Glassbloggen

Hvordan fungerer et solbeskyttelsesglass?

“Vi kan ikke klage på varmen …”

Den nordboer som måtte være så uheldig å bryte denne regelen, risikerer å bli satt på plass umiddelbart. Vi er ikke direkte bortskjemt med sol her til lands, spesielt ikke i vinterhalvåret – så nåde den som våger å ikke være overbegeistret når sollyset gjør stua om til en badstu.

For å løse dette problemet tyr vi til persienner eller markiser, men dette går igjen utover innslippet av naturlig dagslys.

Les videre, så ser vi nærmere på hvorfor solbeskyttende glass er den perfekte løsningen for deg som plages av altfor mye sol og varme innendørs, men som samtidig ønsker å få mest mulig ut av det dagslyset vi har.

 

Moderne solbeskyttelsesglass stenger ikke lyset ute

Når det å klage på solvarmen nærmest er for helligbrøde å regne, får vi som lengter etter en levelig innetemperatur, si som sant er: Å dempe sollyset er et miljøtiltak! 

Behovet for ventilasjon og kjøling reduseres nemlig når vi stenger ute mye av solvarmen som stråler inn, og dette oppnår vi ved å benytte solbeskyttende glass i vinduene våre. I dag er målet tross alt å skape best mulig inneklima gjennom lavest mulig energiforbruk og miljøpåvirkning.

Men vent litt, blir ikke dagslyset stengt ute når vi bruker solbeskyttende glass? 

Faktisk ikke – med dagens solbeskyttelsesglass fra Pilkington Norge slippes en stor andel av det naturlige dagslyset inn samtidig som langt mer enn halvparten av innstrålende solvarme kan stenges ute. Solbeskyttende glass er dermed perfekt til å ha i vinduene hjemme, der vi naturligvis ønsker oss størst mulig glassflater for godt utsyn og naturlig dagslys. 

En vinn-vinn-situasjon, med andre ord!

Les også: Selvjusterende solbeskyttende glass – innovativ løsning til vinduer

 

Flere fordeler ved solbeskyttelsesglass

Den nye typen solbeskyttende glass er samtidig også energispareglass som sørger for at romvarmen holdes innendørs vinterstid. Dette gir lavere utgifter til oppvarming, og på den måten bidrar du til redusert energiforbruk og et bedre miljø. Solbeskyttelsesglass gir deg dessuten en rekke andre fordeler, som f.eks. at det beskytter interiøret ditt mot skadelig UV-stråling. Les mer i innlegget "De mange fordelene med solskjermende vinduer".

 

Hvordan fungerer et solbeskyttelsesglass?

Enkelt forklart – solbeskyttende glass kontrollerer varmestråling fra solen ved å reflektere (sende tilbake), transmittere (overføre) og absorbere (ta opp i seg) energi.

400x382xSuncool.jpg.pagespeed.ic.Ouwh-TTfUs.jpgTil venstre ser vi en isolerrute med belagt solbeskyttelsesglass. Definisjon av begrepene:

Refleksjon – den delen av solstrålingen som sendes ut igjen til atmosfæren.

Direkte transmisjon – den delen av solstrålingen som stråler direkte gjennom glasset.

Absorpsjon – den delen av solstrålingen som absorberes (tas opp) i glasset.

 

 

 

 

For å oppnå maksimal solavskjerming bør vi alltid plassere solbeskyttelsesglass som ytterste glass i vinduet.

Her kan du lese mer om solbeskyttende glass.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg. 


Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Utnytt regnværet - bytt til selvrensende glass

Med de nedbørsmengdene vi forholder oss til her til lands, skulle man tro de fleste nordmenn er godt vant med regn, og at vi forblir nokså upåvirket av værforholdene. Tvert om virker det som mange nordmenn blir såkalt værsyke, og opplever at dagen blir like grå som den regntunge himmelen utenfor husets vegger. En gladnyhet er det jo da at du kan dra fordeler av regnet på måter du kanskje ikke har tenkt over.


Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Med støydempende glass kan du bo hvor som helst

Valget av bolig handler som kjent om “location, location, location”. De fleste av oss har en forestilling om hva slags nærmiljø vi ønsker oss og trives best i, men det er ikke alltid mulig å forene dette ønsket med realiteten. Mange bor derfor nært trafikkerte veier, i leilighet med felles bakgård eller midt i en travel handlegate.