Glassbloggen

Slipp naturen inn – med rekkverk i glass

Glass er i vinden som aldri før.

Med glassrekkverk rundt terrassen går sikkerhet og utsyn opp i en høyere enhet. Du kan lene deg tilbake i stolen og få fullt utbytte av lyset og utsikten de lange vår- og sommerkveldene – mens ungene leker trygt.

Rekkverk i glass kalles gjerne «usynlig rekkverk», siden det ikke stenger ute eller bryter opp utsikten. I stedet danner rekkverket en lekker ramme rundt landskapet. De rene linjene og den naturlige stilen er en fryd for øyet. Lys og liv slippes inn på terrassen, og du kan nyte den vakre utsikten uten forstyrrende elementer – året rundt.

 

Fordelene med glassrekkverk

Interessen rundt rekkverk i glass har nærmest eksplodert i det siste. Før i tiden begrenset det seg til tre eller smijern, men i dag ser vi at flere og flere moderne boliger tar i bruk glass i rekkverket på terrassen. Mange som har et rekkverk i tre eller jern, velger å bytte dette ut med et rekkverk i glass.

Glassrekkverk blir mer og mer populært også til vanlige trehus eller hytter. Tre og glass hører godt sammen.

Hvorfor er glassrekkverk blitt så ettertraktet? Her er 4 grunner:

 

1. Lett å holde ved like

I motsetning til ordinært rekkverk i tre – som må skrapes og males – behøver ikke glassrekkverk jevnlig vedlikehold for å holde seg pent og i god stand. Dette er en stor fordel, da rekkverket rundt terrassen utsettes for sol, vind, regn og snø i vårt nordiske klima. Rekkverk i glass trenger bare en liten vask med vann og såpe i ny og ne.

glassrekkverk-3

 

2. Slitesterkt og sikkert

Med glassrekkverk står sikkerheten i høysetet, uten at det går utover den vakre utsikten fra terrassen.

Glasset som benyttes i rekkverk, er herdet og laminert for å tilfredsstille en rekke sikkerhetskrav. Dersom glasset skulle knuse, henger biten fast i laminatet og glasset blir stående.

Dessuten granulerer glasset når det knuses, og dermed er det ingen fare for at spisse glasskanter faller ned.

Overflaten på treverk har en tendens til å sprekke når det over tid utsettes for vær og vind. Det problemet slipper du med glass. Det er evigvarende, uansett klimatiske luner her på berget!

I noen tilfeller monteres det en håndløper i overkant av glassrekkverket. Denne gir også økt sikkerhet. Håndløperen kan være i tre, jern eller aluminium.

 

3. Lett å tilpasse

Hvis du har behov for litt avskjerming, kan du velge frostet/matt glass. Det slipper likevel inn masse lys.

 

4. Lett å montere

Glassrekkverk er lett å montere, både når du setter opp et helt nytt eller bytter ut et i tre eller smijern.

Når du har en vakker utsikt å nyte og vise frem, er et rekkverk i glass det naturlige valget.

Vil du vite mer om glassrekkverk, kan du ta kontakt med en av kjedens dyktige glassleverandører!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, vinduer]
Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Hus eller hytte nær havet? Disse glassløsningene bør du velge

Dersom du har hus eller hytte ved havet, er glass en flott og enkel måte å få mest mulig ut av de særegne omgivelsene på. I denne artikkelen gir vi deg noen forslag til glassløsninger som er spesielt godt egnet for lokasjoner i nærheten av hav og sjø.


FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

FAQ (del 2): Disse spørsmålene får glassmesteren

Gjennom snart 20 år i denne bransjen og med tett kontakt med glassmestere over hele landet, er det noen spørsmål som går igjen fra kunder. I denne andre artikkelen om de mest stilte spørsmålene svarer vi på fire nye spørsmål, og peker deg videre til andre artikler som utdyper temaet. 


Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Selvrensende glass i glassrekkverk - dette bør du vite

Det er mange fordeler med selvrensende glass, og de fleste som har sett hvor enkelt og effektivt det er, går ikke tilbake til vanlig glass igjen. Selv om det er lett å umiddelbart tenke på vinduer som beste alternativ for selvrensende glass, finnes det langt flere bruksmuligheter. I denne artikkelen forteller vi deg om selvrensende glass i rekkverk, enten det er i trappen eller på balkongen.