Glassbloggen

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 
Dugg og kondens på vinduene er ikke i seg selv nødvendigvis et tegn på at noe er galt, men du bør undersøke hva årsaken er. Ofte vil en god løsning være å bytte glasset, men hvilken løsning som passer best, avhenger av hvor på vinduet duggen befinner seg.

 

Dugg på innsiden av vinduet

Dugg på innsiden av vinduet ditt skyldes som regel faktorer som temperatur og luftfuktighet. På kalde vintermorgener vil soveromsvinduet ofte ha dugg. Kombinasjonen kaldt rom, luftfuktighet fra pusten til de som sover i rommet, og dårlig ventilasjon fører gjerne til et lag dugg på vinduene. En av ulempene med denne duggen er at rammene på vinduene kan råtne dersom fuktigheten blir liggende.

 

shutterstock_1554640280

Ser vinduet ditt slik ut, kan du enkelt løse det med å sette inn et Anticondensation glass fra Pilkington Norge AS.

 

Dugg på utsiden av vinduet

Dugg på utsiden av vinduet kan være et tegn på at glasset i vinduet isolerer godt. Dette utgjør ikke noen fare i seg selv. Mange ønsker likevel å gjøre noe med situasjonen, da kondensen er irriterende og for eksempel kan forstyrre eller ødelegge utsynet. I verste fall kan det ytterste glasset fryse igjen.

Pilkington Anticondensation Glass er utviklet for å redusere og forsinke forekomsten av utvendig kondens på isolérruter. Setter du inn et slikt glass, slipper du å tenke mer på kondens.

 

ordinc3a6rt-vindu-med-dugg-anti-condensation-i-mellom-se-forskjellen-1

Vinduet i midten er med Pilkington Anticondensation Glass. Det er lett å se forskjellen her!

Bildet over viser et vindu en tidlig høstmorgen og er et godt eksempel på hva som skjer når man har godt isolerte vinduer. Familien som bor her, satte inn energibesparende glass for å redusere strømutgiftene, men opplevde problemer med utvendig kondens. På kalde vinterdager var det ytterste glasset frosset igjen, og det var dager hvor frosten ikke smeltet i det hele tatt.

Tekniske rådgivere hos Pilkington AS foreslo å bytte ut det midterste glasset med et vindu med et antikondensbelegg. Dette glasset er belagt med et gjennomsiktig tynt pyrolytisk belegg på den ytre glassoverflaten, noe som gir glasset en høyere temperatur. Dette jevner ut temperaturen mellom rommet inne og luften utenfor, og reduserer på den måten sannsynligheten for utvendig kondens. Anticondensation-glasset har et nøytralt utseende, slipper inn like mye lys som vanlig glass, samtidig som overflaten er enklere å vedlikeholde og rengjøre enn tradisjonelt belagt glass.

 

Andre måter å hindre kondens på glass

Dersom du ikke har mulighet til å sette inn et Pilkington Anticondensation Glass, fortvil ikke, det er flere andre løsninger for å få bukt med uønsket dugg på vinduene dine. Har du markiser på vinduene, kan du prøve å senke dem og beskytte vinduet på den måten. Hvis det er mulig å plante busker eller trær i nærheten av vinduet, kan også det være til hjelp.    

Ta gjerne kontakt med din lokale glassmester med spørsmål om glass, eller dersom du ønsker å vite mer om Anti Condensation Glass fra Pilkington Norge.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?