Glassbloggen

Store vinduer – de vanligste utfordringene

Store vinduer eller panoramavinduer er utrolig stilige, det tror jeg de aller fleste er enige om. De slipper inn masse lys og ser luksuriøse ut. Det er ikke uten grunn at mange store næringsbygg nå velger å ha en glassfasade istedenfor en mer tradisjonell fasade. 

Selv i boliger brukes store vinduer i stadig større grad. Men det er noen utfordringer vi ofte blir spurt om, og her gir vi svaret på hvordan man kan løse disse.

Prisen på store vinduer

Den mest åpenbare utfordringen er at prisen på store vinduer er høyere enn mer tradisjonelle vinduer. Samtidig kan du benytte deg av et godt isolerglass, noe som gir lavere kostnad enn ved for eksempel isolering av en vegg. Det naturlige lyset vil også i større grad enn tidligere kunne erstatte lamper og annen kunstig belysning.

Prisen i det lange løp kan faktisk bli lavere enn den totale kostnaden for isolasjon og trevegg, siden du også unngår risikoen for uvelkomne gjester i veggen – som i sin tur kan spise opp både isolasjon og tre. Store vinduer er med andre ord et element i hjemmet ditt som du alltid vil ha full kontroll over.

Så ja, selv om totalsummen for å installere store vinduer kan bli noe høyere enn en mer konvensjonell løsning, så ser de aller fleste som oftest verdien av sin investering på lang sikt.

storevinduer

 

Rengjøring av store vinduer

Uansett størrelse må vinduer rengjøres, og det er mange som gruer seg bare ved tanken på å måtte ut og vaske disse store vindusflatene. Av den grunn anbefaler vi som regel at man benytter seg av et selvrensende glass når man ønsker litt større vinduer. Les gjerne mer om selvrensende glass her.

På innsiden kan du fint bruke en mikrofiberklut til å tørke over det innimellom. Det tar ikke mange minuttene lenger enn det ville ha tatt med et lite vindu, siden det først og fremst er hjørnene som tar lengst tid.

 

Oppvarming som følge av store vinduer

Oppvarming kan også være en utfordring med store vinduer, men dersom du bruker et solbeskyttende glass, trenger du ikke å tenke på dette. Et solbeskyttende isolerglass holder temperaturen på et behagelig nivå innendørs, samtidig som du får inn akkurat så mye lys du ønsker.

Det finnes nemlig flere forskjellige typer solbeskyttende glass, slik at du kan velge det glasset som passer akkurat dine forhold og behov best.

 

Panoramavinduer vil garantert føre til at ethvert bygg ser eksklusivt ut, uansett om det er en bolig eller et stort næringsbygg. Ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden, slik at du virkelig får glede av utsikten du har.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.