Glassbloggen

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Valget av bolig handler som kjent om “location, location, location”. De fleste av oss har en forestilling om hva slags nærmiljø vi ønsker oss og trives best i, men det er ikke alltid mulig å forene dette ønsket med realiteten. Mange bor derfor nært trafikkerte veier, i leilighet med felles bakgård eller midt i en travel handlegate. 

Heldigvis finnes det hjelp for å redusere eller bli kvitt støy som plager deg hjemme.  Med støydempende glass kan du faktisk oppleve å sove godt - natten gjennom.

 

Støy er et voksende miljøproblem

Det er ikke bare boliger i sentrum som er plaget med støy, den plagsomme lydkilden kan være alt fra en trafikkert motorvei, en nabo med annerledes døgnrytme enn deg. De fleste som kjøper bolig i sentrum er forberedt på et visst støynivå, mens de som kjøper i utkanten av eller godt utenfor en by, forventer fred og ro. Å bo landlig eller på et mindre sted er altså ingen garanti for rolige kvelder og stille netter. 

Støy er et voksende miljøproblem, fremfor alt langs sterkt trafikkerte veier belastet med tungtrafikk. Forstyrrende støy trenger inn gjennom vanlig glass og vinduskonstruksjoner. Vinduer som ikke har støydempende effekt er faktisk et av de minst motstandsdyktige punktene i en bolig når det gjelder støy. Vanlige isolerglass reduserer lyden, men for å få fred rundt ørene og glemme at trafikken dundrer forbi utenfor, bør du se på et glass som Pilkington Optiphon™. Det er laget spesielt for å blokkere ut uønskede lyder, og er samtidig er sikkerhetsglass.

 

Støydempende glass inne

Noen ganger befinner den mest sjenerende støyen seg innendørs. Mange velger da å sette opp en lettvegg, men en vegg alene vil ikke nødvendigvis fjerne all lyden. Heldigvis finnes det løsninger som lar deg bruke støydempende glass også inne i ditt eget hjem. 

En skillevegg i støydempende glass lar deg skape en lydisolert sone, der du kan finne roen midt mellom barn som roper, en støvsuger som går, middagskaos og støy fra tv eller musikk. Glass er ikke bare støydempende, men slipper også gjennom lys, slik at du ikke trenger å ha opplevelsen av å være fysisk isolert fra de andre i familien. 

Se denne korte videosnutten for støydempende glass.

 

Hvordan blir glasset støydempende?

For hver gang glassruten dobles i tykkelse, øker glassets lyddempingsevne med 6 dB. En demping av støynivå på 6-8 dB kan oppfattes som halvering av støy. Forklaringen bak dette er ganske enkelt at når glasset blir tykkere, blir glassruten tyngre, noe som gjør det vanskeligere for lydbølgene å komme i sving. Støydempende glass er altså merkbart tykkere enn vanlig glass, noe som også gjør det mer solid overfor støt og belastning.

 

Laminert isolerglass og utforming

Til syvende og sist er det ikke bare antall lag som avgjør om glasset er støyreduserende. For å få denne effekten, bør du ha et isolerglass som består av to lag glass, der det ene laget er tykkere enn det andre. Utover selve lyddempningen, bør du også tenke på funksjonaliteten i glasset du setter opp. Hvis det ene glasslaget i isolerglasset er laminert, det vil si at glasset består av to lag med plastfolie mellom, unngår du at noen skader seg dersom glasset blir ødelagt. Laminert glass gjør at glassveggen din ikke vil knuse i små biter som noen kan skade seg på, men granulere til rundere biter. Laminert glass er derfor en nødvendig komponent i en støydempende glassvegg.

Glassets støydempende egenskaper avhenger også av utformingen på karm, ramme, fuger og ventiler. Derfor er det lurt å be om å få se en testrapport på det glasset du er interessert i, slik at du får et glassprodukt som gir deg den ønskede effekten. 

Er du interessert i støydempende glass, er du velkommen til å ta kontakt med din lokale glassleverandør.  

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.