Glassbloggen

Stopp! Ikke mal glasset selv - Slipp kyndige fagfolk til

Du har sikkert sett det, glass som er ensfarget på undersiden. Det er jo utrolig elegant og stilfullt å ha slikt glass over for eksempel vasken på badet eller inn mot veggen i dusjen. Det frister kanskje å male "baksiden" av glasset selv, men resultatet vil ikke gi deg den effekten du er ute etter. Hvordan oppnår man da denne effekten?

 

Farget glass

Glasset du er på jakt etter, er brennlakkert. Glassmestere produserer dette ved å legge en spesiell keramisk maling på glasset. Deretter blir glasset herdet, noe som fører til at den keramiske malingen brennes inn i glassoverflaten. På denne måten får fargen en mye større styrke enn hvis du bare maler det for hånd. Effekten blir da at du ikke bare får et vakkert glass, men også et sikkert glass som passer utmerket til bad, kjøkken og interiør ellers.

 

Mange forskjellige fargevalg

Brennlakkert glass finnes i mange ulike farger. Du kan enten velge blant de mest populære RAL-fargene, eller spørre om mindre vanlige RAL-farger dersom du legger inn en litt større bestilling. For at fargen skal bli riktig i henhold til fargeangivelsen, brukes et jernfattig glass, som for eksempel Pilkington Optiwhite™, slik at man unngår grønnskjær i glasset.

 

Utendørs og innendørs

Brennlakkerte glass er så slitsterkt at det kan brukes både innendørs og utendørs. Men husk på at den brennlakkerte siden bør stå mot noe, ettersom denne siden ikke vil ha den samme effekten. Et glassrekkverk i brennlakkert glass er derfor kanskje ikke den lureste ideen, selv om det ville blitt veldig pent fra én side.

 

Vanlig å bruke på bad

Bad og kjøkken er de vanligste stedene å bruke brennlakkert glass på, særlig over vasken eller mellom overskap og benk. Dette gir vaskesonen en elegant finish samtidig som det blir enklere å holde det rent enn for eksempel fliser, da det er en helt glatt overflate. Det er også blitt populært å benytte seg av brennlakkert glass istedenfor fliser i dusjen mot veggen. Kombinert med en dusjdør eller dusjvegg i glass vil dette gi dusjsonen en særdeles eksklusiv følelse, pluss at du unngår at veggen blir utsatt for fukt som kan føre til fuktskader.

 

Brennlakkert glass er en lekker løsning for det moderne hjemmet dersom det ikke er meningen at man skal kunne se gjennom glasset. På vegger er med andre ord brennlakkert en ypperlig løsning hvis man vil ha noe litt annerledes og minimalistisk i hjemmet sitt.

 

New Call-to-action