Glassbloggen

Slipp kreativiteten løs med glassvegg mellom kjøkken og stue

Glassvegger blir stadig mer populært i privatboliger, spesielt som skillevegg/romdeler mellom kjøkken og stue.

Med skillevegg i glass får du en fleksibel vegg som åpner opp og dekker til kjøkkenet akkurat når du ønsker det. Kjøkken og stue skilles fra hverandre, men likevel beholder du romfølelse og lys. Skyvedører i glass og ordinære glassdører slipper inn lys og binder rommene sammen. Skilleveggen eller skyvedøren kan frostes/silketrykkes for å hindre innsyn, men allikevel beholde det deilige lyset.

Glassveggen gir gjestene en sniktitt til grytene på komfyren, mens de herlige duftene brer seg inn i stua og pirrer appetitten. Etter hvert som kjøkkenbenken fylles opp med stabler av skittent bestikk og servise, lukker du bare skyvedøren diskret.

 

Sett ditt personlige preg på glassveggen

Glass åpner for kreative og lekre estetiske løsninger. Du kan blant annet velge mellom farget glass, blankt glass eller silketrykket glass. Velger du silketrykket glass, kan du få ditt helt personlige motiv på glassveggen. Gjør skilleveggen til et kunstverk som endrer karakter hver gang skyvedøren åpnes eller lukkes.

På en del restauranter står menyen skrevet med flytende kritt på en egen tavle ved disken. Denne vrien er det flere som nå gjør hjemme – skriv med flytende kritt på glassveggen og la gjestene få vite kveldens meny. Eller skriv en koselig velkomsthilsen. Her er det bare å la kreativiteten få fritt spillerom. Gjestene vil sette pris på det som en morsom og sjenerøs gest, og kanskje de skriver en takkehilsen tilbake?

Flytende kritt passer perfekt til glass, vinduer og speil og fås på de fleste hobbybutikker. Skriften er lett å vaske bort med en våt klut.

 

Støydempende glass – når du vil ha litt ro på kjøkkenet

Jo flere kokker, dessto mere søl, sies det. Vi kan tilføye – også mer støy. Når du har middagsgjester og er travelt opptatt med matlagingen, er det praktisk med en skillevegg i støydempende glass mellom kjøkkenet og stuen. Du kan kokkelere i vei uten å måtte tenke på om du lager støy, mens gjestene sitter i ro og mak i stuen med vann i munnen i påvente av noe godt.

Iblant ønsker man at kjøkkenet skal være en fredfull og privat sone, hvor man dyrker den dype samtalen, og da kan man bare lukke skyvedøren og stenge ute resten av etasjen.

Pilkington har utviklet isolerglass spesielt beregnet til lyd- og støydempende formål. Glassvegg til hjemmet kan leveres med støydempende egenskaper, med asymmetri i oppbyggingen av isolerglasset som grunnleggende prinsipp. 3-lags glass, hvor det ene laget med glass er tykkere enn det andre, gir god lyddemping.

Man oppnår en ytterligere lyddempning hvis det ene glasslaget i isolerglasset er laminert. Forskjellen mellom materialtypene gjør at lydbølgene blir brutt – og dermed hemmet.

Ønsker du redusert innsikt på deler av glasset, kan du få påmontert et eller flere felt med mønstret eller matt folie.

 

Ivareta sikkerheten

Det er påbudt å bruke sikkerhetsglass der mennesker ferdes, og Glassfagkjeden anbefaler herdet laminert glass til en helglassløsning. Skulle du være uheldig og knuse glasset, vil bitene granulere og henge sammen, slik at risikoen for å skade seg på glasset er minimal.

 

Glassvegg mellom kjøkken og stue skaper en lys og luftig romfølelse, med rene og moderne linjer. Med støydempende glass kan du gjøre kjøkkenet til en oase av ro, samtidig som du kan slippe løs din indre stjernekokk uten å forstyrre resten av huset.

Glassfagkjedens medlemmer installerer og monterer ulike skillevegger i glass og kan gi deg anbefalinger på hva som passer best for ditt hjem. Les gjerne mer om glass på kjøkkenet i vår e-bok Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glassvegg, Glass på kjøkken]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.