Glassbloggen

6 grunner til å velge glasstak på uteområdet

Sola, og dagslyset og varmen den gir oss, er nesten for en egen valuta å regne her til lands. Ved å velge glasstak over terrassen eller uteplassen din, kan du nyte hvert solgløtt til det maksimale.

Mange tenker kanskje på glass som noe skjørt og lettknuselig, og i så fall kan det jo virke ulogisk å velge glass som materiale for taket ditt. Heldigvis er glass et materiale som kan formes og tilpasses mange ulike ønsker og behov. Det gjelder ikke bare det rent estetiske, men også tykkelsen, sammensetningen og dermed egenskapene til glasset.

Her gir vi deg seks gode grunner til å vurdere å brette et glasslag over uteområdet ditt.

 

Ly for regnet

Med et glasstak over uteområdet ditt kan du sitte ute også når sommerregnet høljer ned. Det kan faktisk være riktig så hyggelig å spise middag eller sitte med noe kaldt i glasset mens himmelen åpner seg.

Driver du med hobbyer eller vedlikeholdsarbeid, men mangler en snekkerbod eller garasje med plass til å holde med på det, kan uteområdet være et fint alternativ, også ved nedbør.

 

utekjøkken

 

Mindre vedlikehold

Med glasstak over terrassen din kan du la møblene stå ute hele året. Det betyr også at møblene er skjermet fra vind og regn som vanligvis sliter på dem, slik at de krever mindre pleie i form av pussing og beising. Det samme gjelder gulvet og veggene dine, som også trenger mindre vedlikehold enn om alt av løv, regn, hagl og snø legger seg rett på dem.

Glass er i seg selv mer motstandsdyktig mot alger og sopp enn en del andre materialer. Dermed trenger du ikke tenke på å lage en forsvarsstrategi mot eller måtte bruke tid på å rengjøre etter alger, mose og sopp på glasstaket.

 

Enkel solskjerming

Velger du å ha solskjerming på glasset, slipper du at sola blir en plage på de mest intense sommerdagene. Solskjerming på glasstaket forhindrer både UV-strålene og varmen fra å nå inn til deg. Dermed unngår du at terrassen eller uteområdet blir en badstue.

 

Gode vekstforhold

Både planter og mennesker vil trives godt med masse naturlig lys og varme. Kanskje kan glasstaket gi deg motivasjon til å starte et prosjekt med å dyrke egne grønnsaker, eller gjøre at du planter de litt skjøre blomstene som ble ødelagt av haglskur i fjor?

 

Inviter naturen inn

Dersom glasstaket ditt rammer inn en vinterhage, kan du på iskalde, klare vinterkvelder sitte ute og se opp på stjernehimmelen uten å fryse. Naturen kommer tettere på, noe som kan være ekstra spennende for barna i huset. Kanskje kommer en fugl og setter seg på glasstaket, og man kan sitte musestille og observere fuglen fra et nytt og annerledes perspektiv.

 

Estetisk og moderne

Med et glasstak over uteplassen din gir du hele huset et moderne og rent preg. Når det gjelder design på glasstaket, finnes det utallige løsninger. Både med glasstype, farge og funksjoner har du stor valgfrihet.

Mange verdsetter og er opptatt av det estetiske uttrykket på husets fasade, og for noen er det argumentet alene nok til å gå for en løsning med glasstak.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinterhage, vinduer]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Slik kan du redusere varmen i vinterhagen

Til tross for navnet er vinterhager ofte like mye brukt om sommeren som resten av året, om ikke mer. Noen dyrker tomater i vinterhagen, noen spiser middag med familien, og noen ønsker bare å komme seg unna påtrengende hagegjester som mygg og veps.


Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Finn den hagestue-løsningen som passer best for deg

Det er nok mange nordmenn som sitter med en opplevelse av at vår- og sommermånedene flyr raskere forbi enn de mørkere, kaldere månedene i året. En hagestue er en god løsning dersom du ønsker å forlenge utesesongen, og du har mange muligheter for å skreddersy et slikt uteområde etter dine ønsker.