Glassbloggen

Speil i heis – flere fordeler og mange muligheter

Du har sikkert reflektert over det en eller annen gang, det at heiser ofte har minst ett speil på en av veggene. Det er lett å tenke at dette kun har som formål å få heisen til å virke større, men det finnes faktisk flere fordeler – som kan forsterkes med smarte og kreative grep.

 

Mindre klaustrofobisk

Den mest åpenbare fordelen med å benytte seg av speil i heis er at det minimerer risikoen for at folk får klaustrofobi. Speil fører til at heisen føles romsligere og mindre innestengt. Så hvordan kan man tenke utenfor boksen for å forminske følelsen av klaustrofobi ytterligere?

 

En løsning som har blitt stadig vanligere, er å bruke sikkerhetsglass som vegger, slik at man ser ut av heisen. Heisen føles ikke bare åpen og romslig, men luksuriøs og moderne. Men det finnes en annen løsning også, som  tar høyde for dem med litt høydeskrekk.

 

Ved å bruke multifunksjonsspeil, som for eksempel Pilkington MirroView™, kan du plassere TV-skjermer bak speilet. De levende bildene bak speilet vil vekke interesse og distrahere, slik at det føles som at turen opp eller ned går raskt. Du kan også gi gjester muligheten til å slå av skjermen dersom de ønsker å se seg i speilet. Speilet i heisen er jo faktisk en god mulighet til å rette på skjorten og sjekke sveisen på vei inn i et møte, så hvorfor ta bort denne muligheten?

 

Behagelig distraksjon

Her i Norden er vi ikke alltid like glade i å snakke med fremmede, særlig ikke i et lite rom hvor man står tett inntil hverandre. De fleste av oss har stått i en tom heis når en fremmed person kommer inn rett før dørene skal til å lukkes. Og der står vi, tause og ubekvemme i en heistur på 10 sekunder som føles som 30 minutter. Det er ikke nok med tid til å starte på en samtale, og et 'hei' fulgt av stillhet gjør bare situasjonen enda mer ukomfortabel. Speil løser i stor grad dette problemet, siden du kan se på deg selv i speilet og la deg distrahere av speilbildet ditt.

 

Også denne fordelen kan forsterkes ved hjelp av Pilkington MirroView™. De levende bildene bak skjermen vil ikke bare fungere som en distraksjon, men som en "isbryter". Heisgjestene vil bli overrasket over de levende bildene som slås på bak speilet, og de kan kommentere det overfor de andre i heisen, som definitivt også vil stå og se på speilet.

 

Sikkerhetshensyn

Speil i heiser kan også fungere som et sikkerhetselement. Besøkeren vil ha full oversikt over hva de andre i heisen gjør, noe som kan forhindre at noen stjeler lommeboken når man står med ryggen mot vedkommende. Det hjelper også rullestolbrukere med å komme seg lettere ut av heisen dersom den er for liten til å snu seg i. Speil vil kunne vise dem hvor dørene er, slik at de lettere kan rygge ut av heisen igjen.

 

Mulighetene er mange med Pilkington MirroView™, og heisen er kun ett av stedene produktet med fordel kan benyttes. Les gjerne mer om funksjonsspeil i "Speilguiden".

 

Last ned gratis guide om speil

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, speil]
Stuetrender du bør følge med på i 2020

Stuetrender du bør følge med på i 2020

Lunt og behagelig er blant stikkordene som går igjen for stuetrendene i 2020. Bort med minimalismen, inn med inspirasjon fra naturen, mer farge og flere identitetsmarkører. Nå skal det synes hvem som bor i huset, og som et naturlig samlingspunkt, er stua godt egnet til å vise frem hvem dere er. Dette kan gjøres på mange måter, og her gir vi deg noen tips fra de største stuetrendene for 2020.


5 fordeler med et stillerom i hjemmet

5 fordeler med et stillerom i hjemmet

De fleste av oss forholder oss til støy utenfra som kommer inn i hjemmet vårt. Jo tettere bebodd et område er, desto mer støy oppstår. Støy er et økende problem, og dersom du går og irriterer deg over uønsket lyd over tid, vil det ha uheldige konsekvenser både for helse og relasjonen til de rundt deg. Støy fra trafikk, naboer og lignende kan du redusere betydelig ved å bruke et glass som Pilkington Optiphon™.


Dette er baderomstrendene 2020

Dette er baderomstrendene 2020

Skal du pusse opp et helt hus, vil badet ofte vise seg å bli det mest kostbare rommet. Av den grunn er det heller ikke et område vi oppgraderer like ofte som yttergangen eller gjesterommet. Heldigvis trenger du ikke bytte ut hele badet ditt for å henge med på trendene, det kan holde med noen enkle grep.