Glassbloggen

Er en vinterhage et alternativ til Sydenferie?

Nja! Det er nok å strekke det litt langt. De færreste ønsker nok å dekke et gulv med sand. Men, noen ganger har man rett og slett ikke tid til å dra på Sydentur, og da kan vinterhagen være stedet du ferierer på hvis du tar noen enkle grep. 

Her får du 5 tips til hvordan du kan sørge for at vinterhagen blir som et ferieparadis i ditt eget hjem.

Tips 1: Hengekøye

Trenger du egentlig noen flere tips enn dette? Det spiller ikke noen rolle hvor man plasserer en hengekøye, bare synet av den får en til å slappe av og drømme seg bort. Tenk da å plassere en hengekøye i vinterhagen, der du kan stenge ute hverdagen en stund og kose deg med en god bok både i sola på dagen og under en lampe på kvelden. En liten advarsel er imidlertid på sin plass hvis du skal ha en hengekøye i vinterhagen – det er en viss fare for at du trives så godt i vinterhagen at du ikke ønsker å forlate den.

 

Tips 2: Akvarium

I en godt isolert vinterhage er det ikke noe i veien for å plassere et akvarium. Fisker som sakte beveger seg mens du hører en dempet lyd av filteret som rengjør vannet, vil fort få deg i avslappingsmodus. Nå tenker du kanskje at det er veldig mye stell med et akvarium, men det trenger det absolutt ikke å være. Jo større akvarium du har, desto mindre arbeid er det faktisk, så lenge du har et godt nok filter. Når det er på tide med vannbytte, kan du bare ta hageslangen og tømme ut vannet gjennom et vindu eller døren ut av vinterhagen og så skru på vannet i hageslangen når det er på tide å fylle det opp igjen. Vanskeligere enn det trenger det ikke å være.

 

Tips 3: Planter

Dette har vi anbefalt tidligere, men det skal absolutt ikke undervurderes. Å ha noen eksotiske palmer i vinterhagen vil gi den en distinkt Syden-look og utgjøre et tydelig skille mellom hjemmet og vinterhagen hvis så er ønskelig. Les mer om noen planter du kan ha i vinterhagen din her.

 

Les også: Forleng utesesongen med en vinterhage

 

Tips 4: Støyreduserende glass

Hvis du virkelig ønsker å stenge ute omverdenen samtidig som du ønsker å kunne se ut, anbefaler vi at du bruker støyreduserende glass. Pilkington Optiphon™ er det ideelle valget i tilfeller hvor man har behov for støyreduksjon. Det fungerer også som et sikkerhetsglass, slik at glasset tilfredsstiller krav til sikring og sikkerhet. Nå hadde du kanskje bestemt deg for å bruke Pilkington Activ™ selvrensende glass, men det er ikke noe i veien for å kombinere disse, slik at du kan få begge funksjonene.

 

Tips 5: Duftlys

Noen duftlys med en svak duft av for eksempel eple eller kanel vil sette den siste touchen på din egen lille oase i hjemmet. Med alle disse 5 tipsene på plass blir det nærmest umulig å ikke kaste seg i hengekøyen og slappe av. På to sekunder kan du gå fra stress til livsnytelse.

 

Som du ser skal det ikke mye til for å forvandle vinterhagen til det ultimate avslappingsparadiset. Erstatter det en reise til Syden? Kanskje ikke helt, men det kan ha samme funksjon, hvis målet ditt er å slappe av. Samtidig sparer du penger og unngår fullpakkede strender.

 

e-bok: Oppfyll drømmen om vinterhage

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage]
Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Hva er forskjellen mellom en vinterhage og en hagestue?

Norge er et land med “mye vær” som det sies. En helgardering med en vinterhage eller hagestue kan sørge for at hagen kan nytes i all slags vær, året rundt.


Innglassing av veranda – dette bør du vite

Innglassing av veranda – dette bør du vite

Det er høysesong for innglassing av veranda, men det er mange ting å tenke på når man overveier å bygge på huset eller glasse inn verandaen. Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene vi møter når folk vurderer å investere i en innglasset veranda.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.