Glassbloggen

Dette bør du vite før du bytter vinduer

Har tiden kommet for å bytte vinduer i hjemmet ditt? Det er lett å tenke at et vindu kun trenger å være pent og ha god isolasjonsevne, men fullt så enkelt er det ikke.

Før du går til innkjøp av nye vinduer er det flere ting du bør vite og tenke gjennom, slik at du kan gjøre et godt glassvalg.

 

Det grunnleggende – god isolering

Dette sier kanskje seg selv, men du ønsker selvfølgelig ikke at strømregninga skal øke etter at du har installert nye vinduer. Isolerglass er en fellesbetegnelse på vanlig floatglass som er limt sammen i en glasskonstruksjon som består av flere lag glass med en gassfylling mellom glassene. Mange vet at det er et isolerglass de vil ha, men det kan være vanskelig å vite hvor godt dette isolerglasset faktisk fungerer og hvilke funksjoner det har. Glass med lav U-verdi er et bra valg for å spare på oppvarmingsutgiftene. Velger du et tre-lags glass i vinduet vil glasset føles varmere og temperaturen inne vil bli komfortabel.

 

Energispareglass

Et godt valg av isolerglass er energiglass, eller energispareglass som det også kalles. Glasset har et usynlig belegg som reflekterer varmen tilbake inn i rommet. 

Med et energispareglass unngår du kaldras og får et isolerglass som holder strømregningen nede. Det finnes mange forskjellige typer energiglass, som for eksempel Pilkington K Glass™ N og Pilkington Optitherm™

Les også: 6 fordeler med energispareglassi hjemmet

 

God isolering = mye dugg

Når du har et vindu som isolerer godt, kan det føre til utvendig kondens. Dette bør du tenke på før du bestiller vinduet, spesielt hvis du synes det er kjedelig å ha vinduer du ikke kan se ut gjennom på grunn av utvendig kondens

En løsning på dette er å kombinere et isolerglass med antikondensglass, et glass som reduserer utvendig kondens.

 

Solbeskyttende glass

Noen isolerglass kan føre til at rommet forvandles til en ufrivillig badstue om sommeren. Dette kan du selvfølgelig løse ved å plukke litt bjørkeris og omfavne din nye badstue, eller du kan skaffe solbeskyttende glass

Solbeskyttende isolerglass kan holde opptil 85 % av solenergien ute, samtidig som det holder den temperaturen du ønsker innendørs på et stabilt nivå. Du får med andre ord et behagelig inneklima året rundt.

 

Praktiske funksjoner som gjør livet ditt lettere

I dag kan du få vinduer med ulike funksjoner. Bor du i et område med mye støy, kan du benytte et støydempende glass for å stenge lyd utenfra ute. Pilkington Optiphon™ er et laminert glass for transparent støydemping. Produsenten har valgt kvaliteten på laminatet med omhu for å oppnå best mulig støydemping uten å gå på akkord med lysgjennomslipp.

Er du ikke glad i å vaske vinduer kan du benytte deg av et selvrensende glass, som for eksempel Pilkington Activ™. I praksis vil et selvrensende glass holde seg selv rent ved hjelp av et belegg som aktiveres av regn eller en skyll fra hageslangen. 

Tanken om at vinduet kun har én funksjon er utdatert. Du kan faktisk velge flere ulike kombinasjoner, slik at du får et vindu som oppfyller dine behov og ønsker.

Les mer: Er det på tide å bytte vinduer?

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Vinduer i energispareglass kan bedre ditt inneklima og være kostnadsbesparende.


Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Solbeskyttende glass – dette bør du vite

Våren er endelig her, og solen begynner å varme godt i alle kriker og kroker. På den ene siden er våren trolig mer etterlengtet enn den har vært på mange år, men på den andre siden er det mange som sliter med altfor høy innetemperatur allerede nå.