Glassbloggen

Glassbord på kjøkkenet – et uventet innslag med mange fordeler

Kjøkkenbordet kan kalles for hjertet i hjemmet. Det er her familie og venner samles og snakker sammen uten forstyrrelser fra omverdenen. Uansett om man skal spise sammen, spille brettspill, gjøre lekser eller ta seg en god kopp kaffe, så er kjøkkenbordet stedet man ofte søker seg til. 

Et hjerte (midtpunkt) av glass høres kanskje ikke så heldig ut, men for hjemmets hjerte er faktisk glass en utmerket løsning.

Elegant og sikkert

Glassbord er elegante, moderne og lekre – siden bordet er hjemmets hjerte, betyr det at de aller fleste som kommer, vil se det på et eller annet tidspunkt, og trolig også sitte ved det. Det er derfor naturlig at folk ønsker å bruke tid på å bestemme seg for hvilket kjøkkenbord de ønsker å kjøpe.

Mange av de som overveier glassbord, er bekymret for at det vil knuse. Dette er forståelig, siden mange glassbord på markedet er av lavere kvalitet og ikke nødvendigvis består av sikkerhetsglass. Skal man kjøpe et glassbord, uansett hvor i hjemmet det skal stå, bør man bruke et høykvalitativt glass som tåler støt og vekt av forskjellige slag. Du kan fint spørre en glassmester om råd før du kjøper et kjøkkenbord i glass, slik at du er sikker på at du får et holdbart og trygt glassbord som du vil kunne ha glede av i flere år. Ellers så kan kanskje glassmesteren rett og slett lage bordet til deg.

 

Et sted for både ro og moro

Julen er en tid da hele familien samles og spiser julemiddag. Men forventningsfulle barn som kaster nysgjerrige blikk mot julegavene under juletreet, kan ofte føre til at middagen blir litt kortere enn noen kanskje hadde ønsket. Det er ikke alltid like lett å holde på barnas interesse i dype samtaler. Du tar fram noen fargestifter og papirblokker, slik at barna holder seg opptatt, men før du vet ordet av det, har du stygge merker over halve bordet.

Dette kan du faktisk løse med et kjøkkenbord i glass. Gi barna whiteboard-tusjpenner, så gjør det ikke noe om de ikke holder seg innenfor rammene. Du kan faktisk la barna male rett på bordet. Tusjen vil nemlig lett kunne fjernes med litt vann, samtidig som barna vil synes det er kult å kunne male rett på bordet. Sørg bare for å fjerne det når middagen er over, da det kan bli vanskeligere å få vekk tusjmerker etter at de har fått tørke i noen timer. Dette fungerer også fint på den siste farsotten, slim! Glem stygge fettflekker, disse får du lett vekk med et glassbord.

 

Unngå stygge merker

Alle som har hatt et trebord, vet hvor lett det er å få stygge merker i bordet. Det skal ikke mer til enn å glemme et glass eller en kaffekopp på bordet i en time før skaden er skjedd. Det er fint å ha et hjem fylt med minner, men den eneste følelsen som blir igjen av merker i bordet, er irritasjon.

Med et glassbord vil du aldri igjen måtte komme hjem med hjertet i halsen etter å ha oppdaget at du glemt å fjerne et glass med kaldt vann på bordet. Selv om det har stått der i to dager, vil du fortsatt kunne fjerne merket med litt rengjøringspray og en mikrofiberklut.

 

Det er utrolig mange fordeler ved å ha et glassbord. Uansett om du skal ha glassbordet på kjøkkenet eller et annet sted i hjemmet, bør du investere i et av litt høyere kvalitet, slik at det holder i flere år fremover. Hvis du vil unngå å få grønnskjær i glassbordet, kan du lese om det her.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

De fleste av oss har levert glass i beholdere forbeholdt slikt. Barn synes ofte dette er en morsom aktivitet, fordi de kan slippe syltetøyglass ned i beholderne og høre at det knuser inn i alt det andre glasset som ligger der inne.


Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Enten du skal bytte ut noen av vinduene dine, tar med deg et vakkert glasselement når du skal selge familiehytta, eller har funnet et stykke glass du vil vise frem, finnes det mange muligheter for å gjenbruke glasset. Har du lyst til å gjøre en innsats selv, er det utallige prosjekter du kan gå i gang med for å utnytte vakre glasselementer.


5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.