Glassbloggen

Glass over kjøkkenbenk – ikke bare én valgmulighet

Stadig flere norske hjem har nå glass over kjøkkenbenken. Fordelene er mange. Det tåler vannsøl fra kran, sprut og slag fra gryter og panner samt damp med høy temperatur fra kasseroller. 

Videre er det jo betydelig lettere å vedlikeholde glass enn mange andre løsninger. Men er du klar over at du har flere valgmuligheter med glass over kjøkkenbenk? Ja, mulighetene er faktisk nesten uendelige.

Brennlakkert glass

La oss begynne med den kanskje vanligste glassløsningen over kjøkkenbenk – brennlakkert glass. Dette vil si glass som kun er gjennomsiktig på én side og farget på baksiden. Du har sikkert sett hvitt brennlakkert glass før, men vet du at du kan få brennlakkert glass i nesten hvilken som helst farge? Du kan enten velge blant de mest populære RAL-fargene, eller spørre om mindre vanlige RAL-farger dersom du legger inn en litt større bestilling. Brennlakkert glass er dessuten herdet, så du får automatisk et sikkerhetsglass dersom du bestemmer deg for denne glasstypen.

 

Dekorglass

Dersom du ønsker en personlig touch på kjøkkenet, kan du benytte deg av dekorglass. Dekorglass innbefatter flere typer glass med forskjellige slags mønstre, og valgmulighetene er utrolig mange. Du kan for eksempel bruke et silketrykket glass med et ferdiglaget mønster, eller et mønster som du – eller barna dine – har designet selv. Mye mer personlig enn dette er det vanskelig å få det. Hvis du ønsker en mer minimalistisk stil og annerledes, kan du bruke for eksempel Pilkington Optifloat™ Opal, som er et matt glass.

Pilkington Ornamentglass er et annet dekorglass med mange forskjellige mønstre og teksturer. Selv bare i dekorglass-verdenen har du altså et hav av muligheter.

 

Klart glass

Har du en ensfarget vegg? Da trenger du kanskje ikke brennlakkert glass. Et helt klart glass vil gi nesten det samme inntrykket. Klart glass er imidlertid mest effektivt over kjøkkenbenk dersom du har en stilig eller særegen tapet på kjøkkenet. Denne trenger du altså ikke å gjemme vekk, du kan faktisk sette en glassplate over tapeten, slik at den går igjen i hele kjøkkenet. Vi anbefaler Pilkington Optiwhite™ til dette formålet for å unngå grønnskjær i glasset. Dette vil føre til at tapeten ser nøyaktig likedan ut under glasset som på veggene uten glass.

 

Som du kan se, er det altså en rekke valgmuligheter når du skal ha glass over kjøkkenbenken. Tenk litt over hvilket inntrykk du ønsker at glasset skal gi, og hvordan det vil se ut når det er ferdigmontert. Tenk også på at alt av glass du bruker over kjøkkenbenken, bør være et sikkerhetsglass, slik at det faktisk tåler høyere temperaturer og eventuelle slag. Les gjerne mer om glass på kjøkkenet i vår e-bok "Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet".

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.