Glassbloggen

Reduser støy med støydempende glass

Støy kommer i mange former. Det kan være alt fra sterkt trafikkerte veier like ved huset, naboer som fester til langt ut på natten, eller barn som leker innendørs på regnfulle dager. Uansett hva som er kilden til støyen, kan det være godt å ha muligheten til å stenge den ute på de dagene man virkelig trenger det. 

Støydempende glass hjelper deg med dette, uavhengig av hvor støyen kommer fra, selv om det er inne fra huset.

 

Hva er støydempende glass?

Støydempende glass er et helt transparent glass som forhindrer at uønskede lyder slipper inn. Om du bor i et område med mye trafikk eller byggearbeid, vil støydempene glass begrense støynivået betraktelig.

 

Reduser støy fra gaten

Hunder som bjeffer, biler som suser forbi på gaten, byggearbeidere som holder på fra morgen til kveld. Ja, støy kan frarøve deg nattesøvnen og gi deg en alt annet enn ideell start på dagen. Normale isolerglass reduserer lyden merkbart, men det er ikke alltid at dette er nok. Pilkington Optiphon™ er et støyreduserende glass som er laget spesielt for å fjerne uønskede lyder.

Pilkington Optiphon™ forhindrer ikke bare støy, glasset er nemlig et sikkerhetsglass og kan om ønskelig oppfylle krav til sikring mot hærverk. Det kommer i flere forskjellige tykkelser og kan fint brukes til vinduer, både i boliger og i næringsbygg.

Vinduet vil fortsatt slippe inn masse lys og være helt transparent. Det eneste glasset fjerner, er støyen – slik at du får et stille hjem.

 

Reduser innendørs støy

Men hva om støyen kommer innenfra? Kanskje en av de yngre i familien nylig har fått seg et instrument som han eller hun prøver å lære seg å spille på. Å få utløp for kreativiteten er naturligvis viktig, men veien til å oppnå et godt resultat kan noen ganger være litt krevende for dem i umiddelbar nærhet. Å sette opp vegger kan føre til at hjemmet føles mindre romslig og litt klaustrofobisk. Sett heller opp én eller to glassvegger i Pilkington Optiphon™-glass. Da kan du nyte lyden av stillhet selv om det er kaotisk i alle andre rom i huset.

Ta for eksempel kjøkkenet. En støydempende glassvegg mellom stuen og kjøkkenet vil bevare følelsen av at hjemmet er åpent, samtidig som noen, fint kan se på TV, uten at det forstyrrer den som befinner seg på kjøkkenet. Videre vil glassvegger gi hjemmet ditt et estetisk moderne uttrykk.

Uansett hvor støyen kommer fra, kan støyreduserende glass hjelpe deg å kaste øreplugger og overse høye lydnivåer inne. Støydempende glassvegger i hjemmet er lekkert, og støydempende vinduer tilfører kun en ny dimensjon til vinduene dine.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, vinduer]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.