Glassbloggen

Dette bør du vite før du skifter vinduer

Vinduer er et element i hjemmet som bør holde lenge, men før eller siden blir det også på tide å skifte disse. Det er lett å tenke at et vindu kun trenger å være pent og ha god isolasjonsevne, men riktig så lett er det faktisk ikke. Før du tar kontakt med en glassmester som skal skifte ut vinduene dine, er det en del ting du bør vite på forhånd, slik at du kan gjøre et godt glassvalg.

 

Det grunnleggende – god isolering

Dette sier kanskje seg selv, men du ønsker selvfølgelig ikke at strømregninga skal øke etter at du har installert nye vinduer. Isolerglass er muligens et ord du har hørt før, men det er kun en fellesbetegnelse på vanlig floatglass som er limt sammen i en glasskonstruksjon som består av flere lag glass. Så selv om du ber om å få et isolerglass, aner du altså ikke hvor godt dette isolerglasset faktisk fungerer, eller hvilke funksjoner det har, alternativt hvilke konsekvenser det kan få dersom den eneste funksjonen er å isolere.

 

Energispareglass

Et godt valg av isolerglass er energiglass, eller energispareglass som det også kalles. Glasset har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. Med et energispareglass unngår du kaldras og får et isolerglass som holder strømregningen nede. Det finnes mange forskjellige typer av energiglass, som for eksempel Pilkington K Glass™ N og Pilkington Optitherm™. Du kan lese mer om hvilket energispareglass som er riktig for deg i vår gratis e-bok "Oppfyll drømmen om perfekte vinduer".

 

God isolering = mye dugg

Det som er lett å glemme, er at når du har et vindu som isolerer godt, kan det også føre til utvendig kondens. Dette bør du tenke på før du bestiller vinduet, siden det er kjedelig å ha nye vinduer som man ikke kan se ut gjennom på grunn av utvendig kondens. Du kan fint kombinere et isolerglass med antikondensglass, glasset som reduserer utvendig kondens.

 

Solbeskyttende glass

Noen isolerglass kan også føre til at rommet forvandles til en ufrivillig badstue om sommeren. Dette kan du selvfølgelig løse ved å plukke litt bjørkeris og omfavne din nye badstue – eller så skaffer du solbeskyttende glass. Solbeskyttende isolerglass kan holde opptil 85 % av solenergien ute samtidig som det holder den temperaturen du ønsker innendørs på et stabilt nivå. Du får med andre ord et behagelig inneklima året rundt.

 

Praktiske funksjoner som gjør livet ditt lettere

I tillegg til disse funksjonene finnes det flere andre funksjoner et vindu kan dekke. Dersom du bor i et område med mye støy, kan du benytte et støydempende glass. Pilkington Optiphon™ er et laminert glass for transparent støydemping. Produsenten har valgt kvaliteten på laminatet med omhu for å oppnå best mulig støydemping uten å gå på akkord med lysgjennomslipp.

Kanskje du ønsker å slippe å tenke på å vaske vinduene. Da kan du benytte deg av et selvrensende glass, som for eksempel Pilkington Activ™. Selvrensende glass innebærer at regnet vasker vinduene for deg ved hjelp av et belegg på glasset. Ved å bruke et selvrensende glass sparer du ikke bare tid, du verner også om miljøet.

 

Tenk på at du ikke trenger å velge kun én funksjon på ditt vindu, du kan faktisk velge flere kombinasjoner, slik at vinduet oppfyller dine behov og ønsker. Les gjerne mer om hva du bør tenke på, i vår gratis e-bok – hvor vi gir deg all informasjon du trenger å vite før du skifter vinduer.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Dugg på utsiden av vinduene? Løsningen er antikondens-glass!

Et tilsynelatende paradoks med moderne, høyisolerende vindusglass er at de øker risikoen for dugg på utsiden av rutene. Hvordan kan dette ha seg?


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om glassfasader - Del 2

Hva er det som påvirker hvordan en glassfasade blir seende ut til slutt? Og kan arkitektens og byggherrens visjoner for glassfasaden skape praktiske utfordringer?

Les mer i del to av intervjuet med glassekspert Tore Tronrud.


Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Tidligere ingeniør hos Pilkington, Tore Tronrud, forteller om Glassfasader - Del 1

Produkt- og teknologiutviklingen innenfor glassløsninger ser praktisk talt ingen grenser. I dag kan glass optimaliseres for å imøtekomme de strengeste krav til energibruk, solbeskyttelse, støydemping, brannvern og sikkerhet.