Glassbloggen

Inspirasjon til hjemmet: 8 interiørløsninger med glass

Nettet er fullt av inspirerende ideer når man skal pusse opp hjemmet sitt - men iblandt kan det bli litt for mye av det gode og man kan miste oversikten. Hvilke muligheter har man med glass i hjemmet? La oss se nærmere på åtte av de vanligste bruksområdene innendørs.

 

Glassvegg

Glassvegger er nettopp hva det høres ut som, vegger av glass som går fra gulv til tak. Glassveggene fungerer som rom-skille  uten å redusere følelsen av romslighet og uten å miste naturlig lys.

Glassvegger kan benyttes i soverom, mellom kjøkken og stue og mellom hjemmekontor og fellesområder. Når man setter opp glassvegger ønsker man dog som regel å lukke ute støy og lyder slik at man fortsatt bevarer litt av det private. Da er det lurt å lese seg opp litt på Pilkington Optilam™ som er et støyreduserende glass som fungerer perfekt for glassvegger.

 

Glassgulv

Glassgulv består av et tykt glass som er like sikkert å gå på som vanlig glass. Som regel pleier man ikke å ha hele etasjer med glassgulv, men heller mindre områder i gulvet. Disse områdene er ofte laget som et blikkfang eller som et samlingspunkt f. eks. under matbordet. Det kan også bli brukt i 2 etage for å slippe inn mer lys til den nedre etasjen.

 

Glasstrapp

Glasstrapper vil vekke interiørdesigneren i deg og få ditt hjerte til å fylles av glede. En glasstrapp er både eksklusiv og praktisk siden du vil unngå at området under trappen blir mørkt og dunkelt. Det finnes veldig mange forskjellige designs på glasstrapper og om dette er noe du er interessert i å lese mer om anbefaler vi at du klikker deg inn på vårt innlegg om glasstrapper.

 

Glassrekkverk

Som vi skrev for noen dager siden kan også glassrekkverk benyttes innendørs - til flere forskjellige formål. Du kan blant annet bruke det som rekkverk til trappen, i andre etasjen eller som romskiller. Les mer om hvordan glassrekkverk kan brukes innendørs her.

 

Speil

Store speil er ikke lenger prikken over i:en i hjemmet ditt, men selve i:en. Speil kan brukes til langt mer enn bare på baderom og soverom. Du kan for eksempel bruke speilvegger for å få rommet til å føles større, eller speilspiler for å bryte opp rommet litt. Du kan også bruke smarte speil for å skjule TV-skjermer om du ønsker en moderne vri på hjemmet ditt. Les gjerne vårt innlegg om 4 designideer med speil her.

 

Glass på kjøkkenet

Vi har skrevet flere blogginnlegg om glass over kjøkkenbenk. Du kan blant annet få litt inspirasjon her. Men glass kan brukes til mye mer på kjøkkenet, for eksempel på benkeplaten eller i vegg mellom kjøkkenet og stuen. Les gjerne vårt innlegg om kjøkkentrender med glass i 2020 for å se litt på mulighetene som finnes.

 

Glass på bad

Har du noen gang besøkt et baderom uten et eneste glasselement? Svaret er trolig nei. Glass og bad er som hånd i hanske. Her finnes det uendelig med muligheter. Du kan bruke glassvegg til dusjen, glassdører til dusjen, glassvegg til badekaret for å unngå vannsøl på gulvet, glassfliser, speil og utrolig mye mer. Les gjerne vårt innlegg om baderomstrender med glass i 2019 her.

 

Skyvedør i glass

Skyvedører i glass har blitt veldig populært til bruk i garderober de siste årene, men det finnes naturligvis mange andre bruksområder for skyvedører i glass. Var du f.eks. klar over at man i Japan nesten utelukkende bruker skyvedører i hjemmet for å spare plass? Skyvedører i glass kan brukes hvor du enn ønsker i hjemmet, her er det du som bestemmer hvor du ønsker innsikt og hvor du ønsker å holde det litt mer privat.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glassvegg, glasstrapp, Glass på kjøkken, glass på bad]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.