Glassbloggen

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.

 

En hel vegg med speil

Å montere speildører på garderobeskap er en kjent sak for mange, men det er ikke dermed sagt at speil fra gulv til tak er forbeholdt påkledningsområdene i huset. Du kan sette inn en hel vegg i speilglass i et hvilket som helst rom i huset, og det vil mest sannsynlig forandre inntrykket av rommet betydelig.

 

Vi vet at speil er mye brukt for å spre lyset og skape romfølelse, men det kan også ha en rent estetisk funksjon. Har du nettopp bygd en trapp, kan det å bruke speilglass på veggen man går langs på vei opp og ned trappen, virkelig fremheve trappekonstruksjonen, detaljene i rekkverket og det stil- og formmessige. Trappen trenger ikke lenger bare være en transportetappe, men heller fremstå som et designelement som både du og gjestene dine kan glede seg over.

 

Sett lys på speilglasset

Mørke rom er også svært godt egnet for en vegg i speilglass. Dersom det virker for voldsomt med en hel vegg, kan du også plassere store speil, i eller uten rammer, i nærheten av de lyskildene som finnes der.

 

Et annet alternativ å sette inn et rektangulært speilglass på veggen, som en speilstripe. Noen velger å lyssette selve speilglasset ved å hekte på lyskjegler, eller ved å kjøpe en lyssatt ramme som speilglasset passer i. Her er det mange muligheter for å gjøre mest mulig ut av det lyset du har tilgjengelig.

 

Skjul tv-en bak speilet

Det finnes speilglassprodukter som lar deg skjule for eksempel en tv-skjerm. Dette fungerer slik at du plasserer tv-skjermen bak speilglasset, og fordi speilet kan slås av og på, velger du selv når skjermen bak skal være synlig. Når skjermen er påslått, kan du se den gjennom speilglasset, mens når skjermen er avslått ser du et helt vanlig speilglass, og kan sjekke sveisen slik du gjør i andre speil.

 

Dette kan være en god løsning på soverommet, der spørsmålet om tv ved senga eller ikke er en kjent konflikt mellom to som deler seng. På den måten kan tv-en beholde sin funksjonalitet når den trengs.

 

Omform irriterende bærebjelker til vakre speilsøyler

Mange irriterer seg over bærebjelker eller andre konstruksjonselementer i boligen. Selv om det er lett å forstå hvorfor vi ikke bare kan fjerne en bærebjelke, kunne man kanskje tenkt seg, rent estetisk, å være foruten. Én løsning på dette er å ikle bærebjelken speilglass. Med ulike speilglasstyper kan du gjøre dette hvor som helst i huset ditt, og heller enn å tenke på at bjelken er i veien for deg og familien, kan den bringe spennende lysspill og nye måter å se rommet på, i tillegg til å bli det alle gjestene dine kommenterer.

 

E-bok: Glassordbok

 

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.