Glassbloggen

4 designideer med speil

Speil er langt mer enn en flate på en vegg hvor du kan se ditt speilbilde. Speil kan forsterke lyset i rommet, være et interessant estetisk element og skape drama. Hvis du tenker at speil kun kan brukes på baderom og i gangen, kan det være verdt å tenke etter en gang til. Her gir vi deg tips på hva du kan gjøre med speil.

 

Idé 1: Forsterke lyset i rommet med speil

Det sier seg selv at du ikke kan plassere et speil i et mørkt rom og håpe på at det vil lyse opp som en lommelykt. Speilet må ha en lyskilde å spille på. Plasser et stort speil motsatt eller inntil et vindu for å øke det naturlige lysinnslippet i rommet. Jo større speilet er, desto lysere blir rommet. Naturligvis vil du kunne oppnå dette lysinnslippet med for eksempel panoramavinduer også – men det er ikke alltid at plassen eller økonomien tillater panoramavinduer, og da er speil et godt alternativ.

Kunstig lys i form av takbelysning og gulvlamper kan rett og slett ikke sammenlignes med naturlig dagslys, så utnytt dagslyset for alt det er verdt.

 

Idé 2: Bruk speil som et naturlig blikkfang

Et speil vil fange oppmerksomheten, enten du ønsker det eller ei. Folk liker å se seg selv i speilet. Så hvorfor ikke benytte denne naturlige trekkraften som speil har, og gjøre speilet til et blikkfang? Et stort speil på en vegg ved siden av sofaområdet vil fungere som det beroligende elementet i rommet. Et elegant glassbord under speilet med en pen orkidé på vil fremheve at speilet er rommets blikkfang.

 

Idé 3: Bruk speil utendørs

Er du klar over at du faktisk kan bruke speil utendørs? Ja, speil som har motstand mot korrosjon, som for eksempel Pilkington Optimirror™, kan faktisk plasseres utendørs. Du kan med andre ord ta med deg stua ut på verandaen og gi uteområdet et skikkelig løft. Selv om speilet kontinuerlig utsettes for regn og sol, vil det beholde sine reflekterende egenskaper i flere år, men husk på merke speilet med striper eller figurer slik at fugler faktisk ser at det er en fysisk sperre iform av en vegg, da unngår du at fuglene flyr i speilet.

 

Les også: Levegg i glass, lekkert og effektivt

 

Idé 4: Gjør rommet større med speilvegg

Har du noen gang vært inne i et rom med en speilvegg? Hvis ja, da føltes sikkert rommet veldig stort? Et speil kan få selv det minste rom til å føles kjempestort, særlig dersom du bruker en speilvegg. Hvis speilvegg kjennes som et litt vel stort skritt å ta, begynn med å kjøpe flere mindre speil og plasser dem strategisk på én vegg og se effekten det har. Dette er særlig lurt i rom med skråtak, hvor det kan være vanskelig å få plass til møbler.

 

Speil kan brukes til så mye mer enn bare å se sitt speilbilde i – de komplementer ditt interiør på en vakker måte. Vi anbefaler ofte at dere skal tenke kreativt med glass, og det kan du faktisk også gjøre med speil.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.