Glassbloggen

Inspirasjon til hjemmet: speil uten ramme

Om du tenker på å bruke speil i interiøret, så kanskje du kan se for deg også å bruke speil uten ramme? I dette innlegget tar vi for oss noen bruksområder, og gir deg litt inspirasjon og gode tips om nettopp dette emnet.

Speil uten ramme er et fint virkemiddel for å underbygge en stram og minimalistisk stil, og baderommet er intet unntak.

 

Speil på baderommet

Speil på baderom er en selvfølge, – som oftest uten ramme, men det behøver ikke bli kjedelig av den grunn.

Med lys bak speilet vil du gi effekten av at speilet “flyter” på veggen, og det vil gjøre speilet til et enda mer imponerende skue, samtidig som det gir praktisk nytte ved å lyse opp rommet.

 

Tips

Ved å montere belysning bak speilet som er plassert direkte over servanten, eller ved å ha speil med integrert lys i speilflaten, vil du få belysning som kommer rett i front, og ikke oven ifra. Slik vil du unngå skygger i ansiktet – noe som er meget gunstig når du skal legge makeup, eller “ta skjegget”.

Husk å velge et speil som tåler fukt på badet. Pilkington Optimirror™ er høyreflekterende og ekstra motstandsdyktig mot fukt, slik at du unngår at speilet blir stygt som følge av korrosjon.

Om du ønsker å lese mer om bruken av speil på badet, er vårt blogginnlegg om dette her.

 

Lek med sammensetninger og former på speil

Å leke med form er gøy! Om du ønsker noe ekstra, kan du også designe din egen form på speilet. Små eller store, eller hvordan de er satt sammen – bare kreativiteten kan stoppe deg.

Ved å sette sammen mange små firkanter, sirkler eller andre spennende former kan du skape en iøynefallende og dekorativt flate. Start i det ene hjørnet av veggen med en tettere samling av de små speilene. Fortsett deretter med større avstand, slik at de sprer seg utover veggen. Om du tør, kan du også la speilene flyte ut i taket, så vel som på veggen. Dette kan være med på å gjøre et ellers grått og trist rom til noe helt unikt.

 

Speilvegg

Om du så vil dekke hele veggen og ikke bare deler av den, har du muligheten til å gjøre dette både med og uten sømmer. En hel speilvegg kan få mindre rom til å virke mye større enn det de i utgangspunktet er, samtidig som det reflekterer lyset.

Du er ikke bundet til å sette opp et helt speil, men du kan sette sammen mange små til ett stort – og det i forskjellige mønstre. Valgene er mange; diagonalt, fiskeben, sjakkmønster, osv. Kombiner gjerne blanke med matte speil, eller andre spennende effekter. Her er det bare å slå seg løs!

Sømmene kan forsterkes med forskjellige valg av kantbehandling, som du kan lese mer om nederst i dette innlegget.

Speil er et spennende element å bruke i interiøret, enten av praktiske eller dekorative grunner. Mulighetene er nærmest ubegrensede – det er bare fantasien som kan sette en stopper. Men hør gjerne med din glassmester for gode råd og tips, slik at du velger riktig speil til riktig bruk.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.