Glassbloggen

4 designideer med speil

Speil er langt mer enn en flate på en vegg hvor du kan se ditt speilbilde. Speil kan forsterke lyset i rommet, være et interessant estetisk element og skape drama. Hvis du tenker at speil kun kan brukes på baderom og i gangen, kan det være verdt å tenke etter en gang til. Her gir vi deg tips på hva du kan gjøre med speil.

 

Idé 1: Forsterke lyset i rommet med speil

Det sier seg selv at du ikke kan plassere et speil i et mørkt rom og håpe på at det vil lyse opp som en lommelykt. Speilet må ha en lyskilde å spille på. Plasser et stort speil motsatt eller inntil et vindu for å øke det naturlige lysinnslippet i rommet. Jo større speilet er, desto lysere blir rommet. Naturligvis vil du kunne oppnå dette lysinnslippet med for eksempel panoramavinduer også – men det er ikke alltid at plassen eller økonomien tillater panoramavinduer, og da er speil et godt alternativ.

Kunstig lys i form av takbelysning og gulvlamper kan rett og slett ikke sammenlignes med naturlig dagslys, så utnytt dagslyset for alt det er verdt.

 

Idé 2: Bruk speil som et naturlig blikkfang

Et speil vil fange oppmerksomheten, enten du ønsker det eller ei. Folk liker å se seg selv i speilet. Så hvorfor ikke benytte denne naturlige trekkraften som speil har, og gjøre speilet til et blikkfang? Et stort speil på en vegg ved siden av sofaområdet vil fungere som det beroligende elementet i rommet. Et elegant glassbord under speilet med en pen orkidé på vil fremheve at speilet er rommets blikkfang.

 

Idé 3: Bruk speil utendørs

Er du klar over at du faktisk kan bruke speil utendørs? Ja, speil som har motstand mot korrosjon, som for eksempel Pilkington Optimirror™, kan faktisk plasseres utendørs. Du kan med andre ord ta med deg stua ut på verandaen og gi uteområdet et skikkelig løft. Selv om speilet kontinuerlig utsettes for regn og sol, vil det beholde sine reflekterende egenskaper i flere år, men husk på merke speilet med striper eller figurer slik at fugler faktisk ser at det er en fysisk sperre iform av en vegg, da unngår du at fuglene flyr i speilet.

 

Les også: Levegg i glass, lekkert og effektivt

 

Idé 4: Gjør rommet større med speilvegg

Har du noen gang vært inne i et rom med en speilvegg? Hvis ja, da føltes sikkert rommet veldig stort? Et speil kan få selv det minste rom til å føles kjempestort, særlig dersom du bruker en speilvegg. Hvis speilvegg kjennes som et litt vel stort skritt å ta, begynn med å kjøpe flere mindre speil og plasser dem strategisk på én vegg og se effekten det har. Dette er særlig lurt i rom med skråtak, hvor det kan være vanskelig å få plass til møbler.

 

Speil kan brukes til så mye mer enn bare å se sitt speilbilde i – de komplementer ditt interiør på en vakker måte. Vi anbefaler ofte at dere skal tenke kreativt med glass, og det kan du faktisk også gjøre med speil.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.