Glassbloggen

Slik får du et lite kjøkken til å virke større

Compact living-filosofien, der man finner gode og funksjonelle interiørløsninger som får mest mulig ut av hver kvadratmeter, er i vinden som aldri før. Ofte brukes soverom eller stue som eksempel for hvordan man best kan utnytte plassen, men det er også overførbart til kjøkkenet. 

I denne artikkelen gir vi deg noen tips til noen grep du kan ta for å få et lite kjøkken til å virke større. 

Velg lyse farger

Et kjøkken med både fliser, møbler og vegger i mørke farger vil “sluke” mye av lyset i rommet. Det første tipset er derfor å velge interiør i lyse farger. Ved å bruke kjølige farger på veggene, vil de reflektere lyset videre ut i rommet. Dette er et budsjettvennlig grep å ta dersom du har et kjøkken med mørke vegger. Et par malingsstrøk kan forandre og løfte opplevelsen av et rom til det ugjenkjennelige. 

Sett inn speil

Å benytte speil for å skape en opplevelse av et større rom er nok et av de eldste triksene i boka. Speilet reflekterer lyset tilbake der det kommer fra, og kan fungere nesten som en ekstra lyskilde. 

I tillegg til å bidra til mest mulig lys i rommet, kan speilet også bli et vakkert eller morsomt interiørinnslag i seg selv. Du kan velge mellom alt fra mindre speil med vakre rammer, formskårne speil og hele glassvegger, alt etter hva som passer ditt kjøkken og din smak. Hvorfor ikke slå to fluer i en smekk og velge et lyssatt speil? 

Her kan du finne mer inspirasjon til hvordan du kan bruke speil på kjøkkenet

 

Kast gardinene

Gardiner kan være hyggelig og skape en lun og koselig følelse på kjøkkenet. Har du derimot få kvadratmeter kjøkken, kan gardiner tvert imot dempe og begrense det naturlige lyset fra vinduene. 

I dag finnes det utallige alternativer når det gjelder solskjerming. Vi har skrevet en artikkel om de de ulike typene solskjerming, kanskje finner du en løsning som passer for deg der? 

Dersom du har vinduer som slipper inn mye lys på kjøkkenet, men som også gjør at det er innsyn fra utsiden og inn, kan frostet glass være en god idé. Med frostet glass kan du begrense innsynet samtidig som du inviterer lyset inn. 

 

En glassdør skaper en luftig, åpen følelse

Mange velger rett og slett å fjerne døra på kjøkkenet for å få rommet til å virke større. Denne løsningen kan fungere godt, og er et fint alternativ å begynne med eller hvis budsjettet er begrenset. Samtidig er det fint å ha muligheten til å lukke døren til kjøkkenet, enten det er for å unngå at matosen sprer seg eller for å slippe å høre på barnas musikk på stua. 

Velger du å sette inn en glassdør på kjøkkenet, vil du ha mange valgmuligheter både når det gjelder egenskapene i glasset og den visuelle utformingen. Med tanke på romfølelsen vil en glassdør slippe gjennom lys og dermed ikke gi den innestengte følelsen man kan få i et lite rom med en lukket, mørk dør. 

I denne artikkelen kan du lese mer om de mange mulighetene med glassdør

 

Øk romfølelsen på kjøkkenet med en glassvegg 

Et av de aller beste tipsene for å få et lite kjøkken til å virke større, er nok å sette inn en glassvegg. Med så mange valg innen glassløsninger for vegg, kan du enkelt skape din egen stil med en glassvegg


Utover å slippe inn mye lys og gi en åpen, romslig følelse, vil en glassvegg gjøre at du kan holde et øye med det som skjer i naborommet mens du lager middag. Veggen mellom stue og kjøkken pleier å være en god kandidat for en glassvegg, og i denne artikkelen har vi skrevet om alt du trenger å vite om glassvegg mellom kjøkken og stue.

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [glass til kjøkken, Glass på kjøkken]
Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

Glass i hjemmet - Hvordan sørge for at dette er et trygt sted for barn å leke?

En felles oppfatning av glass er at det er delikat men skjørt og må håndteres med forsiktighet og i ihvertfall dersom det benyttes som interiørelement i bolig. Spesielt i rom der barn leker og oppholder seg. Små barn mangler i visse tilfeller aktsomhet og står derfor i fare å skade seg.


Dette er kjøkkentrendene som kommer i 2022

Dette er kjøkkentrendene som kommer i 2022

Det kan være vanskelig å forutse hva som blir populært frem i tid. Med koronapandemiens inntog, hvor vi har tilbragt mye tid hjemme, er det ikke tvil om at vi nordmenn er mer opptatt av hvordan vi har det hjemme enn noen gang. Å skape hyggelige rom hvor hele familien kan være sammen har blitt viktig for mange, og dette vil også prege kjøkkentrendene for 2022. 


Pusse opp kjøkkenet? Få inspirasjon til glassplate over kjøkkenbenken

Pusse opp kjøkkenet? Få inspirasjon til glassplate over kjøkkenbenken

Når du skal pusse opp kjøkkenet står du overfor mange valg. Selv om den vanligste løsningen over kjøkkenbenken tradisjonelt har vært kjøkkenfliser, får stadig flere øynene opp for hvor flott kjøkkenbenken blir med en glassplate over.