholder seg til samme plan, og at målene de jobber etter samsvarer. Kanskje ønsker du å legge glass i gulvet både for å beskytte og vise fram områder med originalgulv eller spesielle bjelker i bygget ditt, og da er det avgjørende for et godt resultat med planlegging og at samarbeidet mellom håndverkerne fungerer.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.