Glassbloggen

Senk rengjøringskostnadene med selvrensende fasadeglass

Glassfasader innebærer store flater som skal holdes rene, noe som betyr kostnader til profesjonelle renholdsbyråer. Ofte må det brukes personløftere (lift) for å komme til, og som med alt av arbeid i høyden innebærer dette risiko for fallulykker.

Med selvrensende fasadeglass slipper du hele denne problematikken.

Som vi har skrevet om her og her, utvides mulighetsrommet for glassfasader hele tiden. I dag behandles gjerne overflatene på isolerglass i glassfasader med belegg, som alle har forskjellige egenskaper ut fra hvilke funksjoner de skal oppfylle. For eksempel kan fasadeglass ha belegg for solavskjerming, bedre isolasjon, forenklet rengjøring eller antikondens.

 

Lavere kostnader til rengjøring

Selvrensende belegg på fasadeglass gjør at organisk smuss på glassets overflate løses opp ved hjelp av UV-stråler fra sola og dagslyset. Belegget har hydrofile egenskaper, som gjør at vannet flyter ut til en «film» istedenfor dråper og striper.

Dette bidrar til at smuss og skitt som er løst opp til små partikler, skylles vekk med regnvann eller rennende vann fra slange.

I praksis innebærer dette at kostnadene til rengjøring av glasset reduseres kraftig.

Vindusruter i byggfasader eksponeres konstant for smusspartikler i luften, og følgelig kan rengjøring av fasadeglass bli en temmelig dyr affære i lengden. Ved bruk av selvrensende glass i fasader slipper bedriften/bedriftene i bygget store utgifter til vindusvask.

 

Pilkington Activ™ – la naturen ta seg av fasadeglassvasken!

Pilkington Activ™ er verdens første selvrensende glass. Det er verifisert og oppfyller dermed offisielt den nye europeiske standarden for selvrensende glass. EN 1096-5 tester og klassifiserer selvrensende egenskaper for belagt glass. Dette er den eneste uavhengige vurderingen som kan dokumentere egenskaper til produkter som bruker hydrofile og fotokatalytiske egenskaper for å forbedre glassets renhet.

Pilkington Activ™ har et spesielt titandioksid-belegg som aktiveres når det eksponeres for dagslys, eller når glasset utsettes for regn. Smuss og skitt vil nærmest renne av av seg selv. Vindusoverflaten tørker raskt og etterlater seg ingen striper eller tørkeflekker.

Belegget er lagt på i produksjonen av glasset og er derfor meget slitesterkt. Det varer like lenge som selve glasset.

Det selvrensende glasset bryter ned skadelig nitrogendioksid til ufarlig og lettløselig nitrat som skylles bort når det regner. På den måten bidrar faktisk titandioksid-belegget på fasadeglass til å rense forurenset byluft.

 

Testing av selvrensende glass kontra vanlig glass

Tester av Pilkington Activ™ har vist store forskjeller mellom selvrensende glass og vanlig glass. Smuss ble sprøytet på et vanlig glass og et selvrensende glass. Da solstrålene hadde gjort sin jobb og regnet hadde skylt rent, kunne man se at det selvrensende glasset var helt rent uten dråpe avleiringer eller striper. Det vanlige glasset var imidlertid fortsatt skittent.

 

Pilkington Activ Suncool™: selvrensende glass + solbeskyttelse

De selvrensende glassene finnes også som belagte energispareglass, Pilkington Activ Optitherm™, som gjennomfarget solbeskyttelsesglass, Pilkington Activ™ Blue, og som belagte solbeskyttelsesglass, Pilkington Activ Suncool™.

Ønsker du å kombinere solbeskyttelse med selvrensende glass?

Da kan det monteres et mikrotynt belegg på innsiden av det andre glasset. Pilkington Suncool™ slipper inn dagslys, samtidig som det skjermer mot solenergi. Denne kombinasjonen fungerer spesielt godt i både store og mindre glassfasader, glasstak eller takvinduer.

 

selvrensende vinduer

Hilton hotell i Helsingfors har selvrensende vinduer med solbeskyttelse fra Pilkington.

 

Den blå diamanten: banebrytende bruk av Pilkington Activ Suncool™-serien

 

IMPORTED_HavilaDiamanten.-1

Rederiet Havilas innovative kontorbygg i Fosnavåg, også kjent som “Den blå diamanten”, ruver i landskapet og gjenspeiler naturen rundt på en flott måte. Bygget var det aller første i sitt slag i Norge med kombinasjonen av 3-lags isolerglassløsning med superfunksjonsglass. Pilkington Activ Suncool Optilam™ ble brukt som ytre glass i fasaden.

 

Uendelige muligheter med glassfasader

Selvrensende glass passer i alle sammenhenger hvor vasking kan være vanskelig eller utrygt, og er dermed perfekt for glassfasader. Vinduene holder seg rene i lengre perioder, og mindre smuss fester seg til glasset.

Selvrensende glass kan kombineres med solskjermende glass for å oppnå fordelene ved begge deler. Med selvrensende glass blir det med andre ord mye billigere å vedlikeholde vinduene enn med vanlig glass.

Mulighetene med glassfasader er nærmest uendelige, det gjelder bare å velge riktig! Når du velger selvrensende glass, velg det som er sertifisert. Dermed kan du være sikker på at du velger et bra og trygt produkt. Glassfagkjedens medlemmer hjelper deg med å velge rett fasadeglass på rett plass.

 

Gratis e-bok

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?