Glassbloggen

Glasstrapper - dette bør du vite

Det er fortsatt mange som tenker at glasstrapper kun er noe som finnes i store, moderne bygg. Men det er ikke lenger sant. Glasstrapp har blitt en virkelighet for hjemmet, og den estetiske effekten man oppnår med en glasstrapp er vanskelig å slå. 

Uansett hvor lang trappen er, hvor stort eller lite huset er, og hvor trappen er plassert, vil muligheten for en glasstrapp finnes der. Men, det er noen ting du bør vite før du gjør denne investeringen.

1. Sikkerhet

Når du investerer i en glasstrapp, må sikkerheten komme først. Glasstrapper består egentlig av flere små glassgulv, og det er viktig at disse er av forskriftsmessig kvalitet. Sikkerhetsglass skal brukes til glasstrapp, men det er mange faktorer som spiller inn når du skal velge glass. Blant annet spiller ting som format, glasstykkelse og innfestningsmåte inn. Tenk på at glasstrappen faktisk skal klare å bære mye last, så hør med din glassmester om hvordan du kan forsikre deg om at glasstrappen blir helt sikker.

 

2. Glassoverflaten

Det er lett å tenke at glass er glatt. Når noe blinker litt, gjør vi ofte denne assosiasjonen. Men, trappetrinn i glass er ikke glatte. Det er helt trygt, og en etset eller silketrykket overflate kan gi enda bedre grep hvis man føler at man vil forsikre seg litt ekstra om dette.

 

3. Gjennomsiktighet

Lys er den største og mest åpenbare fordelen med en glasstrapp. Du kan lyssette en vanlig trapp så mye du vil, men det vil alltid bli et sted under trappen der lys bare ikke klarer å trenge gjennom helt. For mindre hus er lys helt essensielt for å åpne opp hjemmet, og for større hus blir skyggen av trappen fort et uønsket blikkfang hvis resten av huset er lyst. En glasstrapp lar lys skinne gjennom og gir deg en naturlig kilde til dagslys. Hvis dagslys ikke når området der trappen er plassert, vil tak-belysning over trappen nå helt ned til gulvet under.

For å oppnå fargetro gjengivelse av det som befinner seg under trappen, er det viktig å velge en glasstype som ikke har en svak fargetone. De fleste glass har faktisk en veldig svak fargetone, så hvis man vil unngå dette, kan man for eksempel bruke Pilkington Optiwhite. Pilkington Optiwhite er et glass med langt mindre jerninnhold og er derfor lysere og klarere enn ordinært float glass. Med sin unike fargeløshet er det spesielt god egnet som møbel glass, og i applikasjoner med høye krav til gjennomsikt og rett gengivelse av det gjennomgående lyset. Brukt til interiørløsninger som glassplate over kjøkkenbenk, glassrekkverk eller glasstrapp, vil Pilkington Optiwhite fremstå mer eksklusivt også fordi kantene virker blankere og finere og uten grønnskjær

Også i byggfasader med tykke glassplater kan en oppnå bedre fargenøytralitet og mindre grønnskjær med dette glasset.

 

4. Totalinntrykket

Skal du investere i en glasstrapp, er det en god idé å tenke på totalinntrykket. Et matchende glassrekkverk er perfekt til å feste trinnene i og vil garantere at du får inn så mye lys du bare kan. Nå tenker du kanskje at det blir litt for moderne, og at du liker en mer tradisjonell stil, men kombinasjonen av moderne og tradisjonelt vil gi hjemmet ditt mer personlighet og framheve de elementene du er mest stolt over i huset.

 

5. Striper

Det skal mye til før det blir striper i glasstrinnene, men en glasstrapp er sjelden en god idé hvis tanken er at folk skal gå i den med sko. Sko lager riper i de aller fleste materialer, så det er anbefalt at glasstrapper hovedsakelig brukes i privatboliger, ettersom de fleste ikke går med sko innendørs her i Norden.

 

En glasstrapp vil gi hjemmet ditt følelsen av eksklusivitet og er minst like sikkert som en tradisjonell trapp, så lenge du bruker en seriøs leverandør. Kontakt gjerne våre glassmestere for mer informasjon om glasstrapper.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glasstrapp]
Med rekkverk i glass får du en moderne, tidløs trapp

Med rekkverk i glass får du en moderne, tidløs trapp

Trappen har gått fra å være en ren praktisk nødvendighet til å bli en sentral del av interiøret. I dag har du uendelige muligheter innen trappedesign, og det er svært populært å bruke glass i rekkverk.


Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Slik sikrer du verdisakene dine med sikkerhetsglass

Når vi skal beskytte det som er av verdi for oss, er det like ofte snakk om mennesker og gjenstander med stor affeksjonsverdi som dyre, materielle ting. Ved å sette inn sikkerhetsglass i boligen din øker du sikkerheten i hjemmet.


Hva er sikkerhetsglass?

Hva er sikkerhetsglass?

I likhet med mange kjente oppfinnelser ble sikkerhetsglass oppfunnet ved en feiltagelse.