Glassbloggen

Slik kan vinterhagen bli ditt private ferieparadis

Med koronapandemien har de fleste av oss tilbragt langt mer tid hjemme enn vi vanligvis gjør. Det er vel ikke utenkelig at situasjonen med foreldre på hjemmekontor og barn på hjemmeskole har tydeliggjort behovet for mer plass og drømmen om neste ferie. Mye tyder på at vi fortsatt kan komme til å tilbringe en god del tid hjemme og innenlands. Kanskje kan en vinterhage være en god løsning? 

I denne artikkelen får du noen tips til hvordan du kan skape vinterhagen om til ditt eget, alltid tilgjengelige, ferieparadis.

Få opp en hengekøye

Å sove i hengekøye ute i naturen har blitt mer og mer populært, og både barn og voksne synes det er spennende å sove under åpen himmel på den måten. I vinterhagen kan du enkelt montere feste for en hengekøye, og velger dere i tillegg glasstak, er ikke følelsen av å sove under åpen himmel langt unna.

 

Glasstak henter naturen inn

Vinterhagen er svært godt egnet for glasstak, spesielt hvis du vil komme så tett på naturen som mulig. Kanskje liker du å høre regnet tromme på taket mens du sitter godt og varmt i vinterhagen din?  Eller kanskje du er en av dem som ønsker å sove under stjernehimmelen men ikke er så ivrig på å faktisk sove ute? 


Her kan du lese mer om hvorfor glasstak er et godt valg for uteområdet ditt

 

Akvarium

I en godt isolert vinterhage er det ikke noe i veien for å plassere et akvarium. Mange tenker at et akvarium medfører mye stell og arbeid, men slik er det ikke nødvendigvis. Jo større akvarium du har, desto mindre arbeid er det faktisk, så lenge du har et godt nok filter. Når det er på tide å bytte vannet, tømmer du bare vannet ut gjennom et vindu eller ut døren til vinterhagen, og så kan du bruke hageslangen til å fylle det opp igjen. 


Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

Støyreduserende glass

Enten du har naboer med trampoline i hagen, huset ditt ligger ved en trafikkert vei eller du ganske enkelt slapper best av når det er helt stille, kan det være en god idé å benytte støyreduserende glass i vinterhagen din. 

Pilkington Optiphon™ er det ideelle valget i tilfeller hvor det er behov for støyreduksjon. Dette glasset fungerer også som et sikkerhetsglass, altså tilfredsstiller det kravene til sikring og sikkerhet. Pilkington Optiphon™ kan også gjøres selvrensende, dersom det er en funksjon du ønsker. 

 

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Til tross for navnet er vinterhager ofte like mye brukt om sommeren som resten av året, om ikke mer. Noen dyrker tomater i vinterhagen, noen spiser middag med familien, og noen ønsker bare å komme seg unna påtrengende hagegjester som mygg og veps.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.