Glassbloggen

Gi ditt hjem et ansiktsløft med glassgulv

Med glassgulv får du et stilig interiør samt mer lys inn.

Ønsker du noe som ikke alle har, og en «wow-faktor», er glassgulv noe for deg. I næringsbygg har glassgulv vært populært de senere årene, men også i private hjem. Du ønsker kanskje et nytt hus, og ser etter spennende detaljer? Eller du vil gi ditt eksisterende hjem et ansiktsløft? Glassgulv gjør et hvert hjem unikt og delikat.

Dette bør du vite før montering

Det er viktig å starte planleggingen i god tid uavhengig om det er nybygg eller renovering. Dette er fordi gulvglass krever en del forarbeid for en snekker, som er avhengig av dialog med glassmester. Glassets dimensjon utføres av glassmester, som forholder seg til retningslinjer for gulvglass.

Gulvglass er sklisikkert

Offentlige steder har egne regler for glassgulv. En av grunnene er at det skal være sklisikkert. I private boliger vil glassgulv kunne integreres på de fleste flater. Fordelen er at glassgulvet blir en naturlig kilde til dagslys, og gir inntrykk av et mer åpent rom. Hva med å ha noe under gulvet, som blir et blikkfang når du beveger deg over det? Har du en vinkjeller kan det unike være at gjestene og deg selv ser den fra etasjen over.

Kontrast til tregulvet

Det er ikke sånn at du behøver glassgulv over en hel flate. Det kan være et mindre område i et rom, for å skape en kontrast, og for å gi gjenskinn av lyset fra vinduene. Med glassgulv er alt mulig - både på små og store flater.

 

Glassgulv
Eksempelvis her ser du at deler av gulvet er i glass. På grunn av plasseringen ved vindu gir lyset et fint i spill i rommet.

 

Glassgulv med barn i hus

Det er ikke unaturlig at du tenker at glassgulv er lite praktisk hvis du har barn. De mister jo ting i gulvet. Hva skjer om 2-åringen kaster iPaden i gulvet? Knuser både den og gulvet? Gulvglass er svært solid da det er minimum 3 lag med multilaminert glass.

Du behøver derfor ikke å bekymre deg for at det knuses eller sprekker, men vi anbefaler likevel at harde gjenstander ikke faller i gulvet. Da kan en ripe eller to komme i glasset og i verste fall sprekke. Svaret på spørsmålet er at du må passe litt ekstra godt på 2-åringen, men dere kan hoppe og herje så mye dere vil.

Er du nysgjerrig på gulvglass ta kontakt med oss for en uforpliktet samtale.