Glassbloggen

Benkeplate i glass – et spennende valg til det moderne kjøkken

Benkeplaten er en svært viktig del av kjøkkeninnredningen, både praktisk og estetisk, og den underbygger stilen på kjøkkenet. I dag velger de fleste en benkeplate i laminat, kompositt, heltre, stål eller granitt.

Men hvorfor ikke tenke litt nytt – og velge glass på kjøkkenbenken?

Glass på veggen mellom kjøkkenbenk og overskap er blitt et populært innslag i norske hjem, men visste du at det fint går an å ha glass PÅ kjøkkenbenken også?

 

Vakkert og vedlikeholdsvennlig

Glass er et allsidig materiale, som med sin iboende tidløse skjønnhet skaper et moderne og slående uttrykk hvor som helst i hjemmet – også som benkeplaten oppå eksisterende flate. 

En glassplate på kjøkkenbenken er unikt og hever standarden på kjøkkenet. Ikke bare gir det en elegant og innovativ finish på kjøkkenløsningen, det er også lekende lett å holde rent, ettersom overflaten er glatt og ikke suger til seg væske.

I kombinasjon med glass over kjøkkenbenken blir en benkeplate i glass et eksklusivt og smakfullt interiørvalg. En glassbenkeplate får rommet til å virke større og lysere, og er derfor egnet til kjøkken i alle størrelser. Glass passer stort sett sammen med alle farger og design.

 

Benkeplate med personlig preg

Glassplater til kjøkkenbenken finnes i en rekke variasjoner, som når du benytter glass mellom kjøkkenbenk og over-skap.  Det er ikke å anbefale å benytte glass på kjøkkenbenken som bærende plate. Glass som skal benyttes som benk, må være herdet. Pass på å ikke benytt skarpe gjenstander på glassflaten da det lett kan bli riper. Dersom glass skal benyttes som benkeplate rundt f. eks. koketopp eller vask, må det tas høyde for god klaring mellom glasskant og utsparing i glasset. Målsatt tegning må leveres glassmester/produsent  for å avklare om glasset kan produseres.
Hvis du ønsker en naturlig gjengivelse av mønstret under, kan du for eksempel velge et helt klart glass som Pilkington Optiwhite™.

Er du derimot kun er ute etter den estetiske effekten av glass, er brennlakkert glass et lekkert og slitesterkt alternativ, som er blitt veldig populært til bruk på det moderne kjøkken. Du kan til og med bruke et skikkelig tykt glass, slik at området rundt vasken ser ut som vann.

Kjøkkeninnredningen kan eventuelt males, slik at den matcher akkurat den fargen du velger på det dekorative glasset på kjøkkenbenken. Har du et designkjøkken, velger du en stilren benkeplate i glass.

 

Stilfulle og kreative løsninger

En benkeplate i glass egner seg ypperlig i kombinasjon med andre løsninger i kjøkkeninteriøret. Hva med lys installert under glassplaten på benken, for å gi en tøff effekt av bakbelysning når du kokkelerer på kveldstid?

Eller hva med en kjøkkenøy i glass? En kjøkkenøy kan fungere som et sosialt samlingspunkt i hjemmet ditt, hvor gjester kan vente med en drink mens du lager en bedre middag. Se for deg hvor gjennomført elegant det blir med glass i benkeplaten på kjøkkenøyen. Virkelig et interiørstatement!

 

Herdet laminert glass

Benkeplaten er den delen av kjøkkenet som skal kunne tåle å bli brukt til mange forskjellige gjøremål hver eneste dag. Den skal tåle matsøl, og at gryter og panner settes ned på den.

For å unngå at benkeplaten går i stykker, må glasset herdes. Herdet glass tåler røff behandling. Det herdede glasset er ikke nødt til å være laminert, men det kan være en absolutt fordel på kjøkkenet. Når herdet glass går i stykker, granulerer det og kan da havne i maten du har på kjøkkenbenken. Er glasset laminert, vil glassbitene bli hengende fast i lamineringsfolien og dermed ikke potensielt havne oppi maten.

 

Glass egner seg godt til benkeplaten på kjøkkenet og gir et mer spennende uttrykk enn de tradisjonelle materialene. En benkeplate i glass er slitesterk og enkel å holde ren.

Glassfagkjedens glassmestere kan hjelpe deg dersom du er usikker på hva slags glassløsning du ønsker til benkeplaten. Du finner en oversikt over Glassfagkjedens glassmestere her.

 

Gratis E-bok: Oppfyll drømmen om det perfekte kjøkkenet

Relaterte blogginnlegg


Thomas - [interiørglass, Glass på kjøkken]
Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

Forleng utesesongen på terrassen med levegg i glass

De varmeste sommerdagene er forbi, og vi går mot kaldere tider. I den forbindelse er det mange som ønsker å forlenge utesesongen. Det finnes måter å tilrettelegge for best mulig utnyttelse av uteområdet ditt, også i høst sesongen.


Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Smijernsdør (i New York Style) på budsjett

Har du lyst på en New York style smijernsdør, men synes det blir for dyrt? Det finnes enklere og mer prisgunstige løsninger.


Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skyvedører i glass – et hav av valgmuligheter

Skjer det at du irriterer deg litt over at plassen bak en åpnet dør i hjemmet ditt er nærmest ubrukelig og egentlig bare samler masse rot? Eller kanskje du rett og slett ønsker å ta bort en vegg, men likevel beholde rominndelingen? Da kan en skyve- eller foldedør i glass være midt i blinken for deg.