Glassbloggen

5 måter du kan bruke mørkt glass på

I takt med at interiørtrendene endrer seg og forbrukere er på jakt etter unike og spesifiserte interiørløsninger, dukker det stadig opp nye bruksområder for glass.

Fra å være et materiale de fleste forbinder med noe skjørt og gjennomsiktig, kan du i dag bruke glass i de fleste løsninger i hjemmet ditt. Samarbeider du med en leverandør med grundig og oppdatert glasskunnskap, er mulighetene uendelige. Med ekspertise i ryggen kan du også velge at glassløsninger skal inngå i både vektbærende og beskyttende elementer i hjemmet ditt.

Også glassets estetiske egenskaper er gjenstand for en rivende utvikling. Ved å farge glass mørkt forandres det visuelle uttrykket, samtidig som det åpner for noen bruksmuligheter det kanskje ikke er like naturlig å vurdere for gjennomsiktig glass.

I denne artikkelen ser vi nærmere på mørkt glass, og gir deg noen tips til hvordan du kan bruke det i hjemmet ditt. Her er det nok flere muligheter enn mange først ser for seg.

 

Foran peisen

Utover at glasset du bruker foran peisen, må være herdet, står du helt fritt til å velge hvilken farge og det estetiske uttrykket det skal ha. De fleste velger den tradisjonelle løsningen med gjennomsiktig glass foran peisen, noe som lar glassplatens beskyttende funksjon stå i sentrum. Med mørkt glass foran peisen skaper du et tydeligere visuelt statement, og måten flammene reflekteres i det mørke glasset på, vil gi rommet et annet uttrykk.

 

Over kjøkkenbenken

De fleste har fliser på kjøkkenveggene sine, men også her finnes det flere alternativer. Å legge gjennomsiktig glass utenpå fliser for å beskytte mot søl fra matlaging kan være en flott løsning, og glasset forenkler jobben med å holde flisene fri for smuss og flekker.

Samtidig er også dette et bruksområde der mørkt glass vil tilføre noe ekstra, gi kjøkkenet ditt et litt annet uttrykk. Vil du vite mer om glassplater over kjøkkenbenken, kan du lese denne artikkelen.

 

I garderobedører

En skyvedørsgarderobe med mørke glassdører vil gi et sofistikert uttrykk og et særpreg til rommet den står i. Samtidig kan du fylle skapet med alt som vanligvis står fremme i gangen til gjestene kommer, uten at noen kan se inn i skapet, slik gjennomsiktige glassdører åpner for.

Når glasset skal være i bevegelse, er det svært viktig å sørge for at det settes inn en type herdet glass. Fordelen med herdet glass er at det granulerer heller enn å knuses i små biter, slik at du slipper å bekymre deg for at noen skader seg dersom noe skulle skje. Du kan lese mer om glass i skyvedørsgarderober her.

 

I hyller på veggen

Sorte glasshyller vil gi veggen et moderne preg, enten det er på badet, kjøkkenet, soverommet eller i stua. Tidligere tenkte man at glasshyller ikke kunne bære noe særlig vekt, men kontakter du en profesjonell leverandør, vil det ikke være noe problem å få glasshyller du kan bruke på samme måte som en hylle i tre eller annet materiale.

Her kan du lese mer om glasshyller på vegg.

 

Som romdeler

En romdeler i glass kan gjøres praktisk og diskret ved å bruke gjennomsiktig glass. På den måten deler du av et rom uten å miste lys eller romfølelse. Den samme løsningen kan fungere svært godt med mørkt glass i dørene. Slik kan du velge å stenge av en del av rommet når du lukker dørene. Har du for eksempel en romdeler i sort glass inn mot garderobedelen, vil det mørke glasset skape en privat sone så fort dørene lukkes.

Utover å velge en ren sort farge på glasset finnes nærmest ubegrensede muligheter for den visuelle utformingen av glasset.

 

Interiørglass vol. 2

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.