Glassbloggen

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.

Enten husholdningen din består av to voksne eller dere er en familie med ett eller flere barn, kan lydnivået innendørs være like sjenerende som støyen som kommer utenfra. Pilkington Optiphon™ er et glass som er laget spesielt for å blokkere ut uønskede lyder, og er derfor særlig godt egnet til å bygge et stillerom i glass. Ja, du leste riktig: Du kan lage et stillerom i glass inne i huset ditt. Å lage et stillerom i huset er enklere enn det kanskje høres ut som, og vil ha mange fordeler for både barn og foreldre.

 

Plasser lyden der du vil ha den

Ved å ha et stillerom bygd i støydempende glass, kan du velge om du skal plassere støyen inne i stillerommet, eller om du vil sitte der inne og la lyden runge i resten av huset. Mange eneboliger har en kjellerstue eller lignende rom der barna kan ta med vennene sine, men jo flere barn man har, desto mer plass trengs for å få fordelt all aktiviteten.

De færreste sliter med for mange, ubrukte oppholdsrom hjemme, og et stillerom i glass kan fungere som en (ekstra) kjellerstue. Kanskje er det noen ganger mest fristende å plassere junior og kompisene som skal spille tv-spill inne på stillerommet, slik at resten av huset i praksis fungerer som stillerom? Mulighetene er mange.

 

Hjemmekontor i glass

Hjemmekontor er en av de mest effektive måtene å jobbe på, påstår noen. Kan du sitte uforstyrret i ditt eget hjem, er dette helt sikkert gjenkjennelig og sant, men for mange er dette en sannhet med modifikasjoner. Bor du med andre mennesker, er hjemmekontor gjerne en løsning som tas i bruk når et barn er sykt og må være hjemme fra barnehage eller skole, eller når du selv ikke føler deg helt i form.

Ser vi bort fra utfordringer som fristelsen til å rydde i boden, begynne med klesvask eller sette på tv-en, er det ikke til å komme unna at det er vanskelig å jobbe effektivt samtidig som man skal passe på å gi febernedsettende, sørge for at det syke barnet ditt ikke fryser, er underholdt, får i seg mat og drikke osv. I tillegg kommer lyden fra tegnefilm, radio eller musikk, og dagen med hjemmekontor ender fort med at du blir sittende utover kvelden for å kunne ta igjen den tapte arbeidstiden.

Et stillerom kan være en god løsning i en slik situasjon. Er barnet ditt virkelig sykt og trenger å ha deg der hele tiden, bør du selvsagt benytte deg av en sykt barn-dag. Når formen til den syke er stigende og junior kan ligge på sofaen og se tv, kan et stillerom gi deg den freden du trenger for å jobbe effektivt noen timer. Vegger i glass lar deg holde et øye med junior, uten at du får med lyden fra underholdningen på kjøpet.

Også på en vanlig dag der alle andre i huset er på jobb og skole, er det en fordel med en egen boble i form av et stillerom. Det er få forstyrrelser der inne, og når ungene kommer hjem fra skolen før arbeidsdagen din er over, kan de drive med sitt, mens du får jobbe uforstyrret, samtidig som du kan holde et øye med dem.

 

Ustemt tuba blir stille bak glass

Et stillerom kan brukes til så mangt. Kanskje har mor funnet den gamle cd-spilleren og cd-samlingen sin på loftet, og vil spille det ungene kaller “gammel musikk” på full guffe? Eller kanskje en av ungene har valgt korps som sin nye hobby, og kommer drassende hjem med en ustemt tuba?

Et stillerom i glass gjør at ungene kan gjøre lekser på stuebordet utenfor mens mor lytter til ungdomstidens største hits, eller at far kan lage middag mens junior prøver å få lyd i tubaen. Med vegger i støydempende glass får man altså følelsen av å være sammen, selv om man ikke hører hverandre.

 

Bibliotek i glass

Å ha et eget bibliotek i huset står langt oppe på manges ønskeliste, men forblir gjerne en uoppfylt drøm. Dersom flere i familien er glad i å lese, er det kanskje lettere å vinne familieavstemningen om hva stillerommet skal brukes til. Ofte vil det bli slik at den aktiviteten som krever stillhet, havner inne på stillerommet. Med vegger i glass kan far holde et øye med hva som foregår ute i stua, selv om han fordyper seg i en spennende krimroman. Kanskje kan det også bli mer attraktivt for minstemann å sette seg til med ei bok hvis han får gå inn i biblioteket og sitte helt uforstyrret?

Det fine med å bygge et stillerom i glass, er at det fungerer godt også som et flerbruksrom. På den måten vet alle i familien at det finnes et sted de kan gå dersom de ønsker ro rundt ørene, og med glassvegger er det enkelt for mor og far å vite hvor barna befinner seg.

 

Trygt stillerom med sikkerhetsglass

Pilkington Optiphon™ er godt egnet for å lage et stillerom i hjemmet ditt. Ikke bare er det laget spesielt for å blokkere ut lyd, det er samtidig et sikkerhetsglass. Er du ikke kjent med alle bruksområdene glass har, kan det virke litt skummelt å sette opp en glassvegg i et hus der det løper barn rundt, kanskje liker de å spille fotball inne når mor snur ryggen til, og det er jo heller ikke uvanlig med dukkevogner eller innendørs trehjulssykler i full fart.

Ved å bruke et støydempende glass som også er et sikkerhetsglass, trenger du ikke bekymre deg for skrekkscenariet der minstejenta sykler inn i glassveggen og dekkes i glassbiter. Pilkington Optiphon™ er et laminert glass, som betyr at dersom glasset knuses, vil glasset samles i det laminerte laget. Du trenger altså ikke bekymre deg for at noen skader seg dersom uhellet er ute.

 

Er du interessert i å lage et stillerom i glass, eller har spørsmål rundt hvordan det kan fungere i nettopp ditt hjem? Ikke vær redd for å ta kontakt med din lokale glassleverandør.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.