Glassbloggen

Glass til møbler – stilrent og trendy

Glass er blitt et eksklusivt element i interiør. Materialet fronter innovative løsninger nær sagt overalt i hjemmet. Det setter et eksklusivt preg på ethvert rom, er slitesterkt, lett å holde rent og nesten evigvarende.

Glassbord, glasshyller, glasskap, glass mellom kjøkken og stue, glass på kjøkkenbenk og glass over kjøkkenbenk er noen av de mest populære løsningene. Glass er både klassisk og moderne, og det kan brukes til så mangt – også til møbler. I dag blir det mer og mer populært med møbler i glass, f. eks. kommoder, nattbord, lamper, rammer, klokker og bokhyller.

 

Unikt uttrykk og sikkert i bruk

Når det lages møbler med glass, vil den visuelle effekten med gjennomskinn og ulike glassfarger skape et møbel som rett og slett har et enestående uttrykk. I tillegg er glass brukt i møbler sikkert, brukervennlig og er enkelt å vedlikeholde.

Møbeldesignere ser gjerne etter slike spesielle egenskaper og velger ofte glass som er ekstra klart, laminert med tonet mellomlag eller fargeemaljert glass.

 

Hvilken type glass brukes til møbler?

Med Pilkington Optiwhite™ (ekstra klart glass) og Pilkington Optifloat™ Opal (matt gjennomsiktig glass) får man et møbel med et svært distinkt utseende. 

Pilkington Optiwhite™ er et glass med lavt jerninnhold og er derfor lysere og klarere enn vanlig floatglass. Det lave jerninnholdet gjør at glasset ikke får den karakteristiske grønntonen som man ofte ser i ulike interiørglassløsninger, spesielt på kantene. Dermed kommer fargene eller strukturen bak glasset til sin fulle rett. Fargenøytraliteten gjør Pilkington Optiwhite™ spesielt god egnet som møbelglass. Dessuten kan glasset bøyes uten at de optiske egenskapene blir svekket, og det kan derfor brukes til møbler i alle mulige fasonger.

Pilkington Optifloat™ Opal er et ypperlig valg til interiør. Glasset er syreetset og har et gjennomsiktig, matt uttrykk som passer til praktisk talt alle typer møbler. Glasset har høyt lysinnslipp og er antireflekterende, noe som skaper en elegant finish på møbler.

 

Kan et møbel i glass knuse?

Men sånn egentlig, møbel i glass ...? Kan det være særlig praktisk i et småbarnshjem? Hva om smårollingene dunker en hard gjenstand i møbelet, vil det ikke gå i tusen knas og i verste fall forårsake kuttskader?

Faktisk ikke. Et møbel i glass kan naturligvis gå i stykker dersom noe støter hardt mot det, men det vil aldri “eksplodere” og bli til farlige glasskår. Møbelglass blir nemlig både herdet og laminert, og dermed vil glasset kun granulere. Det vil si at glasset blir til mange småbiter uten skarpe kanter.

Du kan derfor være helt trygg på at et møbel i glass er 100 prosent sikkert, både for deg og dine kjære.

Pilkington Optiwhite™ og Pilkington Optifloat™ Opal kan begge herdes og lamineres for å ivareta sikkerheten.

 

Ønsker du en atmosfære av eksklusivitet og renhet i hjemmet, er glass et soleklart valg. Det gir et anstrøk av glamour på møbler som ellers kan fremstå litt traust i designet. Det er bare fantasien som setter grensene, så la kreativiteten blomstre og kontakt oss dersom du har spørsmål.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.