Glassbloggen

Speil i heis – flere fordeler og mange muligheter

Du har sikkert reflektert over det en eller annen gang, det at heiser ofte har minst ett speil på en av veggene. Det er lett å tenke at dette kun har som formål å få heisen til å virke større, men det finnes faktisk flere fordeler – som kan forsterkes med smarte og kreative grep.

 

Mindre klaustrofobisk

Den mest åpenbare fordelen med å benytte seg av speil i heis er at det minimerer risikoen for at folk får klaustrofobi. Speil fører til at heisen føles romsligere og mindre innestengt. Så hvordan kan man tenke utenfor boksen for å forminske følelsen av klaustrofobi ytterligere?

 

En løsning som har blitt stadig vanligere, er å bruke sikkerhetsglass som vegger, slik at man ser ut av heisen. Heisen føles ikke bare åpen og romslig, men luksuriøs og moderne. Men det finnes en annen løsning også, som  tar høyde for dem med litt høydeskrekk.

 

Ved å bruke multifunksjonsspeil, som for eksempel Pilkington MirroView™, kan du plassere TV-skjermer bak speilet. De levende bildene bak speilet vil vekke interesse og distrahere, slik at det føles som at turen opp eller ned går raskt. Du kan også gi gjester muligheten til å slå av skjermen dersom de ønsker å se seg i speilet. Speilet i heisen er jo faktisk en god mulighet til å rette på skjorten og sjekke sveisen på vei inn i et møte, så hvorfor ta bort denne muligheten?

 

Behagelig distraksjon

Her i Norden er vi ikke alltid like glade i å snakke med fremmede, særlig ikke i et lite rom hvor man står tett inntil hverandre. De fleste av oss har stått i en tom heis når en fremmed person kommer inn rett før dørene skal til å lukkes. Og der står vi, tause og ubekvemme i en heistur på 10 sekunder som føles som 30 minutter. Det er ikke nok med tid til å starte på en samtale, og et 'hei' fulgt av stillhet gjør bare situasjonen enda mer ukomfortabel. Speil løser i stor grad dette problemet, siden du kan se på deg selv i speilet og la deg distrahere av speilbildet ditt.

 

Også denne fordelen kan forsterkes ved hjelp av Pilkington MirroView™. De levende bildene bak skjermen vil ikke bare fungere som en distraksjon, men som en "isbryter". Heisgjestene vil bli overrasket over de levende bildene som slås på bak speilet, og de kan kommentere det overfor de andre i heisen, som definitivt også vil stå og se på speilet.

 

Sikkerhetshensyn

Speil i heiser kan også fungere som et sikkerhetselement. Besøkeren vil ha full oversikt over hva de andre i heisen gjør, noe som kan forhindre at noen stjeler lommeboken når man står med ryggen mot vedkommende. Det hjelper også rullestolbrukere med å komme seg lettere ut av heisen dersom den er for liten til å snu seg i. Speil vil kunne vise dem hvor dørene er, slik at de lettere kan rygge ut av heisen igjen.

 

Mulighetene er mange med Pilkington MirroView™, og heisen er kun ett av stedene produktet med fordel kan benyttes. Les gjerne mer om funksjonsspeil i "Speilguiden".

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.