Glassbloggen

Glass over kjøkkenbenk – ikke bare én valgmulighet

Stadig flere norske hjem har nå glass over kjøkkenbenken. Fordelene er mange. Det tåler vannsøl fra kran, sprut og slag fra gryter og panner samt damp med høy temperatur fra kasseroller. 

Videre er det jo betydelig lettere å vedlikeholde glass enn mange andre løsninger. Men er du klar over at du har flere valgmuligheter med glass over kjøkkenbenk? Ja, mulighetene er faktisk nesten uendelige.

Brennlakkert glass

La oss begynne med den kanskje vanligste glassløsningen over kjøkkenbenk – brennlakkert glass. Dette vil si glass som kun er gjennomsiktig på én side og farget på baksiden. Du har sikkert sett hvitt brennlakkert glass før, men vet du at du kan få brennlakkert glass i nesten hvilken som helst farge? Du kan enten velge blant de mest populære RAL-fargene, eller spørre om mindre vanlige RAL-farger dersom du legger inn en litt større bestilling. Brennlakkert glass er dessuten herdet, så du får automatisk et sikkerhetsglass dersom du bestemmer deg for denne glasstypen.

 

Dekorglass

Dersom du ønsker en personlig touch på kjøkkenet, kan du benytte deg av dekorglass. Dekorglass innbefatter flere typer glass med forskjellige slags mønstre, og valgmulighetene er utrolig mange. Du kan for eksempel bruke et silketrykket glass med et ferdiglaget mønster, eller et mønster som du – eller barna dine – har designet selv. Mye mer personlig enn dette er det vanskelig å få det. Hvis du ønsker en mer minimalistisk stil og annerledes, kan du bruke for eksempel Pilkington Optifloat™ Opal, som er et matt glass.

Pilkington Ornamentglass er et annet dekorglass med mange forskjellige mønstre og teksturer. Selv bare i dekorglass-verdenen har du altså et hav av muligheter.

 

Klart glass

Har du en ensfarget vegg? Da trenger du kanskje ikke brennlakkert glass. Et helt klart glass vil gi nesten det samme inntrykket. Klart glass er imidlertid mest effektivt over kjøkkenbenk dersom du har en stilig eller særegen tapet på kjøkkenet. Denne trenger du altså ikke å gjemme vekk, du kan faktisk sette en glassplate over tapeten, slik at den går igjen i hele kjøkkenet. Vi anbefaler Pilkington Optiwhite™ til dette formålet for å unngå grønnskjær i glasset. Dette vil føre til at tapeten ser nøyaktig likedan ut under glasset som på veggene uten glass.

 

Som du kan se, er det altså en rekke valgmuligheter når du skal ha glass over kjøkkenbenken. Tenk litt over hvilket inntrykk du ønsker at glasset skal gi, og hvordan det vil se ut når det er ferdigmontert. Tenk også på at alt av glass du bruker over kjøkkenbenken, bør være et sikkerhetsglass, slik at det faktisk tåler høyere temperaturer og eventuelle slag. Les gjerne mer om glass på kjøkkenet i vår e-bok "Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet".

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.