Glassbloggen

Forleng utesesongen med en vinterhage

Å ha muligheten til å sitte ute selv om det regner hunder og katter kan gjøre at vinterhagen blir husets mest magiske rom og et sted du har lyst til å oppholde deg hele tiden. Her er noen tips til hvordan rommet kan innredes.

 

Den typiske norske sommeren er ikke noe å skryte av. Gradestokken går fra rødt til blått i løpet av kort tid. Da er det fint å ha et rom inne, samtidig som det er ute, og som kan brukes hele året.

En vinterhage gir deg en unik mulighet til å kombinere det koselige ved å sitte inne en dag det blåser eller regner kraftig, med det å sitte ute i naturen.

Velg din egen stil

Tenk deg om godt om på hva formålet skal være med vinterhagen. Du kan for eksempel velge å bruke det som en spisestue, et kontor eller et oppholdsrom for barna. Når du har bestemt for hva det ekstra rommet skal brukes til er det enklere å innrede det.

En vinterhage kan, på samme måte som resten av boligen, innredes etter eget ønske og behov. Noen ønsker seg mange grønne planter og kurvmøbler. Andre inkluderer boblebad eller en peis. Mulighetene er omtrent uendelige.

Hage i vinterhagen

Vinterhagen kan også brukes som en grønnsakshage. Plant jordbær, tomater og andre planter i potter og sett dem i vinterhagen. Urter og planter kan også bli et fint tilskudd til vinterhagen uansett bruk.

Tenk glass

Hvordan du skal bruke rommet avgjør hvilken type glass du bør satse på. Skal du kun benytte deg av rommet om sommeren og ikke har planer om å varme opp rommet, kan det være nok med herdet sikkerhetsglass. Disse glassene har lav isolasjonsevne (U-verdi) og kan slippe inn en del kald luft også om det regner. Men siden rommet ikke skal brukes i de kjøligste periodene kan det være akseptabelt.

Ser du for deg middagsselskap i vinterhagen også når bladene faller fra trærne og Kong Vinter kommer bankende bør du satse på dobbeltglass med herdet sikkerhtsglass, som har en høyere U-verdi.

Hva vil du bruke din vinterhage til? 

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage