Glassbloggen

Moderniser trappen med glassrekkverk

I dag er det uendelige muligheter når det kommer til trappedesign, og bruken av glass i rekkverk har aldri vært større.

Tidligere var den tradisjonelle tretrappen en standard i alle hus. I dag ønsker vi gjerne å modernisere trappen, som er et holdepunkt mellom husets etasjer. Rekkverk i glass kan fint settes inn i eksisterende trekonstruksjon.

20140604_110539 (1)
Glass er populært
Det har blitt mer og mer populært med glass i hjemmet. Glass åpner opp rommet, og slipper lyset inn. Det er et moderne interiørvalg, som er både stilrent og klassisk, samtidig som det gir rene detaljer. En trapp med rekkverk i glass, vil derfor bidra til mer lys inn og gi det stilrene uttrykket du kanskje ønsker.

 

iStock_000019528450_Large

Estetikk og sikkerhet
I et fåtalls av hjem finner du svevende designtrapper uten rekkverk, noe som strider imot alle trappeforskrifter. Med glass i rekkverk får du følelsen av svevende trappetrinn, samtidig som at du opprettholder sikkerhetskravene, og oppnår både estetikk og sikkerhet.

 

rekkverk i glass

Vi følger rekkverksnormen
Det er mange krav som skal overholdes med glass i rekkverk, derfor tar vi forskriftene på alvor. I følge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, skjer de fleste fallulykker i hjemmet i trapp. I Norge kommer det barn til legevakten hver eneste dag, som har vært utsatt for fallulykke i trappen. Rekkverk er derfor et krav i dagens trappeforskrifter.

 

Sikkerhetsglass monteres
Glass i rekkverk utgjør ingen sikkerhetsmessig risiko. Glassrekkverk blir montert med både herdet og laminert glass. Skulle det oppstå en sprekk og glasset knuser, vil det kun granulere og bli liggende i plasten.

Du eller dine familiemedlemmer vil derfor aldri falle gjennom rekkverket, eller bli skadet av spisse glassflak dersom det knuser. I dag er glass et mye brukt interiørvalg. Sikkerhetsglass er derfor essensielt.

Er du nysgjerrig på glassrekkverk? Kontakt oss eller finn din glassmester.

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om glassrekkverk