Glassbloggen

Inspirasjon til hjemmet: 8 interiørløsninger med glass

Nettet er fullt av inspirerende ideer når man skal pusse opp hjemmet sitt - men iblandt kan det bli litt for mye av det gode og man kan miste oversikten. Hvilke muligheter har man med glass i hjemmet? La oss se nærmere på åtte av de vanligste bruksområdene innendørs.

 

Glassvegg

Glassvegger er nettopp hva det høres ut som, vegger av glass som går fra gulv til tak. Glassveggene fungerer som rom-skille  uten å redusere følelsen av romslighet og uten å miste naturlig lys.

Glassvegger kan benyttes i soverom, mellom kjøkken og stue og mellom hjemmekontor og fellesområder. Når man setter opp glassvegger ønsker man dog som regel å lukke ute støy og lyder slik at man fortsatt bevarer litt av det private. Da er det lurt å lese seg opp litt på Pilkington Optilam™ som er et støyreduserende glass som fungerer perfekt for glassvegger.

 

Glassgulv

Glassgulv består av et tykt glass som er like sikkert å gå på som vanlig glass. Som regel pleier man ikke å ha hele etasjer med glassgulv, men heller mindre områder i gulvet. Disse områdene er ofte laget som et blikkfang eller som et samlingspunkt f. eks. under matbordet. Det kan også bli brukt i 2 etage for å slippe inn mer lys til den nedre etasjen.

 

Glasstrapp

Glasstrapper vil vekke interiørdesigneren i deg og få ditt hjerte til å fylles av glede. En glasstrapp er både eksklusiv og praktisk siden du vil unngå at området under trappen blir mørkt og dunkelt. Det finnes veldig mange forskjellige designs på glasstrapper og om dette er noe du er interessert i å lese mer om anbefaler vi at du klikker deg inn på vårt innlegg om glasstrapper.

 

Glassrekkverk

Som vi skrev for noen dager siden kan også glassrekkverk benyttes innendørs - til flere forskjellige formål. Du kan blant annet bruke det som rekkverk til trappen, i andre etasjen eller som romskiller. Les mer om hvordan glassrekkverk kan brukes innendørs her.

 

Speil

Store speil er ikke lenger prikken over i:en i hjemmet ditt, men selve i:en. Speil kan brukes til langt mer enn bare på baderom og soverom. Du kan for eksempel bruke speilvegger for å få rommet til å føles større, eller speilspiler for å bryte opp rommet litt. Du kan også bruke smarte speil for å skjule TV-skjermer om du ønsker en moderne vri på hjemmet ditt. Les gjerne vårt innlegg om 4 designideer med speil her.

 

Glass på kjøkkenet

Vi har skrevet flere blogginnlegg om glass over kjøkkenbenk. Du kan blant annet få litt inspirasjon her. Men glass kan brukes til mye mer på kjøkkenet, for eksempel på benkeplaten eller i vegg mellom kjøkkenet og stuen. Les gjerne vårt innlegg om kjøkkentrender med glass i 2020 for å se litt på mulighetene som finnes.

 

Glass på bad

Har du noen gang besøkt et baderom uten et eneste glasselement? Svaret er trolig nei. Glass og bad er som hånd i hanske. Her finnes det uendelig med muligheter. Du kan bruke glassvegg til dusjen, glassdører til dusjen, glassvegg til badekaret for å unngå vannsøl på gulvet, glassfliser, speil og utrolig mye mer. Les gjerne vårt innlegg om baderomstrender med glass i 2019 her.

 

Skyvedør i glass

Skyvedører i glass har blitt veldig populært til bruk i garderober de siste årene, men det finnes naturligvis mange andre bruksområder for skyvedører i glass. Var du f.eks. klar over at man i Japan nesten utelukkende bruker skyvedører i hjemmet for å spare plass? Skyvedører i glass kan brukes hvor du enn ønsker i hjemmet, her er det du som bestemmer hvor du ønsker innsikt og hvor du ønsker å holde det litt mer privat.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glassvegg, glasstrapp, Glass på kjøkken, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.