Glassbloggen

Inspirasjon til hjemmet: glassplate over kjøkkenbenk

Området bak kjøkkenbenken er en utsatt sone for flekker og søl fra sauser som putrer, fett som spruter, og vannsøl fra vasken. Det er ikke uten grunn at beskyttelsen for dette området på engelsk kalles “backsplash”. Derfor er det viktig å sikre veggene mot påkjenningene som kommer på løpende bånd.

Det er absolutt tradisjonelt og lekkert med fliser over kjøkkenbenken. Men noen ulemper er det også – spesielt med tanke på fugene. Fuger blir flekkete eller misfarget, og kan være tilnærmet umulig å gjøre rene. Fliser med struktur kan også være en utfordring, selv med de beste produktene på markedet.

Institusjoner og restauranter belegger kjøkkenet i rustfritt stål av flere grunner. Stål er slitesterkt og lett å holde rent, og bakterier trives ikke på overflaten. Men å gå for et hjemmekjøkken i rustfritt stål kan virke både industripreget og kaldt. Ei heller har du næringsmiddeltilsynet å stå til rette for når fredagstacoen er klar, så noen nødvendighet er det ikke.

Et godt alternativ er å bruke glass over kjøkkenbenken, slik bevarer du både et hyggelig hjem og hygienen på kjøkkenet.

 

Mange muligheter

Glassplate kan være et lekkert alternativ til både flis, stål og marmor. Det er kanskje spesielt stilig å følge opp med glassplate over kjøkkenbenken om du har innredning av sorten høyglans. Det vil gi et rent, helhetlig og moderne uttrykk som både er gjennomtenkt og praktisk, men mulighetene stopper ikke der.

Vil du lese mer om de forskjellige glasstypene og mulighetene du har med valg av glass over kjøkkenbenk, kan du lese vårt innlegg om dette her.

 

Glass med ditt design

For å skape noe helt unikt kan glass med mønster være et morsomt valg. Hva med å designe ditt eget mønster – som ingen andre har? Det har du muligheten til ved å benytte deg av Pilkington Silketrykket Glass. Du kan skrive inn noe som er av ekstra betyding for deg, eller la barna få tegne et mønster. Kanskje du selv vil skape et mønster for deg og din familie?

Mulighetene stopper ikke der. Med digitalprint kan du også trykke bilder direkte på glasset, for å slik ha minnene fremme hver dag – i en helt unik form. Noe som kanskje er ekstra lekent, er å skrive direkte på glasset. Slik kan du legge igjen en beskjed på veggen, skrive handleliste etter hvert som behovene melder seg, eller selv ta pennen fatt for å dekorere. Valget er ditt!

 

Her kan du se nærmere på Glamitec, og hvilke produkter de kan tilby.

 

Glass over tapet

Glassplate er ikke begrenset til bare stramme og moderne kjøkken. Tapet er et morsomt element du kan leke deg med. Hva med et innslag av natur for å følge den skandinaviske interiørtrenden? Eller en overdådig og luksuriøs rokokko-tapet? Kanskje blomster og myke linjer for en romantisk atmosfære?

 

Kreative løsninger med maling

Glasset i seg selv kan også males. Dette kan være noe utfordrende, da skjolder og luftbobler kan oppstå. Vi vil derfor anbefale at du oppsøker en forhandler for å få hjelp av de som er profesjonelle i faget, for å få et best mulig resultat.

Flaten bak glasset kan også males med en frisk kontrastfarge, eller i toner som passer for ditt kjøkken. Her er det viktig å nevne en av de store trendene; kalkmaling. Kalkmalinger inneholder leire, mineraler og kalk som gir en matt og spennende overflate. Kalkmaling tåler ikke å bli utsatt for vann, men ikke la det hindre deg i å bruke den på kjøkkenet. Ved å sette opp en glassplate i soner som er utsatt for fukt og søl, kan du ta fatt på kalkmalingen, også på kjøkkenet!

Det er mange områder å benytte glass på, ikke bare bak kjøkkenbenken Hva med en benkeplate i glass? Eller andre flotte bruksområder som kan åpne opp uante muligheter for deg og din bolig? Her kan du se flere kjøkkentrender med glass.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

 

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Inspirasjon: smarte speil i hjemmet

Speilglass er ikke lenger bare noe du henger i gangen for å sjekke at skjorten er igjenkneppet før du går ut døren. Her viser vi deg noen måter du kan bruke speil på i hjemmet.


5 moderne interiørløsninger til kontoret

5 moderne interiørløsninger til kontoret

Det er mange grunner til at funksjonelle og moderne interiørløsninger bør være en prioritet på ethvert kontor. Trivsel på arbeidsplassen er evig aktuelt, og det er ikke til å komme unna at omgivelsene vi jobber i, påvirker oss. Mens de tradisjonelle kontorlokalene bestod av cellekontor med en pult og en stol, er forventningene til et moderne kontor i dag annerledes.


Praktisk informasjon om glassvegger

Praktisk informasjon om glassvegger

Når du skal ha glassvegger i kontorlandskapet, er det to sentrale elementer de fleste er opptatt av: Støy og sikkerhet. I denne artikkelen besvarer vi de vanligste spørsmålene rundt glassvegger i næringsbygg og kontorlokaler.