Glassbloggen

Drømmekjøkkenet har panoramavindu

I et land med mye spektakulær natur – og mye mørke – ønsker mange seg store vindusflater for å nyte utsikten og slippe inn det naturlige dagslyset.

Når sol-hungrige nordboere i dag skal oppfylle husdrømmen, faller valget oftere og oftere på panoramavinduer – også på kjøkkenet som er rommet der det meste skjer i et hjem. Vi ser mange hus, og hytter, med vinduer som dekker en hel vegg. Valget av store vindusflater gir et spennende uttrykk og ikke minst masse utsyn og mye lys.

Rikelig med omgivelseslys gjennom hele året er viktig for helse og trivsel. Lyset styrer vår biologiske klokke og sørger for at vi holder oss våken og pigg på dagtid.

 

Dynamisk solskjerming med Pilkington Suncool™ Dynamic

Med store panoramavinduer på kjøkkenet kan du kose deg med morgenkaffen eller nyte middagen i naturlig lys. Men samtidig medfører store vinduer sterk solvarme om sommeren og høy eksponering mot kaldluft i høst- og vinterhalvåret.

Pilkington Suncool™-serien er løsningen på denne inneklimautfordringen.

Pilkington Suncool™ Dynamic er den smarte og enkle løsningen for å unngå overoppheting fra solen. Glasset er et termokromatisk og laminert sikkerhetsglass som tilpasser seg de innfallende solstrålene gjennom hele døgnet og årstidene.

Med Pilkington Suncool™ Dynamic har Pilkington nok en gang demonstrert at glass ikke bare er glass, men at det kan ha en rekke smarte funksjoner inkludert. Glasset er påført et belegg som gjør at glasset responderer på temperaturen. Lysgjennomslippet og varmegjennomgangen kommer an på hvor høy temperatur glassoverflaten blir utsatt for. Dvs at glasset lysner og mørkner av seg selv uten bruk av mekanisk eller elektrisk utstyr.

Dermed holder inneklimaet seg stabilt og behagelig, til tross for mye sollys og frost gjennom de ulike årstidene. Om sommeren blir det ikke “drivhus”, og om vinteren kan man sitte kloss inntil vinduene uten at man må krype under pleddet. Med andre ord ideell varmekomfort året rundt!

Vinterstid har glasset høy transmisjon av lys, noe som gir både energiøkonomiske besparelser og bedre inneklima.

 

Vindusvask? Neida!

Store vinduer betyr større flater som skal holdes rene, og i en travel hverdag har de færreste av oss lyst eller tid til å finne frem vaskebøtta og nalen.

Pilkington Suncool™ Dynamic kan bygges sammen med selvrensende glass, slik at du kan bruke tiden på andre ting enn vindusvask. Med selvrensende glass holder det å spyle vinduene med hageslangen en gang imellom.

 

Panoramavindu blir et stadig mer populært valg når folk oppfyller drømmen om det perfekte kjøkken. Imidlertid innebærer store vindusflater sterk påvirkning fra klimaet. Pilkington Suncool™ Dynamic, som er en av de aller siste nyvinninger på glassteknologifronten, gir perfekt solbeskyttelse uten bruk av mekanisk eller elektrisk utstyr.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer, Glass på kjøkken]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?