Glassbloggen

Kjøkkentrender med glass i 2019

Trender kommer og går, det ligger litt i selve begrepet – og for hver ny trend ser glass ut til å spille en stadig viktigere rolle. Dette kan være fordi mulighetene med glass er nærmest uendelige, eller fordi det stadig kommer nye innovasjoner innen glassprodukter på markedet. 

Uansett årsak er det som regel på kjøkkenet og på badet at glass benyttes i stadig større grad.

I dette innlegget ser vi nærmere på noen av de siste kjøkkentrendene innen glass.

 

Silketrykket glass over kjøkkenbenk

Etter en lang periode preget av minimalisme og anonymitet har 2019 ofte blitt referert til som 'personlighetens år' på interiørmarkedet. Én måte som har blitt populær å løfte frem personligheten sin på, er å benytte silketrykket glass over kjøkkenbenk. Grunnen til dette er at man kan velge hvilket mønster man enn ønsker seg på glasset. Ja, om ønskelig kan man til og med designe mønstret selv. Silketrykket glass er med andre ord en glimrende måte å vise frem personligheten sin på, på en veldig stilfull måte.

 

Smarte kjøkken

Som vi skrev om allerede i 2017, har multifunksjonelle glass fått en stadig mer sentral rolle på kjøkkenet. Å bruke et transparent speil som skjuler en digital skjerm (for eksempel en TV), øker i popularitet i norske hjem. Du kan med andre ord få TV-en på kjøkkenet til å se ut som en stekeovn eller et vanlig speilskap når den er avstengt. TV-en blir dessuten beskyttet mot stekefett, vann og damp.

 

Støydempende glass mellom stue og kjøkken

Ønsker du å ha det stille når du er på kjøkkenet? Da er du ikke alene. Etter hvert som flere og flere får opp øynene for at man faktisk kan benytte seg av støydempende glass i hjemmet, blir også dette et stadig mer populært glassvalg.

Med støydempende glass mellom stue og kjøkken kan du 'flykte unna' støyen i resten av hjemmet – om det så er noen som ser på TV, barn som leker, eller høylytte gjester når du har besøk.

 

Lys og mørke

At det har blitt populært å kombinere mørkt og lyst, har nok de aller fleste fått med seg. Sorte hyller, kjøkkenøyer i skifer og andre mørkere elementer har økt raskt i popularitet. Men med så mye mørke trenger man også mye lys. Store vinduer og effektiv bruk av speil på kjøkkenet tar frem lyset som de mørkere elementene har en tendens til å "sluke".

 

Kombinasjon av stiler

Lys og mørke er imidlertid ikke den eneste kombinasjonen som har blitt populær i det siste. Å kombinere forskjellige stiler generelt ser ut til å bli en voksende trend i 2020. Om det så er å kombinere rustikt treverk med moderne glassløsninger, eller sterke kontraster, så ser det ut til at dette ikke er en trend som er i ferd med å dabbe av med det første. Farget glass på kjøkkenbenk har for eksempel blitt et stadig vanligere innslag i norske hjem.

 

Dette er bare noen av kjøkkentrendene vi ser innen glass akkurat nå, og det finnes noe for enhver stil. Du har så mange muligheter med glass at det kun er kreativiteten som setter grensene.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Slik rengjør du glasset i peisen

Slik rengjør du glasset i peisen

Har du rengjort glasset i peisen din for sesongen? I dette blogginnlegget vil du få noen tips til hvordan du kan rengjøre og vedlikeholde glasset i peisen din. 


Slik bruker du speil som designelement i stuen

Slik bruker du speil som designelement i stuen

Et speil har mange bruksområdet, og det å henge speil i stuen er kanskje ikke noe du har tenkt på som en mulighet. Men ved å bruke speil,  kan du øke romfølelsen og fremheve ting du er glad i, eller hente litt av det som er utenfor vinduet inn i stuen. 


Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Derfor bør du ha skyvedører i glass inne

Skyvedører er et praktisk og plassbesparende alternativ til en tradisjonell dør som svinger inn i rommet. En skyvedør kan ha mange bruksområder som alt fra romdeler til garderobeløsning.