Glassbloggen

Glassplate til bord - dette bør du se etter

Glass har mange bruksområder i hjemmet. Glassplater til bord er en av de siste trendene, som vi alt ser mer av i0 interiørverdenen. Med en glassplate kan man jo faktisk forvandle det meste til et lekkert og originalt bord.

I dette innlegget gir vi deg noen råd ved valg av glassplate til bord, –og kanskje får du litt inspirasjon til å bruke glass på nye måter.

 

Kreative glassløsninger

Glass gir deg muligheten til å være kreativ, å skape noen unike møbler som du ikke finner hjemme hos naboen. Kanskje du ikke har tenkt på det tidligere, men hva med å lage sitt helt unike bord med glassplate?

Ujevne overflater og bruk av materiale som ellers ikke kunne vært hendig som bord, får nye muligheter ved bruk av glass. Eksempler på dette kan være en gammel dør, med en spennende overflate, eller plank og drivved med grov struktur.

Ved å tilpasse en glassplate på toppen, kan du skape et unikt bord, som vil gi ditt hjem et helt spesielt uttrykk, med både personlighet og sjel.

Om du vil beskytte et bord for vannmerker eller andre overflateskader kan du legge på en glassplate for å bevare møbelet, og samtidig kanskje gi det en moderne makeover.

 

Men hva bør du egentlig vite før du tar turen til glassmesteren?

 

Valg av glass

Glass er naturlig grønt, og for å unngå et grønnskjær i bordets overflate vil vi anbefale Pilkington Optiwhite™ ved bruk til blant annet bordplate. Dette glasset har en ekstra klarhet, og vil da ikke stjele oppmerksomheten fra den strukturerte flaten du ønsker å legge glass på.

Om du mot formodning skulle ha et bord med en mindre pen flate som du kunne tenke deg å skjule, så kan frostet glass, –med og uten mønster være et flott alternativ. Du kan se nærmere på noen av valgmulighetene du har, her.

 

stuebord

 

Bør tåle påkjenninger

Om du har tatt turen til glassmesteren, vil du slite med å få et glassbord som ikke er herdet. De aller fleste glassplater til bord er herdet slik at det tåler påkjenninger. Men dette er særdeles viktig å tenke på om du overveier en annen leverandør, som kanskje ikke jobber dedikert med glass.

På et bord setter du som regel fra deg varme tallerkener, en og annen kjele og andre ting som har en annen temperatur enn resten av rommet. Derfor er det viktig at bordet tåler temperatursvingninger – så se til at du får en høykvalitativ glassplate slik at det holder.

Avhengig av hva du skal bruke bordet til, bør du også spørre din gassleverandør om tykkelsen på glasset. En glassplate som f. eks. skal ha et 60” TV på seg bør være tykt nok til å klare vekten.

 

Behandling av kanter

Har du tenkt på behandlingen av kanten på bordet? Dette er også et valg du må ta stilling til. Det vil også være med på å gjøre bordet ekstra spennende.

Nedenunder har vi satt opp de forskjellige alternativene du kan velge mellom.

  • X-bånd slipt kant tar vekk de skarpe glasseggene, mens kanten fremdeles er rå og har mindre groper.
  • Finslipt kant med helt slette, matte flater.
  • Polert F-kant med helt slette, blanke flater.
  • C-kant med slipte matte eller polerte flater.
  • Gjæret kant med slipte matte eller polerte flater.
  • Fasettkant med polerte flater.

Om du vil la deg inspirere ytterligere, kan du lese mer om bruk av interiørglass og speil i hjemmet i vår blogg, her.

Interiørglass

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass]
La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

La deg inspirere i sommer: 4 kreative tips til glassrekkverk!

Glassrekkverk er jo bare nydelig, men visste du at du kan være svært kreativ og original med ditt glassrekkverk? Det finnes glassrekkverk for enhver smak, og hvis klassisk gjennomsiktig glass ikke er helt deg, så finnes det mye du kan velge mellom som er litt utenom det vanlige. 


5 tips til interiørdesign med glass

5 tips til interiørdesign med glass

Det finnes endeløse muligheter til å bruke glass i interiøret. Glass brukes både til nytte og for å skape et stilig, moderne og spennende uttrykk i hjemmet.


6 fordeler med energispareglass i hjemmet

6 fordeler med energispareglass i hjemmet

Med energispareglass levert av Glassfagkjeden reduserer du effektivt varmetap, sparer energi og får et komfortabelt innemiljø i vintermånedene.