Glassbloggen

Ønsker du deg store vinduer fra gulv til tak? Dette bør du tenke på

Det er ikke til å komme unna at de er visuelt tiltalende, de store vinduene som går fra gulv til tak. Ikke bare slipper de inn masse naturlig lys, de gir også et tidløst, elegant inntrykk.

Det dukker opp flere moderne, arkitekttegnede bygninger med imponerende glassfasader, og glassmesterne får stadig flere spørsmål om bruken av store vinduer i private hjem. I denne artikkelen tar vi for oss noen elementer du bør tenke gjennom før du bestemmer deg for å anskaffe store vinduer hjemme.

Hvor mye koster store vinduer?

Med store vinduer vil prisen naturlig nok bli høyere enn med et mindre vindu. Det mange glemmer, er at når du setter inn et vindu som går fra gulv til tak i hjemmet ditt, erstatter du gjerne mer enn selve vindusglasset.

Det naturlige lyset som slipper inn gjennom et stort vindu vil redusere behovet for lamper og kunstig belysning. Om kvelden i høst- og vintermånedene kan det fortsatt være behov for å bruke lamper, men på lyse vår- og sommerkvelder, og når månen lyser opp kveldshimmelen, vil det holde med det lyset som faller inn gjennom vinduet.

I mange tilfeller vil store vinduer være en erstatning for en fullisolert vegg. Velger du å benytte deg av et godt isolerglass, vil det gi lavere kostnad enn å isolere en hel vegg. Med glass slipper du også å bekymre deg for eventuelle skadedyr i veggen, og du trenger ikke tenke på maling, tapet eller andre potensielt kostbare stilforandringer.

Et stort vindu vil i seg selv være en høyere engangsutgift enn en mer konvensjonell løsning. Ved at du ikke trenger å bruke penger på vedlikehold, oppgradering eller forandring av stilen, slipper du vedvarende utgifter knyttet til vinduene, og over tid vil ikke prisen bli høyere enn om du for eksempel hadde valgt en isolert vegg.

storevinduer

 

Hvordan holder jeg store vinduer rene?

Enten vinduene dine er store eller små, må de uansett vaskes . Mange synes det er slitsomt å rengjøre vinduene sine, og føler det er vanskelig å få det til godt nok. 

Er du en av dem som finner på stadig nye unnskyldninger for å slippe å vaske vinduene dine, kan du jo lese denne artikkelen om hvor enkelt det faktisk er å vaske vinduene på riktig måte

Med større vinduer vil rengjøringsjobben unektelig bli mer omfattende. Av den grunn anbefaler vi deg å benytte et selvrensende glass. På den måten vil vinduet selv sørge for å holde seg rent, enten ved hjelp av regn, eller med et kjapt skyll med hageslangen. Her er det viktig å merke seg at et selvrensende glass må monteres et sted der det blir utsatt for regnvann og sollys dersom det skal fungere optimalt.

Oppvarming med store vinduer

Med en større glassflate kan oppvarming bli en utfordring. De færreste av oss ønsker å ha badstue-lignende tilstander innendørs, men her kan du ta grep og velge riktig glasstype. Velger du solbeskyttende glass i de store vinduene dine, er ikke oppvarming noe å bekymre seg for. 

Les mer om hvordan solbeskyttende glass fungerer

Et solbeskyttende isolerglass holder temperaturen på et behagelig nivå innendørs, uten at det stenger lyset ute. Ønsker du å skjerme også for lyset, finnes det flere gode løsninger for det. Det er flere ulike typer solbeskyttende glass å velge mellom, noe som betyr at du kan finne et glass som passer dine ønsker og behov.

 

Unngå å bli en fuglefelle

Store vinduer er et så stort problem for fuglene våre at NSG Group har utviklet et eget glass, Pilkington AviSafe™, med mål om å redusere antall fuglekollisjoner. Dette glasset har et unikt UV-mønstret belegg som fuglene ser, Dermed flyr de forbi, og ikke rett i glasset. 

Det er refleksjonen i glasset,  av omgivelsene rundt som forvirrer fuglene og resulterer i at de flyr rett inn i vindusflaten. På overflaten av glasset Pilkington AviSafe™ ligger det et belegg som gjør glasset mer synlig for fuglen,og kan skimtes av det menneskelige øye. Velger du et slikt glass i det store vinduet ditt, vil du bidra til å spare mange fugler fra et ublidt møte med vindusflatene. 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.