Glassbloggen

Slipp naturen inn – med rekkverk i glass

Glass er i vinden som aldri før.

Med glassrekkverk rundt terrassen går sikkerhet og utsyn opp i en høyere enhet. Du kan lene deg tilbake i stolen og få fullt utbytte av lyset og utsikten de lange vår- og sommerkveldene – mens ungene leker trygt.

Rekkverk i glass kalles gjerne «usynlig rekkverk», siden det ikke stenger ute eller bryter opp utsikten. I stedet danner rekkverket en lekker ramme rundt landskapet. De rene linjene og den naturlige stilen er en fryd for øyet. Lys og liv slippes inn på terrassen, og du kan nyte den vakre utsikten uten forstyrrende elementer – året rundt.

 

Fordelene med glassrekkverk

Interessen rundt rekkverk i glass har nærmest eksplodert i det siste. Før i tiden begrenset det seg til tre eller smijern, men i dag ser vi at flere og flere moderne boliger tar i bruk glass i rekkverket på terrassen. Mange som har et rekkverk i tre eller jern, velger å bytte dette ut med et rekkverk i glass.

Glassrekkverk blir mer og mer populært også til vanlige trehus eller hytter. Tre og glass hører godt sammen.

Hvorfor er glassrekkverk blitt så ettertraktet? Her er 4 grunner:

 

1. Lett å holde ved like

I motsetning til ordinært rekkverk i tre – som må skrapes og males – behøver ikke glassrekkverk jevnlig vedlikehold for å holde seg pent og i god stand. Dette er en stor fordel, da rekkverket rundt terrassen utsettes for sol, vind, regn og snø i vårt nordiske klima. Rekkverk i glass trenger bare en liten vask med vann og såpe i ny og ne.

glassrekkverk-3

 

2. Slitesterkt og sikkert

Med glassrekkverk står sikkerheten i høysetet, uten at det går utover den vakre utsikten fra terrassen.

Glasset som benyttes i rekkverk, er herdet og laminert for å tilfredsstille en rekke sikkerhetskrav. Dersom glasset skulle knuse, henger biten fast i laminatet og glasset blir stående.

Dessuten granulerer glasset når det knuses, og dermed er det ingen fare for at spisse glasskanter faller ned.

Overflaten på treverk har en tendens til å sprekke når det over tid utsettes for vær og vind. Det problemet slipper du med glass. Det er evigvarende, uansett klimatiske luner her på berget!

I noen tilfeller monteres det en håndløper i overkant av glassrekkverket. Denne gir også økt sikkerhet. Håndløperen kan være i tre, jern eller aluminium.

 

3. Lett å tilpasse

Hvis du har behov for litt avskjerming, kan du velge frostet/matt glass. Det slipper likevel inn masse lys.

 

4. Lett å montere

Glassrekkverk er lett å montere, både når du setter opp et helt nytt eller bytter ut et i tre eller smijern.

Når du har en vakker utsikt å nyte og vise frem, er et rekkverk i glass det naturlige valget.

Vil du vite mer om glassrekkverk, kan du ta kontakt med en av kjedens dyktige glassleverandører!

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glassrekkverk, vinduer]
Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Dette er forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk

Glassrekkverk kan brukes både inne og ute, og har mange ulike bruksområder. Det hender vi får spørsmål om hva forskjellen på innendørs og utendørs glassrekkverk er, og i denne artikkelen gir vi deg svaret på det. 


Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din

Enten du planlegger å selge boligen din i nærmeste fremtid eller ikke, er du kanskje nysgjerrig på hvor mye den er verdt? SSB registrerte 247 257 flyttinger mellom kommuner i Norge i 2020, og vi nordmenn flytter i snitt 7-8 ganger i løpet av et liv. Om du ikke skal flytte på deg akkurat nå, kan det være fordelaktig for lånevilkårene dine dersom verdien på boligen øker.

De fleste vurderer oppussing av bad og kjøkken når de skal ta grep for å øke verdien på boligen sin, men hva med et glassrekkverk? 


Hvor trygt er glassrekkverk?

Hvor trygt er glassrekkverk?

Glassfagkjedens glassmestere får stadig spørsmål om et rekkverk i glass faktisk er solid og trygt nok til å benyttes der folk ferdes. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor svaret på det er et udelt ja.