Glassbloggen

Muligheter med glassdører

Glass har alltid en naturlig plass i trendbildet, og nå begynner stadig flere å få opp øynene for effekten glassdører har på hjemmeinteriøret. Med dører i glass får du ekstra lys inn, uten at det går utover sikkerhet eller innsyn. Det gir en befriende følelse av åpenhet.

Når tradisjonelle dører er lukket, skilles rommene av. Med glassdører får du derimot følelsen av større og åpnere rom, og hjemmet virker romsligere. Når du lukker glassdørene, kan du likevel skue inn til de andre rommene.

Må glasset i døren være helt vanlig klart glass? Så visst ikke, du har utrolig mange spennende glasstyper å velge mellom. I dette innlegget ser vi nærmere på noen av de mange valgmulighetene du har når du skal sette opp en glassdør innendørs.

 

Mulighet 1: Frostet glass

Kanskje det mest populære valget om dagen er å benytte seg av et matt glass som reduserer innsyn samtidig som det slipper inn lys. Frostet glass kalles også for 'diffuse glass', dvs. glass som slipper inn lys, men forhindrer gjennomsyn.

Frostet glass i dører gir deg mange dekorative muligheter. Dersom du ønsker en dør utenom det vanlige, kan du silketrykke det frostede glasset.

 

Mulighet 2: Silketrykket glass

Silketrykket glass blir mer og mer populært til bruk i hjemmet, og det passer perfekt når du ønsker en glassdør med et litt mer personlig preg. For eksempel kan du kombinere Pilkington Silketrykket Glass med Pilkington Optifloat™ Opal, noe som gir deg vakre mønster på døren.

Silketrykket glass gir deg mange forskjellige mønster å velge mellom, og du kan faktisk lage ditt eget mønster, med opakt glass. Dersom du har barn, kan de tegne egne figurer og mønster som du så kan skanne inn på PC-en og sende til glassleverandøren. Dermed får du en helt unik dør som gjør hjemmet ditt personlig og koselig.

Silketrykket glass kan også være være diffust, slik at du kun ser en uskarp versjon av det som er på den andre siden.

 

Mulighet 3: Støyreduserende glass

Dører benyttes ofte for å redusere støy mellom rom. Dersom du har litt ekstra behov for å redusere støy helt og holdet mellom rom, for eksempel i et lydstudio eller i en TV-stue, kan du med fordel bruke et støyreduserende glass som f.eks. Pilkington Optilam™.

Med en dør i støyreduserende glass skaper du en lydisolert sone, der du finner roen midt oppi barnerop, middagskaos og lek.

 

Mulighet 4: Tradisjonell dør eller skyvedør?

Det er jo ikke bare glasstyper du kan velge mellom når du skal installere en glassdør i hjemmet ditt – du kan også velge mellom ulike dørtyper.

Skyvedører i glass er en trend som er på full fart inn i norske hjem. Det er utrolig pent og gjør at du får mest mulig plassutnyttelse. En skyvedør i glass både deler av og binder rommene sammen. Glassfelt skaper romfølelse og slipper dessuten inn godt med naturlig lys.

Les mer om skyvedør i glass her.

 

Mulighet 5: Hva med en baderomsdør i glass?

Glassdører inn til baderom har blitt stadig mer populært i sydligere strøk, og trenden er faktisk på full fart nordover, bl.a. på hoteller. Med en glassdør i frostet eller matt glass vil baderommet i hjemmet føles mer innbydende og romsligere, samtidig som det forblir privat.

Les mer om baderomsdør i glass her.

 

Mulighet 6: Vanlig sikkerhetsglass

Noen ganger er det enkle det beste – kanskje du bare ønsker en helt enkel glassdør, det er jo uansett veldig pent. Det eneste som er viktig å tenke på da, er at du velger et sikkerhetsglass, slik at døren ikke knuser om den for eksempel blåser igjen som følge av gjennomtrekk eller om noen ved et uhell renner rett på den.

 

Konklusjon

Dette er bare noen av valgmulighetene du har med glassdører, men som alltid når det gjelder glassløsninger: Det er faktisk bare fantasien som setter grensene! Glassdører tilfører hjemmet et stilfullt uttrykk og en klassisk stemning.

 

Oppfyll drømmen om perfekte vinduer

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, glass på bad]
Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

Hvordan gjenbrukes egentlig glass?

De fleste av oss har levert glass i beholdere forbeholdt slikt. Barn synes ofte dette er en morsom aktivitet, fordi de kan slippe syltetøyglass ned i beholderne og høre at det knuser inn i alt det andre glasset som ligger der inne.


Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Uendelige muligheter med gjenbruk av gamle glasselementer

Enten du skal bytte ut noen av vinduene dine, tar med deg et vakkert glasselement når du skal selge familiehytta, eller har funnet et stykke glass du vil vise frem, finnes det mange muligheter for å gjenbruke glasset. Har du lyst til å gjøre en innsats selv, er det utallige prosjekter du kan gå i gang med for å utnytte vakre glasselementer.


5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

5 ideer når du skal lage musikkrom hjemme

Å være i familie eller bo under samme tak er ingen garanti for at man har samme musikksmak. Selv om det å skaffe hvert familiemedlem sitt eget sett med øretelefoner gjør at alle kan gå rundt og lytte til det de vil, er det noe eget med å kunne nyte musikk på full guffe ut i rommet.