Glassbloggen

Inspirasjon til hjemmet: speil uten ramme

Om du tenker på å bruke speil i interiøret, så kanskje du kan se for deg også å bruke speil uten ramme? I dette innlegget tar vi for oss noen bruksområder, og gir deg litt inspirasjon og gode tips om nettopp dette emnet.

Speil uten ramme er et fint virkemiddel for å underbygge en stram og minimalistisk stil, og baderommet er intet unntak.

 

Speil på baderommet

Speil på baderom er en selvfølge, – som oftest uten ramme, men det behøver ikke bli kjedelig av den grunn.

Med lys bak speilet vil du gi effekten av at speilet “flyter” på veggen, og det vil gjøre speilet til et enda mer imponerende skue, samtidig som det gir praktisk nytte ved å lyse opp rommet.

 

Tips

Ved å montere belysning bak speilet som er plassert direkte over servanten, eller ved å ha speil med integrert lys i speilflaten, vil du få belysning som kommer rett i front, og ikke oven ifra. Slik vil du unngå skygger i ansiktet – noe som er meget gunstig når du skal legge makeup, eller “ta skjegget”.

Husk å velge et speil som tåler fukt på badet. Pilkington Optimirror™ er høyreflekterende og ekstra motstandsdyktig mot fukt, slik at du unngår at speilet blir stygt som følge av korrosjon.

Om du ønsker å lese mer om bruken av speil på badet, er vårt blogginnlegg om dette her.

 

Lek med sammensetninger og former på speil

Å leke med form er gøy! Om du ønsker noe ekstra, kan du også designe din egen form på speilet. Små eller store, eller hvordan de er satt sammen – bare kreativiteten kan stoppe deg.

Ved å sette sammen mange små firkanter, sirkler eller andre spennende former kan du skape en iøynefallende og dekorativt flate. Start i det ene hjørnet av veggen med en tettere samling av de små speilene. Fortsett deretter med større avstand, slik at de sprer seg utover veggen. Om du tør, kan du også la speilene flyte ut i taket, så vel som på veggen. Dette kan være med på å gjøre et ellers grått og trist rom til noe helt unikt.

 

Speilvegg

Om du så vil dekke hele veggen og ikke bare deler av den, har du muligheten til å gjøre dette både med og uten sømmer. En hel speilvegg kan få mindre rom til å virke mye større enn det de i utgangspunktet er, samtidig som det reflekterer lyset.

Du er ikke bundet til å sette opp et helt speil, men du kan sette sammen mange små til ett stort – og det i forskjellige mønstre. Valgene er mange; diagonalt, fiskeben, sjakkmønster, osv. Kombiner gjerne blanke med matte speil, eller andre spennende effekter. Her er det bare å slå seg løs!

Sømmene kan forsterkes med forskjellige valg av kantbehandling, som du kan lese mer om nederst i dette innlegget.

Speil er et spennende element å bruke i interiøret, enten av praktiske eller dekorative grunner. Mulighetene er nærmest ubegrensede – det er bare fantasien som kan sette en stopper. Men hør gjerne med din glassmester for gode råd og tips, slik at du velger riktig speil til riktig bruk.

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil, glass på bad]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.