Glassbloggen

Dette bør du vite før du bytter vinduer

Har tiden kommet for å bytte vinduer i hjemmet ditt? Det er lett å tenke at et vindu kun trenger å være pent og ha god isolasjonsevne, men fullt så enkelt er det ikke.

Før du går til innkjøp av nye vinduer er det flere ting du bør vite og tenke gjennom, slik at du kan gjøre et godt glassvalg.

 

Det grunnleggende – god isolering

Dette sier kanskje seg selv, men du ønsker selvfølgelig ikke at strømregninga skal øke etter at du har installert nye vinduer. Isolerglass er en fellesbetegnelse på vanlig floatglass som er limt sammen i en glasskonstruksjon som består av flere lag glass med en gassfylling mellom glassene. Mange vet at det er et isolerglass de vil ha, men det kan være vanskelig å vite hvor godt dette isolerglasset faktisk fungerer og hvilke funksjoner det har. Glass med lav U-verdi er et bra valg for å spare på oppvarmingsutgiftene. Velger du et tre-lags glass i vinduet vil glasset føles varmere og temperaturen inne vil bli komfortabel.

 

Energispareglass

Et godt valg av isolerglass er energiglass, eller energispareglass som det også kalles. Glasset har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. 

Med et energispareglass unngår du kaldras og får et isolerglass som holder strømregningen nede. Det finnes mange forskjellige typer energiglass, som for eksempel Pilkington K Glass™ N og Pilkington Optitherm™

Les også: 6 fordeler med energispareglassi hjemmet

 

God isolering = mye dugg

Når du har et vindu som isolerer godt, kan det føre til utvendig kondens. Dette bør du tenke på før du bestiller vinduet, spesielt hvis du synes det er kjedelig å ha vinduer du ikke kan se ut gjennom på grunn av utvendig kondens

En løsning på dette er å kombinere et isolerglass med antikondensglass, et glass som reduserer utvendig kondens.

 

Solbeskyttende glass

Noen isolerglass kan føre til at rommet forvandles til en ufrivillig badstue om sommeren. Dette kan du selvfølgelig løse ved å plukke litt bjørkeris og omfavne din nye badstue, eller du kan skaffe solbeskyttende glass

Solbeskyttende isolerglass kan holde opptil 85 % av solenergien ute, samtidig som det holder den temperaturen du ønsker innendørs på et stabilt nivå. Du får med andre ord et behagelig inneklima året rundt.

 

Praktiske funksjoner som gjør livet ditt lettere

I dag kan du få vinduer med ulike funksjoner. Bor du i et område med mye støy, kan du benytte et støydempende glass for å stenge lyd utenfra ute. Pilkington Optiphon™ er et laminert glass for transparent støydemping. Produsenten har valgt kvaliteten på laminatet med omhu for å oppnå best mulig støydemping uten å gå på akkord med lysgjennomslipp.

Er du ikke glad i å vaske vinduer kan du benytte deg av et selvrensende glass, som for eksempel Pilkington Activ™. I praksis vil et selvrensende glass holde seg selv rent ved hjelp av et belegg som aktiveres av regn eller en skyll fra hageslangen. 

Tanken om at vinduet kun har én funksjon er utdatert. Du kan faktisk velge flere ulike kombinasjoner, slik at du får et vindu som oppfyller dine behov og ønsker.

Les mer: Er det på tide å bytte vinduer?

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Hvor bør jeg kjøpe vinduer?

Når du skal ut og handle vinduer, finnes det flere tilbydere å velge mellom. Med lovnader om funksjon og kvalitet i hvert butikkvindu kan det være vanskelig å skille den ene forhandleren fra den andre. 


Hva gjør du når vinduet er punktert?

Hva gjør du når vinduet er punktert?

Et vindu har en levetid på 15 til 20 år. Når levetiden på vinduet nærmer seg slutten, kan du oppleve endringer i glasset. Hva du kan gjøre og hvordan du vet om vinduet er punktert får du vite her.


Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Dette er forskjellen på dyre og billige vinduer

Som forbruker vet du at det ikke nødvendigvis er slik at høyeste pris tilsvarer best kvalitet. Det er ikke sikkert du merker stor forskjell på om du kjøper den billigste eller dyreste pastasausen. Når det kommer til vinduene i hjemmet ditt, derimot, henger pris og kvalitet tett sammen.