Glassbloggen

Selvrensende glass til bolig - dette bør du vite

Det er ikke mange år siden tanken om selvrensende glass ville blitt ansett som science fiction. Nå er det en realitet.

Du kan få glass som renser seg selv, og den enda bedre nyheten er at dette glasset kan brukes flere steder enn til vinduer.

 

Hvordan fungerer selvrensende glass? 

Grunnen til at Pilkington Activ™ er så effektivt, handler om måten glasset er produsert på. Det selvrensende kjemiske belegget er lagt på i produksjonen av glasset, og denne integrasjonen gjør at belegget varer like lenge som glasset selv. 

Selvrensingsfunksjonen i glasset kommer i form av et kjemisk belegg, som ligger i det ytterste glasset, som blir utsatt for vær, vind og regn. Funksjonen i dette belegget aktiveres så fort glasset blir eksponert for dagslys, og det bidrar da med to funksjoner: Belegget bryter ned organiske avleiringer, i tillegg til at det lar regnvann og annen fukt fordele seg jevnt over hele glasset, slik at smuss og skitt blir vasket bort av regnet.

Når det oppstår flekker og skitt på glasset, er det vanligvis oppsamlinger av nitrogenoksid som forårsaker dette. Det selvrensende glasset Pilkington Activ™ bryter ned dette til nitrat, som er både ufarlig og lettløselig, dermed renner skitten av glasset sammen med regnet.

 

Gjør det selvrensende glasset hele jobben? 

Av og til kan det forekomme merker på glasset som ikke forsvinner med regnet eller ved at du spyler glasset med hageslangen. Finn en myk klut med litt rengjøringsmiddel på og gni forsiktig på flekken til den er borte. Det er viktig å unngå skarpe gjenstander her, slik at det kjemiske belegget ikke skades. 

Er det lange perioder med tørt vær, og du ikke får hjelp av regnet til å holde de utvendige glassflatene rene, kan du hente frem hageslangen og spyle over. Dette fungerer på samme måte som med regnvann, glasset renser seg selv, og belegget aktiveres igjen så fort det blir utsatt for UV-stråling.

 

Hvor kan jeg bruke selvrensende glass?

Det er ingen synlig forskjell mellom et vanlig glass og til et selvrensende. Det du vil legge merke til, er hvor rent Pilkington Activ™ til enhver tid er. 

Selvrensende glass kan i prinsippet brukes på alle slags glassflater. Umiddelbart er det lett å tenke at det er mest egnet for vinduer på husveggen, men også glasstak, glassflater i en vinterhage og vinduer i ytter- eller balkongdører er godt egnet. Ettersom Pilkington Activ™ kan legges på ulike typer vinduer og glassflater, er det uendelige muligheter for å finne flere egnede bruksområder for dette glasset i din bolig. 


Ta gjerne kontakt med din lokale glassleverandør for en prat om hvilke løsninger som passer best i ditt hjem. 

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [vinduer]
5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.


5 forholdsregler for å unngå riper i glass

5 forholdsregler for å unngå riper i glass

I utgangspunktet skal det ikke være behov for at vi tar så mye på glasset vi omgir oss med, og i alle fall ikke på en måte som forårsaker riper. Likevel er det en utbredt utfordring med riper i glass, så i denne artikkelen gir vi deg noen tips som gjør at du unngår å ripe opp glassflatene dine.


Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Reduser strømregningen og miljøavtrykket med energispareglass

Vinduets opprinnelige funksjon er å slippe inn dagslys samtidig som det skal beskytte mot vær og vind. I dag kan man oppnå så mye mer med flere glass i kombinasjon. Med en målsetting om at vinduer skal sørge for best mulig inneklima og lavest mulig miljøpåvirkning, er energispareglass er godt valg.