Glassbloggen

Slik kan du sitte godt og varmt ute hele året

De fleste av oss nordmenn vet hvordan vi lager det hyggelig innendørs, og få andre nasjoner bruker så mye penger på oppussing, interiør og annet per innbygger som oss. Og selv om det er fint å gjøre mest mulig ut av de kalde, mørke månedene, hadde det kanskje vært gøy å se noe annet enn kjøkken- og stueveggene i denne perioden?

Nordmenn søker seg mot naturen

Friluftsliv og det å tilbringe mer tid i naturen blir mer og mer populært. Mange lengter nok etter å være nærmere naturen, men i en travel hverdag vil det kreve både planlegging og struktur å komme seg ut i skogen for å lage middagen over bål. 

Heller enn å gå helt ut i skogen, går det an å legge til rette for å være ute på en litt annen måte, nemlig ved hjelp av et påbygg i glass. På den måten kan dere spise middag eller gjøre lekser med barna mens dere får følelsen av å faktisk være ute. 

 

På tide å glasse inn balkongen? 

Har du allerede en balkong, kan det å bygge den inn i glass være en måte å forlenge bruksperioden på. I bynære strøk har man kanskje ikke de største balkongene, men her teller kvalitet over kvantitet. Har du plass til et par gode stoler og kanskje et lite bord, har du alt du trenger for å spise frokosten, lese avisa eller høre på en god podkast med en følelse av å være utendørs. Samtidig er du god, varm og sitter komfortabelt.

Les mer: 5 fordeler med å bygge inn balkongen

 

Vinterhage

Ved å bygge en vinterhage får du et ekstra rom som hele familien kan bruke året rundt. I en vinterhage kan man bruke 3-lags glass som fullisolerer rommet, og sørger for at det er tørt og lunt der inne også mens snøflakene laver ned utenfor. Med en liten oljeovn eller lignende er det lett å lage fine, varme kvelder der dere kan samle familien og betrakte snømannen i hagen eller se på stjernehimmelen.

Lurer du på hva som egentlig er forskjellen på en hagestue og en vinterhage, har vi skrevet en tekst som forklarer det

Vurderer du å legge til rette for flere dager ute, anbefaler vi at du tar kontakt med en av våre glassmestere, som vil hjelpe deg med å finne den løsningen som passer best for deg. 

Vi har samlet en hel del nyttig informasjon om vinterhager, slik at du kan få svar på alt du lurer på. Her finner du samlesiden for vinterhage


e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Til tross for navnet er vinterhager ofte like mye brukt om sommeren som resten av året, om ikke mer. Noen dyrker tomater i vinterhagen, noen spiser middag med familien, og noen ønsker bare å komme seg unna påtrengende hagegjester som mygg og veps.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.