Glassbloggen

Selvrensende glass til bolig - dette bør du vite

Det er ikke mange år siden tanken om selvrensende glass ville blitt ansett som science fiction. Nå er det en realitet.

Du kan få glass som renser seg selv, og den enda bedre nyheten er at dette glasset kan brukes flere steder enn til vinduer.

 

Hvordan fungerer selvrensende glass? 

Grunnen til at Pilkington Activ™ er så effektivt, handler om måten glasset er produsert på. Det selvrensende kjemiske belegget er lagt på i produksjonen av glasset, og denne integrasjonen gjør at belegget varer like lenge som glasset selv. 

Selvrensingsfunksjonen i glasset kommer i form av et kjemisk belegg, som ligger i det ytterste glasset, som blir utsatt for vær, vind og regn. Funksjonen i dette belegget aktiveres så fort glasset blir eksponert for dagslys, og det bidrar da med to funksjoner: Belegget bryter ned organiske avleiringer, i tillegg til at det lar regnvann og annen fukt fordele seg jevnt over hele glasset, slik at smuss og skitt blir vasket bort av regnet.

Når det oppstår flekker og skitt på glasset, er det vanligvis oppsamlinger av nitrogenoksid som forårsaker dette. Det selvrensende glasset Pilkington Activ™ bryter ned dette til nitrat, som er både ufarlig og lettløselig, dermed renner skitten av glasset sammen med regnet.

 

Gjør det selvrensende glasset hele jobben? 

Av og til kan det forekomme merker på glasset som ikke forsvinner med regnet eller ved at du spyler glasset med hageslangen. Finn en myk klut med litt rengjøringsmiddel på og gni forsiktig på flekken til den er borte. Det er viktig å unngå skarpe gjenstander her, slik at det kjemiske belegget ikke skades. 

Er det lange perioder med tørt vær, og du ikke får hjelp av regnet til å holde de utvendige glassflatene rene, kan du hente frem hageslangen og spyle over. Dette fungerer på samme måte som med regnvann, glasset renser seg selv, og belegget aktiveres igjen så fort det blir utsatt for UV-stråling.

 

Hvor kan jeg bruke selvrensende glass?

Det er ingen synlig forskjell mellom et vanlig glass og til et selvrensende. Det du vil legge merke til, er hvor rent Pilkington Activ™ til enhver tid er. 

Selvrensende glass kan i prinsippet brukes på alle slags glassflater. Umiddelbart er det lett å tenke at det er mest egnet for vinduer på husveggen, men også glasstak, glassflater i en vinterhage og vinduer i ytter- eller balkongdører er godt egnet. Ettersom Pilkington Activ™ kan legges på ulike typer vinduer og glassflater, er det uendelige muligheter for å finne flere egnede bruksområder for dette glasset i din bolig. 


Ta gjerne kontakt med din lokale glassleverandør for en prat om hvilke løsninger som passer best i ditt hjem. 

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Hva er forskjellen på innvendig og utvendig dugg på vinduer?

Dugg kan oppstå både på innsiden og utsiden av glasset, men av helt forskjellige årsaker. Så hvorfor oppstår det? Og er det skadelig for vinduet?


Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Dugg på vinduene? Vi gir deg løsningen!

Opplever du stadig at vinduene dine er dekket av dugg? Med riktig glass i vinduene trenger du ikke lenger irritere deg over fukt på vinduene og ødelagt utsikt. 


De mange fordelene med solskjermende vinduer

De mange fordelene med solskjermende vinduer

Sollys er nærmest for en luksusvare å regne for oss nordmenn, og vi slipper omtrent alt vi har i hendene og valfarter ut av hus og hytter så fort sola titter fram. Nettopp derfor virker det kanskje unaturlig å kjøpe vinduer med solskjerming, vi vil jo ha mest mulig sollys?